Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wstawcie na wątek transportowy - prośbe o pomoc w transporcie do Warszawy i z Warszawy do Sopotu. Albo może napisac do Państwa, czy daliby radę z warszawy odebrac psiaka, może podjada pociągiem do Warszawy. Jest dla niego szansa na dom, warto szybko wykorzystać - bo ostatnio tak jakoś pechowo zanim transport się znajdzie lub przemyśli sprawę, domki znajduja inne pieski.

• Replies 204
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dostałam maila i odpisałam.

Jak zwykle strasznie się boję takiej dalekiej adopcji, ale z drugiej strony może to jedyna szansa dla psiaka...

Posted

W tamtych okolicach mamy sporo dogomaniaczek, więc jest kontrola na miejscu. Mysmy sporo psiaków wydawali dość daleko i wszystko ok. Nawet super. Teraz z domkami jest tak, że nie zawsze damy rade znaleźć dom w sąsiedztwie, a szansa dla psa - to albo dom, albo ulica - więc chyba wybór średni. Można poprosic w razie czego brązową o kontrole domku. A jeśli miałby swoją szansę, to potem tylko pozostanie pluć w brodę, że sie mu szansy nie dało.

Posted

Ja już napisałam. Nie wiedziałam, czy bęziesz dzis na dogo, więc napisałam też, że mamy ewentualną mozliwość do Warszawy i czy daliby radę stamtąd. Jak nie - będziemy kombinować dalej. Może psiak przynajmniej jeden był bezpieczny w domu.

Posted

ojej nie bylo mnie caly dzien a tu takie dobre wiesci

i co ? jakas wiadomosc?
agnieszko nie martw sie jest i brazowa i irma..sadze, ze ten domek bedzie dobrze sprawdzony i beda go mialy na sercu

Posted

Dostałam maila:

"Coz, na pewno nie jestem w stanie zorganizowac jna razie jakiegos samochodu do Wawy, a bez ksiazeczki zdrowia z kompletem szczepien nie da sie skorzystac z pociagu. Jeszcze jedno, czy wie Pani jak piesek reaguje na obecnosc innych zwierzakow?
Pozdrawiam"

Spytam jutro, jak psiak się odnosi do innych zwierzaków.. Spytałam panią, czy ma jakieś konkretne na myśli.. A co do transportu - ja pociągiem jechałam, miałam książeczkę zdrowia psa, ale zaszczepiony był tylko przeciw wściekliźnie.. :roll: Nikt się nie czepiał i mnie nie sprawdzał..

Posted

W PKP wymagane jest tylko szczepienie na wściekliznę. Jechałam ostatnio z psem do W-wy - miałam to szczepienie, ale nawet nie chciał.
Może ktos by jechał z W-wy do Trójmiasta? Ale najpierw trzeba więc sprawdzić relacje psiaka z innymi stworkami.

Posted

chyba Pania nalezy wprost spytac czy chodzi o koty, czy o psy, czy o szczury...? musisz wiedziec o jakie zwierzaki pani pyta..moze o kroliki? a moze o kury?

poza tym napisz agnieszko ze szczepienie p/wsciekliznie wystarczyi jesli mialby to szczepienie i kaganiec i smycz i obroze to czy, jesli nie da rady dalej niz do warszay przyjechali by po pieska...np do ciechanowa.mycha jezdzi codziennie z warszawy do ciechanowa to juz blizej..

Posted

Spytałam o jakie zwierzaki chodzi..

Jeśli będzie trzeba wezmę psiaka do weterynarza i założę mu książeczkę, zaszczepię p/wściekliźnie..

Zapytam, pixie, czy daliby radę do Ciechanowa.

Posted

Trzymam kciuki!
Bea1 gdzieś na jakimś wątku pisała (chyba?), że Jej kuzyn z Wawy do Gdańska chyba jeździ i ew. małego pieska mógłby przewieźć. Skontaktujcie się z Nią. A jak Ona usłyszy,że chodzi o parówczaka to :evil_lol:

Posted

mama_Dorota - dzięki za info :)

Ja dzisiaj jeszcze powieszę kilka ogłoszeń - w lecznicy, u mnie w pracy, w bloku.. Może ktoś się znajdzie?? :roll:

Posted

Agnieszko pociągiem z Warszawy do Gdyni co jakiś czas jeździ kuzyn Dąbrówki a nie Bea1. Kiedyś przewiózł nam Zębatkę. Małego, łagodnego psiaka pewnie zgodzi się zbarać. Skontaktuj się z Dąbrówką. Czasami też na tej trasie jeździ samochodem mąż Irmy.

Posted

Z Sopotu chyba raczej nici :cool1:

Takiego maila dostałam:

"Hmmm.. moze lepiej byloby nie dreczyc psa tak dluga podroza, tym bardziej ze juz jest wycienczony. Nie wiem, kiedy w najblizszym czasie bede mogla wybrac se do warszawy. Trzymam kciuki za pieska, badzmy w kontakcie."

Posted

Wszyscy jakby się zmówili, żeby nie zauważać tego tematu...
Również znajomi, do których powysyłałam maile się nie odzywają...

Fajnie... :sadCyber: