Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam. Jestem bardzo ciekawa jak zachowywały się wasze psinki gdy zobaczyły pierwszy w ich życiu śnieg?

Moja sunia jak zobaczyła coś białego na podwórku to najpierw stanęła jak "wryta". Po paru sekundach "wypruła" do przodu z szybkością błyskawicy i zaczęła biegać w kółko, wąchać, lizać i jeść. Nie obyło się też bez kopania w ziemi. Po tym rytuale skrupulatnie się wytarzała. :D :D :D

W życiu nie widziałam jej tak rozkosznie zaskoczonej i ...mokrej...

A jak to było u was?

Posted

GIzmo juz ma 3 lata, wiec jest obeznany ze sniegiem, ale kiedy pierwszy raz zobaczyl snieg to zareagowal dokladnie jak Twoj psiak. Najpierw stanal, zaczal wachac to "biale nieznane", a potem zaczal ganiac jak oszalaly po bialym puchu :)

Posted

No cóż, u mnie też nie ma zbyt wiele śniegu, bo to taka juz natura nad morzem. Ale było go sporo na święta, więc była okazja do poślizgania :D

Dziękuję za odpowiedzi ale czekam na więcej... :D :D :D

Pozdrawiam wszystkich.

Posted

nie wiem, jaka była reakcja Miki na pierwszy w jej życiu snieg, bo kiedy ją znalazłam (właśnie zimą, w Wigilię) była już dziewczynką w wieku lat 4. natomiast mogę z całą pewnością powiedzieć, że Mika uwielbia śnieg, biega po największych zaspach, tarza się w śniegu, wącha, prycha i w ogóle jest bardzo zadowolona i szczęśliwa. nawet spacery z nią trwają nawet i dwie - trzy godziny, kiedy spadnie śnieg.

niestety jakoś śniegu mało w tym roku.

Posted

U nas w Wawce strasznie dużo śniegu to nie było, ale moja spina i tak się cieszyła.

NA początku nie za bradoz jej się to wszystko podobało bo nie libi mieć mokro pod łapami, ale jak wpadła w czysty biały śnieżek to całutka się w nim wytarzała!!! Pociesznie to wyglądało p=omijając fakt, ze nie chciała wracać do domu :-? :)))

Just@ & GALA

Posted

Ja tam sie ciesze ze sniegu nie ma :) I oby tak dalej ale cos juz zapowiadaja ze chyba od jutra sniwg bedzie :bigcry: :D Nio a wracajac do tego jak piesio zareagowal.. Heh tego nie da sie opisac :lol: :lol: tak zaczal wariowac, biegal, przewracal sie, ganial za kulkami, jadl go chyba ciagle. Jak sobie przypomne to :lol: :lol:

Posted

Moja Luncia najpierw zjadla caly snieg w ogrodku a na spacerze gonila jak szalona za kulkami, slizgala sie i tarzala. Nawet do domu nie chciala wracac tak sie jej spodobalo, polozyla sie pod drzwiami i ani kroku dalej. No ale w koncu to jej haszczanska natura

• 3 years later...
Posted

moja suńcia jak zobaczyła 1 raz w życiu śniego to najpierw połozyła się koło moich nóg i wydawała się bardzo zdziwiona...ale po pierwszym kontakcie dosłownie oszalała...zawsze mam z niej niezły ubaw jak wychodzimy i spuszczę ją ze smyczy biega wtedy z wywalonym jęzorem i dzikim obłędem w oczach...przeuroczy widok:jumpie:

Posted

Moja sunia jak zobaczyła pierwszy raz w życiu śnieg, staneła i zaczęła sie wpatrywać ("co to takiego?") ale już po chwili tarzała się w sniegu, ciężko było ją odciągnąć, w ciągu dnia bardzo czesto chciała wyjść na choćby króciutki spacerek aby znów ujrzec śnieg :lol: