Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie jesteśmy domem stałym, chcemy wyadoptować Basila w dobry domek. Jest na razie u nas i tyle, bo nikt nie chce psa niewidomego. Po prostu stwierdziłyśmy, że chcemy pomóc, ale każda z nas ma już po parę psów.Basil wymaga wyjątkowej opieki, a warunki miał straszne. Mamy swoja niewielka bazę i mogłyśmy to zrobić.Chcemy pojechać do wet i sprawdzić a może potrzebna będzie operacja na zaćmę ?Przecież, mógłby widzieć, czemu nie ?Sprawdzimy.Na razie jest u nas, ale każdy pies musi mieć swojego właściciela ? Dlatego chciałyśmy konsultacji bo pies jest u nas na DT.

Posted

Kosmos podaj mi namiary na Was ktore mogłabym zamieścić w poście i może propozycie zmienienia tytułu watku???
Nie rozumiem dla czego sie obrażasz ja zawsze pytam jasno o co chodzi, i przepraszam jeśli Was uraziłam. Ja też mogłabym sie teraz obrazic za to co napisałaś ale nie tedy droga, i to nie w moim stylu, nie mam też zamiaru kłócic sie kto z nas bardziej pomaga, ważne że wszyscy pomagamy w takim stopniu w jakim możemy, nie wazne kto bardziej i lepiej:)
Ja niestety w ogłoszeniach nie jestem dobra. ani w pisaniu fajnych tekstów do ogłoszeń, zrobiłam Brasiolowi jedynie Bannerek.
Może ktoś mógłby naspiać fajny tekst do ogłoszeń. mozna tez wykupić pakiet ogłoszeń dla niego, ale przydałyby się jakieś fajne nowe fotki Brasila, ja wstawiam zdjecia z dnia w którym go odebrtaliśmy, ale teraz pewnie wyglada już o wiele lepiej:)
Może wyśle zdjęcia Brasila do Dr. Garncarza, raz już wysyłałam do niego fotki niewidomego psa i na drugi dzień miałam juz odpowiedz:) co sadzicie o tym????? A jak tam Brasil sie zaaklimatyzował dobrze sobie radzi w nowym miejscu???gdy niewidomy pies zapozna sie z nowym otoczeniem to porusza sie po tym terenie pewnie i normalnie, w miejscu w którym spedził kilka lat swojego życia poruszał sie bardzo sprawnie, znał wszytko na pamięć. A jak jego apetyt, ,,właściciele" twierdzili ze lubi warzywa i owoce szczególnie arbuzy:/

wiem że znalezienie nowego wspaniałego domu dla Brasila nie bedzie łatwe, ale wierzę że sie uda, dzięku pomocy dogomaniaczek znaleźlismy domu już kilku psiakom, chodź wydawało sie że jest to nie mozliwe

Posted

do Brasila zagladam jak tylo czas mi na to pozwala, więc jeśli nie bede sie tu odzywała np. przez kilka dni nie traktujcie tego jako braku zainteresowania z mojej strony, po prostu co dziennie zwierzeta potrzebuja naszej pomocy i jak tylko mam troche wolnego czasu to przeznaczam go własnie na nie. Do tego jak kazdy z nas w domu mam spora gromadke własnych które również potrzebuja mojej uwagi:)

Posted

ania z poznania napisał(a):
Kosmos, potrzebujecie ogłoszeń? Jeżeli tak to napisz mi na pw na kogo ma być kontakt w ogłoszeniach i będzie miał pakiet 42 ogłoszeń, zajmę się tym.

super dziekujemy:)

Posted

Dzisiaj Basil byl na konsultacji- bezpatnej w Poznaniu u pana dr.Dabrowskiego na ul.Zbaszynskiej. Dziekujemy za dobre serce dla Basila panie doktorze o wielkim sercu. Okazalo sie, z Basil nie bedzie nigdy widzial.Trudno, taki los.Ale moze jego charakter przyciagnie dobrych ludzi? jest to duza odpowiedzialnosc, miec takiego niewidomego pieska.Znalezienie dobrego domku bedzie trudne ale moze ?Na razie jest u mnie w domu, na ogrodzie.Ma wydzielone zabezpieczone miejsce, gdzie chodzi sobie bez dlugiej smyczy.Oczywiscie wychodzi na spacerek, bo lubi, ale musi byc asekutowany. Temperament ma niezly i ciagnie jak traktor.Sily u niego tez niczego sobie.Dzisiaj w poczekalni, podrywal nawet panienki.Bardzo dziekuje Malgosi Prokopowicz za zalatwienie badania oraz innym , ktorzy pomogli.Wiemy jaka jest prawda, a to ulatwia nam dalsze decyzje.Dziekuje Aniu z Poznania za gotowosc pomocy.Odezwe sie na pw.Basil na razie jest bezpieczny i chyba zadowolony.Mam nadzieje, ze dojdzie do siebie a miedzyczasie szukajmy mu dobrego domku, choc latwo nie bedzie.Tyle zdrowych psow ma klopoty.Ale moze ?

Posted

Ojej, tak liczyłam, że da się przywrócić wzrok choć w jednym oczku :(
Taka szansa i niestety Basil/Brasil nie może skorzystać :(

Aniu - to jak z tymi ogłoszeniami? Pomóc Ci jakoś? pisać tekst?

Kosmos - tak się cieszę, że Brasil jest u Ciebie bezpieczny :)

Posted

Dziękujemy, Brasil dochodzi do siebie.Wiem, że nie powinnam, ale od czasu do czasu dostaje coś słodkiego, kawalindek npptasie mleczko.Ogon na sztorc i nawet zaczyna się cieszyć.Dotykany, to on nigdy nie był, bo nawet nie umie przyjmować pieszczot. Jemu niewiele do szcześcia potrzeba.szkoda, ze nie będzie widział.Choroba, że też go ktoś wcześniej nie zobaczył. Jedzenie dostaje gotowane, mięsko na ryżu z warzywkami.Dobrzeje z dnia na dzień. Na razie nie myślimy, co będzie dalej, na razie jest dobrze.O adopcji oczywiście myślimy, ale będzie ciężko.

Posted

[quote name='Kosmos'] O adopcji oczywiście myślimy, ale będzie ciężko.[/QUOTE]
ale może się uda :) mieliśmy w fundacji niewidomego Misia, też miał marne szanse a potem los się uśmiechnął i Misio znalazł swojego człowieka!
Brasil ma wielkie szczęście, bo wreszcie jest wolny, pogłaskany i nakarmiony
może i jemu uda się znaleźć dom

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...