Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='barb']Wczoraj w programie na tvn o piesku mieszkającym na ulicy wystąpiła Pani z Fundacji Nero.[/QUOTE]

Ta pani z fundacji nero, to ta pan co ma post nademną :] na dogo luka ją nazywają

Posted

łolkiee napisał(a):
Ta pani z fundacji nero, to ta pan co ma post nademną :] na dogo luka ją nazywają

Tak też się nieśmiało domyslalam ...ale nie chciałam nachalnie pytać "Luka czy to może Ty bylaś w telewizji ? ".

Posted

Witam
Zakupiłam od sharki (na zasadach bazarku) telewizor, prosiła żebym wpłaciła należne pieniążki na Basta - 100zł. Przed chwilą poszedł przelew, proszę o potwierdzenie jak dotrze.

Posted

FLY napisał(a):
Witam
Zakupiłam od sharki (na zasadach bazarku) telewizor, prosiła żebym wpłaciła należne pieniążki na Basta - 100zł. Przed chwilą poszedł przelew, proszę o potwierdzenie jak dotrze.

dziękuję :loveu:

Posted

i dziękuję za info o wpłacie od Fly :) nie zdawałam sobie sprawy, że tak trudno o duży karton, taki co ma 100 cm długości... :/ w każdym razie materiały do pakowania są już uszykowane, paczka będzie gotowa jednak dopiero jutro :]

Posted

luka1 napisał(a):
bardzo dziękuję :loveu:

Luka, nie trzeba. Żeby tylko byl odzew.
Ja mu systematycznie odświeżam tam gdzie to jest możliwe.
Dziś odnowione na warszawa.pl

Posted

Witam dziewczyny u Basta, biedny psinka, przeżył prawdziwe piekło :(- ale przeżył, więc nie wierzę że jeżeli Bóg istnieje to podarował mu to "drugie życie" na darmo- Bastikowy aniołek stróż zadba o dom i wszystko będzie dobrze... Chciałabym żeby taki był finał- Bast u swojego człowieka :)...
Dodam jeszcze, co może pomoże w ogłoszeniach- że Bast jest trochę w typie owczarka środkowoazjatyckiego- przynajmniej moim zdaniem. Minus- to rasa stróżująca, żeby ktoś na łańcuch nie próbował go wziąć, bo uduszę.

I zapisuję sobie wątek, Bast w moim notesie zajmie kolejny numer moich psów którym staram się pomagać wirtualnie, bazarkowo, czasem jakiś pieniążek prześlę... (mam ich już kilka, więc kokosów nie obiecuję). Chyba najszybsza opcja to bazarek dla chłopaka ale to jak skończę dwa które teraz prowadzę- Bast może być następny.

Posted

Zrobilam Bastowi ogloszenie na gumtree - na Kraków. Bęzie aktywne za 24 godziny. Wtedy wkleje link. Do tej pory oglaszalam go tylko na woj.mazowieckie i Warszawę. Moze to błąd ?

Posted (edited)

Dziewczyny, a nie wiecie może na jakich zasadach wybierają psiaki do "Mojego Psa" do rubryki adopcyjnej? Co miesiąc prezentują po 5 psów, najróżniejszych, raz są to to pieski np z jednego schronu, innym- np stare, jeszcze innym- np w typie jakiejś rasy. Mam e-mil do dziewczyny która prowadzi rubrykę z ogłoszeniami- może napisać do niej i opisać jej historię Basta w skrcie, zapytać czy w rubryce adopcyjnej by go nie dali? (Jeżeli nie, to pozostaje płatne ogłoszenie, najlepiej ze zdjęciem, koszt to jakieś 50zł :roll:).

Zrobilam Bastowi ogloszenie na gumtree - na Kraków. Bęzie aktywne za 24 godziny. Wtedy wkleje link. Do tej pory oglaszalam go tylko na woj.mazowieckie i Warszawę. Moze to błąd ?

Moim zdaniem Basta powinno się ogłaszać w całej Polsce- wszędzie znajdziemy kogoś do przeprowadzenia wizyty PA, a regiony Polski, gdzie jest więcej małych miast i wsi, mogą być bardziej odpowiednie dla Basta- oczywiście dom musiałby być b. dokładnie sprawdzony- żeby nie trafił spod deszczu pod rynnę( chodzi mi o świadomość ludzi na wsiach co do traktowania psa- oczywiście nie wszystkich). Ale Bastik chyba jest pieskiem, który może mieszkać na dworze? (Oczywiście nie łańcuchu :mad:- chodzi mi o ciepłą budę)- czy może po tym co przeszedł powinien raczej wylegiwać poopę w domciu?

Edited by Vesper
Posted

Vesper proszę zapytaj czy go ogłoszą, zawsze jedna szansa więcej. Gdyby nie chcieli za free, to ja bym mogła w przyszłym miesiącu dać wtedy na ogłoszenie płatne. Co do domku to myślę że luka chciałaby pewnie sama poznać przyszły domek Basta. On nadaje się do stróżowania i pilnowania ogrodu i sądzę żę w ciepłej budzie jak najbardziej mógłby mieszkać. Jakiś czas temu - wg słów Pani która ma go w DT - popuszczał trochę. Ale chyba już jest ok, więc gdyby trafił do mieszkania byłoby super. Luka jest na bieżąco i opiekuje się psiulem, poczekajmy co napisze :]

Posted

Sharka masz rację. Bast jest bardzo dużym psem i wątpię by kiedykolwiek mieszkał na salonach. Jest doskonałym stróżem i wielkim przyjacielem rodziny, ale zabieg, który przeszedł czyni go troszeczkę kłopotliwym. Zdarza się więc, że przecieka troszeczkę i trzeba się z tym liczyć. Na podwórku nie jest to takie kłopotliwe. Dom dla Basta musi być faktycznie DOBRY bo on już dość dramatów przeżył. Teraz może być już tylko lepiej na gorzej się nie zgodzę :p. Zresztą Wy też go kochacie i wiecie, że musi być szczęśliwy - prawda?