pixie Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 miedzyu zielona goraa sycynem...chyba sycyn... ale o zielona gore i warunki w schroniskumozna spytac andre... zaraz sprobuje sie z kims skontaktowac jedna noc w lodzi i pies jedzie do schroniska tak czy siak... hmmm zaraz zaraz..moze jednak ktos z wroclawia zasmucona jestem sznukim i nie poskladana troche... Quote
pixie Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 sciagam wroclaw z nadzieja moze szmaja bedzie mogla pomoc... korenia zaraz wejdzie rebellia zawiadomiona magea tez wroclawia zaraz poszukam w watku psa z kukurydzy czyli zosi...trzeba narade zrobic Quote
rebellia Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 Jeśli już schronisko to wrocławskie! Kto ją będzie gdzieindziej patrolował?! O Sycynie się nie wypowiem... jakoś mało stamtąd adopcji... Quote
Magdina Posted November 4, 2006 Author Posted November 4, 2006 Jesli mam wybierac to wole Sycyn niz schroniko wrocławskie bo tam kiepskawe warunki a w Sycynie psiaki mają dobrze ,tylko,że domku ciepłego brak ale może ktoś sie znajdzie!!niech on tam siedzi a my tu bedziemy szukac, jak ktos sie znajdzie to mogę go wtedy przewieźc. No a jak nie to mogę zabrac do Wrocławia, tylko czy ktos sie tam nim zainteresuje??? Quote
Magea Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 Niesety chyba na mnie nie możecie liczyć. Moi rodzice nie zgodzą sie nawet na pół nocy suni zabrać do domu. Trzymam kciuki żeby coś się znalazło. Quote
makulka Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 Ja moge 1 dzien sunie przetrzymac ,niestety nie dłuzej :shake: poniewaz mój pies nie toleruje innych zwietrząt,ale co dalej, ja na pewno nie odprowadze jej do schroniska:-( :-( :-( Quote
Negri Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 Słuchajcie ja też nie mogę pomóc...:placz::placz::placz::placz::placz: Jedynę co mogę zaoferować to info, że do Wrocławskiego schronu nie przyjmują z poza miasta więc trzeba byłoby trochę naściemniać:icon_roc: A jeżeli nic się nie uda znaleźć i psiak trafi do Wrocka to oczywiścię porobię zdjęcia i tak dalej.... Tylko to mogę zrobić:-( Quote
Magdina Posted November 4, 2006 Author Posted November 4, 2006 a może do Uciechowa go podrzuce a my tu bedziemy cos szukac? Quote
pixie Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 napisalala pegazaze jest ktos we wroclawiu Palatina ktora oferuje odplatny dometk tymczasowy i w pettsiter mozna o odnalezc..w watku jak rozumiem czy ktos cos o tym slyszal Quote
Beata J. Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 Magdina, z tego co wiem w Uciechowie brak wolnych boksów. Justyna nie ma dzisiaj dostępu do netu więc nie może potwierdzic na 100%, ale obawiam się że mam rację. Tak czy inaczej nie oddawaj jej do Łodzi. Zabierz do nas do Wrocka czy do Sycyna, zrobimy allegro ogłosimy w necie, bedziemy szukać po znajomych aż znajdziemy. Jest młoda śliczna więc domek się znajdzie. Albo to co pixie pisała ten odpłatny tymczas. To moje zdanie. Quote
Magdina Posted November 4, 2006 Author Posted November 4, 2006 o łódzkim schronisku juz nawet nie mysle,teraz sie tylko zastanawiam nad Sycynem i tymcz.we Wroclawiu. Nie wiem co lepsze,we Wrocławiu bedzie blisko a tam to trzeba bedzie po nia jechac w razie jak sie ktos znajdzie we Wro-oczywiscie ja bym pojechała po psinke:( Quote
pixie Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 magdina moze trzeba spytac te Palatina gdzie to jest i ile ona za tymczas liczy.. i moze na jakis czas niech tam pobedzie allegro i inne ogloszenia przy takiej milej suni moze dom znajdzie no i trzebaby skarpete na AFN zalozyc dla suni z lodzi tylko ile ona bierze za tymczas...sprobuje to odnalezc..jak pamietam w petsitter byly jeszcze jkiedys dwie osoby- jedna nawet domek z ogrodkiem, ktore proponowaly w petsitter opiekowanie sie psem PALATINA jest na dogo zaprosilam ja tutaj do watku moze juz bedzie wiadomo choc to, czy moze i za ile i jak to wyglada a my szukajmy dalej jest jeszcze jutrzejszy dzien Quote
Magdina Posted November 4, 2006 Author Posted November 4, 2006 tez zaraz poszukam, a jesli chodzi o fundusze to tu jest wiele psiaków,które bardziej potrzebują wsparcia finansowego,ja sobie jakos poradze a jak nie to podrzuce do Sycyna i jak sie ktos znajdzie to ja psiaka stamtad zabiore Quote
PALATINA Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 Hej, Z tym DT odpłatnym, to chodzi o to, że się zgłosiłam w wątku, w którym lulka prosiła o DT odpłatnie. Ale chodzi o zakwaterowanie psa nie u mnie, tylko w mieszkaniu rodziców (ja mam 2 psy, oni żadnego). Ja bym za darmo i od razu wzięła, ale mam do dyspozycji tylko 1 pokój w swoim mieszkaniu (dwa wynajmuję koleżankom), a w nim 2 psy + 6 szczurów. A rodziców łatwiej namówic, gdy cos z tego będą mieli - Taka prawda - Mnóstwo razy wynajdywałam im bidy do adopcji na stałe i odmawiali... Quote
PALATINA Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 No i ja jestem w Wwie, nie w Łodzi i nie w Wrocławiu... Kurczę, myślę intensywnie... Szkoda, że rodzice na działce i nie mam jak nad nimi popracować... Nie mam kasy, żeby długo męczyc ich przez komórke. U mnie (w moim mieszkaniu, z moimi psami i szczurami) mogłaby pobyc max kilka dni... Chyba, żeby zrobic tak, że dam rodzicom na tymczas jedna z moich suk (która nie za bardzo toleruje obce psy w mieszkanku) i wtedy mogłabym rudzielca przetrzymać max 2-3 tyg. Quote
pixie Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 Palatina dzieki ze sie zjawilas.czy to znaczy ze jakas szansa na to by te sunie u nich umiescic jest? czy mozecie wymienic namiary na siebie..nie wiem kiedy jedzie Magdina bo mialabys czas na porozmawianie z rodzicami i co ewentualnie proponujesz, czy oni... jesli chodzi o odplatnosc za pobyt suni? Quote
pixie Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 PALATINA napisał(a):No i ja jestem w Wwie, nie w Łodzi i nie w Wrocławiu... Kurczę, myślę intensywnie... Szkoda, że rodzice na działce i nie mam jak nad nimi popracować... Nie mam kasy, żeby długo męczyc ich przez komórke. U mnie (w moim mieszkaniu, z moimi psami i szczurami) mogłaby pobyc max kilka dni... Chyba, żeby zrobic tak, że dam rodzicom na tymczas jedna z moich suk (która nie za bardzo toleruje obce psy w mieszkanku) i wtedy mogłabym rudzielca przetrzymać max 2-3 tyg. o rety jakies swiatelko w tunelu ..pojawia sie ...! sadze ze i karma by sie dla suni znalazla...tzn ze onamoglaby mieszkac z drugim twoim psem na przyklad w twoim mieszkaniu z kolezankami..no nie rozumiem czyp ies mialby jechac do warszawy? wyjasnij bo juz mi sie pomieszaly wszystkie miasta zreszta teraz zostawiam juz was ide z moimi na przechadzke magdina juz chyba troszke lepsz sytuacja niz rano? prawda? Quote
Magdina Posted November 4, 2006 Author Posted November 4, 2006 tez juz sie zamotałam.musze przez noc przemyslec co robic. w kazdym razie do Wroclawia wyjezdzam o 14.30, ale czy nie lepiej odwiezc go do Sycyna a we Wro szukac? Quote
Korenia Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 Ja wierce mamie dziurę w brzuchu.. ale nie wiem czy coś z tego będzie.. Ja jestem chora - a moja mama z 2 psami ... qrcze:( Staram się, ale nie wiem czy coś pomogę... Quote
Magdina Posted November 4, 2006 Author Posted November 4, 2006 szkoda zeby psina sie przywiązała do Palatiny a nam sie w te 2 tyg. nie uda znaleźc domku i co wtedy?bedzie jej smutno Quote
Korenia Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 Magdina napisał(a):szkoda zeby psina sie przywiązała do Palatiny a nam sie w te 2 tyg. nie uda znaleźc domku i co wtedy?bedzie jej smutno Ale wg mnie lepiej tak, niż żeby miała zachorować w schronisku... Quote
Tigraa Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 Magdina bedzie jej gorzej smutno jak bedzie w schronisku.Lepsze 2 tygodnie i szukac domu albo innego tymczasu niz schron.Jeszcze lodzki do tego brr Quote
PALATINA Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 Ja i moi rodzice, jesteśmy z Wwy. Wygodniej by było, gdy wziął ją na tymczas ktoś z Wrocławia, czy Łodzi... Cały czas myslę... co w tej sytuacji zrobić... Mój tel. 0 506 34 88 58 - to tak na wszelki wypadek. Myślicie, że ile czasu mogłoby potrwać znalezienie jej domu na stałe? Ja tak na prędce podałam te 2-3 tyg., bo nie ma szans, żeby tu została na stałe. Quote
Tigraa Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 Mloda i zdrowa sunia powinna znalezc dom do 3 tygodni. Quote
Magdina Posted November 4, 2006 Author Posted November 4, 2006 to moze zróbmy tak: przywioze go na tydzien,umieszcze u Palatiny rodziców albo innym hoteliku i jak sie nikt nie znajdzie do adopcji to wtedy za tydzien zawioze go do Sycyna a my bedziemy szukac dalej.tak będzie ok??? Quote
Recommended Posts