Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 435
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cieszę się, że zdjęcia się podobają.
Ja się rozchorowałam, ale i tak idę dziś z Brunem do weterynarza. Wizytę mamy na 16.15, tak więc po powrocie napiszę jak przebiegła i co m.in. na temat guzów powie lekarz.

Bruno ma na swoim koncie pierwsze wpływy - bardzo dziękujemy Aga2402, Ellig, H. !

Posted

Malawia, fajnie, że się spotkałyśmy :) Naprawdę świat jest mały !

Bruno został zaszczepiony na zakaźne i wściekliznę. Zachowywał się bardzo grzecznie, poznał cały personel i spokojnie leżał koło mnie. Guzy nie są groźne - najpewniej to efekt rozcięcia skóry /np.po ugryzieniu/, ale trzeba je obserwować. Co do kastracji tak, jak myślałam weterynarz śmiał się, że jestem w gorącej wodzie kąpana i z kastracją będziemy czekać, aż Bruno wróci do dobrej formy. Teraz musimy skupić się na odżywieniu go, bo jest bardzo wychudzony. Jeśli jeszcze coś sobie przypomnę napiszę, a tymczasem idę do łóżka, bo muszę się szybko wykurować.

Na dniach kupimy Brunowi obrożę przeciw kleszczom i pchłom.
Teraz chłopak odsypia, bo miał dużo wrażeń :)

Edit. Przybliżony wiek Bruna to 3 lata, tak więc dzisiaj obchodzi urodziny ;)

Posted

Journey jakbyś mogła zajrzeć na wątek Praskich psiaków, nawet nie opisywałam niedzielnej próby zawiezienia suń na sterylkę ....., pisałam bezpośrednio do MRU i KOOSIEK dla info... że znów nie dojedziemy! Mam nadzieję, że w miarę szybko ogarniemy te sterylki! Gdbybym nic nie załatwiła to zwrócę się do Ciebie o pomoc.
http://www.dogomania.pl/threads/210024-Rodzina-z-warszawskiej-Pragi-i...-kazirodcze-stadko/page2
A jakbyś wybierała się do dr CZ daj znać kiedy i o której, wezmę tym razem smaczki ;-)
Życzę duuużo zdrowia !

Posted

Malawia, na szczęście póki co nie planujemy wizyty do weterynarza, ale za jakiś czas pojedziemy znów kontrolnie. Dam znać ;) Na wątek zajrzę.

ps. Dziękuję, mam nadzieję, że szybko wrócę do formy...

Posted

Koosiek, na razie nie ma, osobiście myślę, że jeszcze za wcześnie :) Nie wiem co Ty sądzisz na ten temat? Po prostu nie chciałabym nikomu wydać psa w takim stanie. Jest bardzo chudy i nadal trzeba obserwować guzy /powinny się zmniejszać, na razie są takie same/.

Poza tym jest czujny...

...i - co bardzo nas cieszy - zaczyna się bawić :) ...

Posted

Cześć! Super pies to i super zdjęcia :-)
Journey, poproszę jeszcze raz instrukcję obsługi wstawiania fotek, zobacz jakie mini mi wyszło, pewnie coś pomieszałam,mi tak krok po kroku trzeba wszytko wytłumaczyć :-( a mogę często edytować swój post? Wiesz ja już starsza pani jestem i nie ogarniam tak szybko!

Posted

Malawia, możesz jeszcze wstawić zdjęcia inaczej. Wejdź na http://imageshack.us/ , kliknij 'przesyłanie multimediów' , potem 'browse' i wybierz zdjęcie z komputera, a następnie 'prześlij teraz'. Gdy to zrobisz załaduje Ci się zdjęcie i wystarczy pobrać kod , który będzie poniżej np 'miniaturka na forum' albo 'link bezpośredni' -> na dogomanii klikasz w nowej wiadomości w kwadratowe okienko i wpisujesz link.

Posted

DZIĘKI Journey! A jak zdrowie Twoje i samopoczucie Bruna? Pytałaś się u moich suczek z pragi, czy można ciachnąć jeszcze jedną sunię, może zapytaj MRU? Ona nam wszystko załatwia! Tylko do Mru trzeba e-mila wysłać, bo zbyt często na DOGO nie siedzi,adres znajdziesz u moich suczek!

Posted

[quote name='Journey']Koosiek, na razie nie ma, osobiście myślę, że jeszcze za wcześnie :) Nie wiem co Ty sądzisz na ten temat? Po prostu nie chciałabym nikomu wydać psa w takim stanie. Jest bardzo chudy i nadal trzeba obserwować guzy /powinny się zmniejszać, na razie są takie same/.

Ok, poczekam :)

Posted

Zuzia, na wątku jest Zośka z Zielonki :) Jej mąż łapał z nami Bruna. :)
Ellig, dziękuję za miłe słowa :) Bruno bardzo się nas pilnuje, chyba boi się, że znów może zostać porzucony? Zapomniałam też wcześniej dodać, że chipa nie ma - sprawdzaliśmy w lecznicy.

Posted

[quote name='Journey']Zuzia, na wątku jest Zośka z Zielonki :) Jej mąż łapał z nami Bruna. :)
Ellig, dziękuję za miłe słowa :) Bruno bardzo się nas pilnuje, chyba boi się, że znów może zostać porzucony? Zapomniałam też wcześniej dodać, że chipa nie ma - sprawdzaliśmy w lecznicy.

dziekuje za informacje :)