łolkiee Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 [quote name='barb']Wczoraj w programie na tvn o piesku mieszkającym na ulicy wystąpiła Pani z Fundacji Nero.[/QUOTE] Ta pani z fundacji nero, to ta pan co ma post nademną :] na dogo luka ją nazywają Quote
barb Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 łolkiee napisał(a):Ta pani z fundacji nero, to ta pan co ma post nademną :] na dogo luka ją nazywają Tak też się nieśmiało domyslalam ...ale nie chciałam nachalnie pytać "Luka czy to może Ty bylaś w telewizji ? ". Quote
FLY Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 Witam Zakupiłam od sharki (na zasadach bazarku) telewizor, prosiła żebym wpłaciła należne pieniążki na Basta - 100zł. Przed chwilą poszedł przelew, proszę o potwierdzenie jak dotrze. Quote
sharka Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 FLY napisał(a):Witam Zakupiłam od sharki (na zasadach bazarku) telewizor, prosiła żebym wpłaciła należne pieniążki na Basta - 100zł. Przed chwilą poszedł przelew, proszę o potwierdzenie jak dotrze. dziękuję :loveu: Quote
FLY Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 sharka napisał(a):dziękuję :loveu: to raczej ja dziękuję;) Quote
luka1 Posted July 23, 2012 Author Posted July 23, 2012 Sharka , to siedem zł jest i dopisałam do rozliczenia. Dziś weszło na konto 100,- od FKY - już dopisuję. Quote
sharka Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 luka1 napisał(a):Sharka , to siedem zł jest i dopisałam do rozliczenia. Dziś weszło na konto 100,- od FKY - już dopisuję. na bazarku też powinnam mieć potwierdzenie tych 7 zł: http://www.dogomania.pl/forum/threads/228440-ZAKOŃCZONY_Mini-bazarek-literacko-muzyczny_od-1zł_na-4-psiaki-w-potrzebie_rozliczany Quote
sharka Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 i dziękuję za info o wpłacie od Fly :) nie zdawałam sobie sprawy, że tak trudno o duży karton, taki co ma 100 cm długości... :/ w każdym razie materiały do pakowania są już uszykowane, paczka będzie gotowa jednak dopiero jutro :] Quote
Czorcik Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 a ja przesyłam duże głaski , dla dużego psa :D Quote
__Lara Posted July 25, 2012 Posted July 25, 2012 Zapraszam na bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/threads/229696-Filmy-dvd-i-p%C5%82yty-z-muzyk%C4%85-do-29-07 Quote
barb Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 Ogłoszenie ma być widoczne za około 2 godziny. http://www.eoferty.com.pl/bast_dobrze_przypilnuje_domu_i_ogrodu_298795.html Quote
luka1 Posted August 2, 2012 Author Posted August 2, 2012 No to mamy już sierpień. Ile to już czasu Bast mieszka w Nosku? Quote
barb Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 Odświeżyłam mu przed chwilka ogloszenie na allegratce... Quote
luka1 Posted August 2, 2012 Author Posted August 2, 2012 barb napisał(a):Odświeżyłam mu przed chwilka ogloszenie na allegratce... bardzo dziękuję :loveu: Quote
barb Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 luka1 napisał(a):bardzo dziękuję :loveu: Luka, nie trzeba. Żeby tylko byl odzew. Ja mu systematycznie odświeżam tam gdzie to jest możliwe. Dziś odnowione na warszawa.pl Quote
luka1 Posted August 4, 2012 Author Posted August 4, 2012 może trochę za duży? Yorkowata sunia zdjęta z łańcucha ma już kilka chętnych domów,a Baścio ZERO :mad: Quote
Vesper Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 Witam dziewczyny u Basta, biedny psinka, przeżył prawdziwe piekło :(- ale przeżył, więc nie wierzę że jeżeli Bóg istnieje to podarował mu to "drugie życie" na darmo- Bastikowy aniołek stróż zadba o dom i wszystko będzie dobrze... Chciałabym żeby taki był finał- Bast u swojego człowieka :)... Dodam jeszcze, co może pomoże w ogłoszeniach- że Bast jest trochę w typie owczarka środkowoazjatyckiego- przynajmniej moim zdaniem. Minus- to rasa stróżująca, żeby ktoś na łańcuch nie próbował go wziąć, bo uduszę. I zapisuję sobie wątek, Bast w moim notesie zajmie kolejny numer moich psów którym staram się pomagać wirtualnie, bazarkowo, czasem jakiś pieniążek prześlę... (mam ich już kilka, więc kokosów nie obiecuję). Chyba najszybsza opcja to bazarek dla chłopaka ale to jak skończę dwa które teraz prowadzę- Bast może być następny. Quote
