supergoga Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 Wstawcie na wątek transportowy - prośbe o pomoc w transporcie do Warszawy i z Warszawy do Sopotu. Albo może napisac do Państwa, czy daliby radę z warszawy odebrac psiaka, może podjada pociągiem do Warszawy. Jest dla niego szansa na dom, warto szybko wykorzystać - bo ostatnio tak jakoś pechowo zanim transport się znajdzie lub przemyśli sprawę, domki znajduja inne pieski. Quote
_Aga_ Posted November 5, 2006 Author Posted November 5, 2006 Dostałam maila i odpisałam. Jak zwykle strasznie się boję takiej dalekiej adopcji, ale z drugiej strony może to jedyna szansa dla psiaka... Quote
supergoga Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 W tamtych okolicach mamy sporo dogomaniaczek, więc jest kontrola na miejscu. Mysmy sporo psiaków wydawali dość daleko i wszystko ok. Nawet super. Teraz z domkami jest tak, że nie zawsze damy rade znaleźć dom w sąsiedztwie, a szansa dla psa - to albo dom, albo ulica - więc chyba wybór średni. Można poprosic w razie czego brązową o kontrole domku. A jeśli miałby swoją szansę, to potem tylko pozostanie pluć w brodę, że sie mu szansy nie dało. Quote
_Aga_ Posted November 5, 2006 Author Posted November 5, 2006 Masz rację. Zaraz napiszę do Państwa, czy daliby radę psiaka odebrać z Warszawy. Quote
supergoga Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 Ja już napisałam. Nie wiedziałam, czy bęziesz dzis na dogo, więc napisałam też, że mamy ewentualną mozliwość do Warszawy i czy daliby radę stamtąd. Jak nie - będziemy kombinować dalej. Może psiak przynajmniej jeden był bezpieczny w domu. Quote
pixie Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 ojej nie bylo mnie caly dzien a tu takie dobre wiesci i co ? jakas wiadomosc? agnieszko nie martw sie jest i brazowa i irma..sadze, ze ten domek bedzie dobrze sprawdzony i beda go mialy na sercu Quote
_Aga_ Posted November 5, 2006 Author Posted November 5, 2006 Dostałam maila: "Coz, na pewno nie jestem w stanie zorganizowac jna razie jakiegos samochodu do Wawy, a bez ksiazeczki zdrowia z kompletem szczepien nie da sie skorzystac z pociagu. Jeszcze jedno, czy wie Pani jak piesek reaguje na obecnosc innych zwierzakow? Pozdrawiam" Spytam jutro, jak psiak się odnosi do innych zwierzaków.. Spytałam panią, czy ma jakieś konkretne na myśli.. A co do transportu - ja pociągiem jechałam, miałam książeczkę zdrowia psa, ale zaszczepiony był tylko przeciw wściekliźnie.. :roll: Nikt się nie czepiał i mnie nie sprawdzał.. Quote
supergoga Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 W PKP wymagane jest tylko szczepienie na wściekliznę. Jechałam ostatnio z psem do W-wy - miałam to szczepienie, ale nawet nie chciał. Może ktos by jechał z W-wy do Trójmiasta? Ale najpierw trzeba więc sprawdzić relacje psiaka z innymi stworkami. Quote
pixie Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 chyba Pania nalezy wprost spytac czy chodzi o koty, czy o psy, czy o szczury...? musisz wiedziec o jakie zwierzaki pani pyta..moze o kroliki? a moze o kury? poza tym napisz agnieszko ze szczepienie p/wsciekliznie wystarczyi jesli mialby to szczepienie i kaganiec i smycz i obroze to czy, jesli nie da rady dalej niz do warszay przyjechali by po pieska...np do ciechanowa.mycha jezdzi codziennie z warszawy do ciechanowa to juz blizej.. Quote
_Aga_ Posted November 5, 2006 Author Posted November 5, 2006 Spytałam o jakie zwierzaki chodzi.. Jeśli będzie trzeba wezmę psiaka do weterynarza i założę mu książeczkę, zaszczepię p/wściekliźnie.. Zapytam, pixie, czy daliby radę do Ciechanowa. Quote
mama_Dorota Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 Trzymam kciuki! Bea1 gdzieś na jakimś wątku pisała (chyba?), że Jej kuzyn z Wawy do Gdańska chyba jeździ i ew. małego pieska mógłby przewieźć. Skontaktujcie się z Nią. A jak Ona usłyszy,że chodzi o parówczaka to :evil_lol: Quote
mama_Dorota Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 Przepraszam, jeśli pomyliłam ale to była albo Bea1, albo bea100. Spróbujcie się skontaktować. Mnie się już mylą i wątki i nicki :evil_lol: Quote
_Aga_ Posted November 6, 2006 Author Posted November 6, 2006 mama_Dorota - dzięki za info :) Ja dzisiaj jeszcze powieszę kilka ogłoszeń - w lecznicy, u mnie w pracy, w bloku.. Może ktoś się znajdzie?? :roll: Quote
_Aga_ Posted November 6, 2006 Author Posted November 6, 2006 Ale szybko spadasz malutki... :sadCyber: Quote
Kar0la Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Agnieszko pociągiem z Warszawy do Gdyni co jakiś czas jeździ kuzyn Dąbrówki a nie Bea1. Kiedyś przewiózł nam Zębatkę. Małego, łagodnego psiaka pewnie zgodzi się zbarać. Skontaktuj się z Dąbrówką. Czasami też na tej trasie jeździ samochodem mąż Irmy. Quote
_Aga_ Posted November 6, 2006 Author Posted November 6, 2006 Z Sopotu chyba raczej nici :cool1: Takiego maila dostałam: "Hmmm.. moze lepiej byloby nie dreczyc psa tak dluga podroza, tym bardziej ze juz jest wycienczony. Nie wiem, kiedy w najblizszym czasie bede mogla wybrac se do warszawy. Trzymam kciuki za pieska, badzmy w kontakcie." Quote
AniaB Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 hmm, no cóż moze lepiej, że teraz niz po dowiezienu namiejsce... ale mimo wszystko szkoda:-( :-( Quote
_Aga_ Posted November 6, 2006 Author Posted November 6, 2006 Szkoda... zwłaszcza, że nikt inny się nie odezwał.. a mamy czas do piątku... :sadCyber: Quote
supergoga Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Pewnie Pani wystraszyła się transportowych problemów, szkoda, ale szukamy nadal - może bliżej. Quote
_Aga_ Posted November 7, 2006 Author Posted November 7, 2006 Wszyscy jakby się zmówili, żeby nie zauważać tego tematu... Również znajomi, do których powysyłałam maile się nie odzywają... Fajnie... :sadCyber: Quote
Recommended Posts