Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

operację miał robioną dwa lata temu. Dawną cewkę moczową zasąpiła nowa - uformowana plastycznie. Sika jak pies, nic się nie zmieniło, tylko penisa nie ma :p

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Czy Bast akceptuje koty ? Co myślicie o wstawieniu go na ten wątek ?
http://www.dogomania.pl/forum/threads/248284-Przygarnę-średniego-lub-dużego-psa-Warszawa

"Witam, poszukuję średniego lub dużego psa w charakterze stróża.

Szukam psa z podszerstkiem gdyż Pies nocował by na dworzu oczywiście w ocieplanej budzie. ( nie na łańcuch). Rasa nie gra roli wiek właściwie też nie o ile nie jest przeciwskazaniem do mieszkania na podwórzu. Zapewniam w dzień spacery i towarzystwo, w nocy ogrodzony wybieg 4 ha.
Warunki konieczne:
1.Pies musi tolerować inne zwierzęta : suki, koty, konie WARUNEK BEZWZGLĘDNY bo będzie Z nimi przebywał
2.kastracja
3.czujność ( nie szukam psa agresywnego, ma jedynie robić wrażenie
szukam psa z okolic Warszawy gdyż konieczne będzie zapoznanie go z moimi 2 pozostałymi psami.

Pies nie musi być ani rasowy ani młody( choć fajnie by było) ani piękny ważne żeby miał " to coś" i został zaakceptowany przez moją sunię."

• 2 weeks later...
Posted

Co tu się oszukiwać - po Baście zaczyna być widać wiek i przejścia. Dlatego robię wszystko by mógł zamieszkać ze mną. Bast zaczyna mieć problemy ze stawami tylnych łap, z oczami - no cóż, starzeje sie psisko.

Posted

prace się przesunęły bo ktoś obiecał pomoc. Niestety nie wyszło. Koparka umówiona, wyrówna teren. Potem ogrodzenie i Bast może się przenosić. Buda stoi i czeka. Niestety, wszystko robie i organizuję sama. Dzień zaczyna sie o 5 a kończy -? różnie, a i tak doba jest za krótka.

Posted

luka1 - skarpeta Talcott pomaga starszym psom - >8 lat, może poprosić o pomoc na zakup karmy dla Basta? http://www.dogomania.pl/forum/threads/185536-Skarpeta-im-Talcott-szuka-odpowiedzialnego-skarbnika%21

[FONT=Book Antiqua]Wpływy ze Skarpety im.Talcott:[/FONT]
[FONT=Book Antiqua]- są przeznaczone na jednorazowe wparcie chorych psów - staruszków w potrzebie (wiek pieska powyżej 8 lat), w uzasadnionych wypadkach można odstąpić od kryterium wieku.[/FONT]

[FONT=Book Antiqua]Kwota pomocy:[/FONT]
[FONT=Book Antiqua]- jednorazowa pomoc: przedział kwotowy – od 50 zł do 120 zł; w uzasadnionych przypadkach można zwiększyć kwotę pomocy.[/FONT]

[FONT=Book Antiqua]Procedura przyznawania pomocy w Skarpecie im.Talcott:[/FONT]
[FONT=Book Antiqua]- konieczna jest krótka informacja o psie oraz wskazanie wątku, na którym widnieje informacja o potrzebie pomocy,[/FONT]
[FONT=Book Antiqua]- wnioskujący koniecznie powinien podać konkretne potrzeby pieska oraz kwotę, o jaką wnioskuje[/FONT]
[FONT=Book Antiqua]- każdy może zgłosić do Skarpety staruszka w potrzebie, z tym, że wnioski osób, które opłacają stałe deklaracje w wysokości minimum 10 zł miesięcznie, mają pierwszeństwo w rozpatrywaniu wniosku,
- każdy, kto zgłosił pieska i otrzymał pomoc, jest zobowiązany w przeciągu 6 tygodni od uzyskania pomocy wnieść do Skarpety w dowolnej formie (wpłaty własnej, wpływów z bazarku, itp.) 25% kwoty uzyskanego wsparcia; powyższa zasada nie dotyczy stałych deklarowiczów (wpłaty od minimum 3 miesięcy po minimum 10 zł miesięcznie) - te osoby mogą zgłosić 1 pieska w miesiącu bez obowiązku zwrotu kwoty uzyskanej pomocy
[/FONT]
[FONT=Book Antiqua]- w przypadku pozytywnej decyzji, wnioskujący zobowiązany jest do przesłania Skarbnikowi Skarpety na pw numeru konta, na który należy przesłać pieniądze,[/FONT]
[FONT=Book Antiqua]- wnioski rozpatruje komisja złożona z trzech osób (do udzielenia pomocy wystarczy decyzja dwóch członków komisji).
- jeśli w ciągu tygodnia od pozytywnej decyzji Komisji nie wpłynie do Skarbnika (MagdyNS) numer konta do przelewu, przyznane pieniążki wracają do puli Skarpety.
[/FONT][FONT=Book Antiqua]
[/FONT]

Posted

Gdybyś Ty lub ja zawnioskowała o 120 zł na karmę to zwrot byłby 30 zł, wpłacam tam dopiero stałą od miesiąca więc nie jestem jeszcze stałym deklarowiczem ale chyba nie ma co czekać.

Posted

sharka napisał(a):
Gdybyś Ty lub ja zawnioskowała o 120 zł na karmę to zwrot byłby 30 zł, wpłacam tam dopiero stałą od miesiąca więc nie jestem jeszcze stałym deklarowiczem ale chyba nie ma co czekać.

sharka, ja też jestem deklarowiczem od lipca, czy sierpnia i tego samego miesiąca poprosiłam o pomoc dla Bergo i Baltazara i uznano, komisja się zgodziła, bo w trybie normalnym, to po 3 miesiącach od przynależności składkowej się wnioskuje bez zwrotnie:)

Posted

obiezyswiat75 napisał(a):
Ja mam książki na bazarek ale nie mam jak wystawić, bo prace zmieniam i kompletnie nie mam czasu :(
moze by kto wystawił?

U mnie też kiepsko z czasem, mam ubraniowy bazarek zaległy i mam nadzieję go w ten weekend zrobić bo w domu się ruszyć nie można.

Chyba że masz zdjęcia ksiązęk to wtedy mogę pomóc zrobić bazar