sharka Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 Witaj Vesper, przyda się Twoja obecność i pomoc :] Quote
barb Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 Zrobilam Bastowi ogloszenie na gumtree - na Kraków. Bęzie aktywne za 24 godziny. Wtedy wkleje link. Do tej pory oglaszalam go tylko na woj.mazowieckie i Warszawę. Moze to błąd ? Quote
Vesper Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 (edited) Dziewczyny, a nie wiecie może na jakich zasadach wybierają psiaki do "Mojego Psa" do rubryki adopcyjnej? Co miesiąc prezentują po 5 psów, najróżniejszych, raz są to to pieski np z jednego schronu, innym- np stare, jeszcze innym- np w typie jakiejś rasy. Mam e-mil do dziewczyny która prowadzi rubrykę z ogłoszeniami- może napisać do niej i opisać jej historię Basta w skrcie, zapytać czy w rubryce adopcyjnej by go nie dali? (Jeżeli nie, to pozostaje płatne ogłoszenie, najlepiej ze zdjęciem, koszt to jakieś 50zł :roll:). Zrobilam Bastowi ogloszenie na gumtree - na Kraków. Bęzie aktywne za 24 godziny. Wtedy wkleje link. Do tej pory oglaszalam go tylko na woj.mazowieckie i Warszawę. Moze to błąd ? Moim zdaniem Basta powinno się ogłaszać w całej Polsce- wszędzie znajdziemy kogoś do przeprowadzenia wizyty PA, a regiony Polski, gdzie jest więcej małych miast i wsi, mogą być bardziej odpowiednie dla Basta- oczywiście dom musiałby być b. dokładnie sprawdzony- żeby nie trafił spod deszczu pod rynnę( chodzi mi o świadomość ludzi na wsiach co do traktowania psa- oczywiście nie wszystkich). Ale Bastik chyba jest pieskiem, który może mieszkać na dworze? (Oczywiście nie łańcuchu :mad:- chodzi mi o ciepłą budę)- czy może po tym co przeszedł powinien raczej wylegiwać poopę w domciu? Edited August 5, 2012 by Vesper Quote
Agata69 Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 Oj, Bast nadal bez domu. A telefony milcza cale wakacje.... Quote
sharka Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 Vesper proszę zapytaj czy go ogłoszą, zawsze jedna szansa więcej. Gdyby nie chcieli za free, to ja bym mogła w przyszłym miesiącu dać wtedy na ogłoszenie płatne. Co do domku to myślę że luka chciałaby pewnie sama poznać przyszły domek Basta. On nadaje się do stróżowania i pilnowania ogrodu i sądzę żę w ciepłej budzie jak najbardziej mógłby mieszkać. Jakiś czas temu - wg słów Pani która ma go w DT - popuszczał trochę. Ale chyba już jest ok, więc gdyby trafił do mieszkania byłoby super. Luka jest na bieżąco i opiekuje się psiulem, poczekajmy co napisze :] Quote
luka1 Posted August 6, 2012 Author Posted August 6, 2012 Sharka masz rację. Bast jest bardzo dużym psem i wątpię by kiedykolwiek mieszkał na salonach. Jest doskonałym stróżem i wielkim przyjacielem rodziny, ale zabieg, który przeszedł czyni go troszeczkę kłopotliwym. Zdarza się więc, że przecieka troszeczkę i trzeba się z tym liczyć. Na podwórku nie jest to takie kłopotliwe. Dom dla Basta musi być faktycznie DOBRY bo on już dość dramatów przeżył. Teraz może być już tylko lepiej na gorzej się nie zgodzę :p. Zresztą Wy też go kochacie i wiecie, że musi być szczęśliwy - prawda? Quote
barb Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Bast-zrownowazony-duzy-pies-szuka-domu-W0QQAdIdZ402167572http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Bast-zrownowazony-duzy-pies-szuka-domu-W0QQAdIdZ402167572 Quote
Recommended Posts