Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja wiem, że tu na dogo jest wiele psiaków w potrzebie..

Nie każdemu można pomóc..

Ale znając moje praktycznie żadne możliwości - doradźcie mi, co zrobić, żeby w piatek nie płakać po psiaku?? :sadCyber:

O to tylko proszę - o radę.

• Replies 204
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

romenka napisał(a):
Agnieszka przyjdę z pracy i obiecuje że ruszę głowa.Pomogę ci prosić o pomoc dla pieska.Narazie jednak trzymaj się.W tej chwili już muszę wychodzić do pracy.Ty zapytaj się koniecznie tej pani co i jak zamnierza w związku z pieskiem.

Ja też się muszę zbierać.. Mam dziś wizytę u lekarza, potem do pracy, po pracy szkolenie.. Pewnie będę dopiero późnym wieczorem...

Posted

Agnieszko, przepraszam - mam jamnisia zaabonowanego:lol: , ale nie było mnie wczoraj na dogo.. wiec nie podnosiłam
ja moge zadeklarować 50 zł co miesiąc na hotelik regularnie
ale to chyba mało
w kazdy razie deklaracja jest poważna z mojej strony
jeśli jest w Tarnowie ten tymczas za 200 zł to może jakos damy wspólnie rade..
tylko tak mogę pomóc
mam w domu sunię, która nie znosi obcych- psiaka, choćbym chciała, nie moge wziąć nawet na 10 minut:shake:

Posted

Aniu - nie ma tymczasu.. To w azylu tyle biorą, jak chcesz psiaka zostawić.. Nie wiem, czy dokładnie 200 zł, tak mówiła znajoma.. Ale, że biorą to słyszałam.. osobiście, że tak powiem rozmowę z kierownikiem...

Ja też psiaka nie wezmę - mam dwa psy, jeden agresor.. Dałabym może radę, gdybym w weekend w domu była - ale akurat tak się "cudownie" składa, że w sobotę jedziemy do rodziców, a w niedzielę jestem w komisji wyborczej.. Mąż się nie zgadza zająć trzema psami :shake:

Mogę jedynie prosić znajomą, żeby psiaka dłużej przetrzymała, ale czy jej mąż się zgodzi - nie wiem...

Posted

kurcze, aga, nie umiem pomóc inaczej
jak zdecydujesz, ze trzeba dac psiaka do hotelu w krakowie, to ja jeszcze raz deklaruję te 50 zł (wiem, ze to niewiele, ale na początek chociaż) co miesiąc po 25. tym
niestety samochodu jak na razie nie mam , mogłabym wiec okazjonalnie podłączac sie do mar.gajkoi luizy (oczywiscie jak sie uda, i jak bedą mieć miejsce..)
no ale to wszystko mało:placz: :placz:

Posted

AniaB napisał(a):
kurcze, aga, nie umiem pomóc inaczej
jak zdecydujesz, ze trzeba dac psiaka do hotelu w krakowie, to ja jeszcze raz deklaruję te 50 zł (wiem, ze to niewiele, ale na początek chociaż) co miesiąc po 25. tym
niestety samochodu jak na razie nie mam , mogłabym wiec okazjonalnie podłączac sie do mar.gajkoi luizy (oczywiscie jak sie uda, i jak bedą mieć miejsce..)
no ale to wszystko mało:placz: :placz:

Ania - to i tak dużo - dziękuję :Rose:

Uproszę znajomą o przetrzymanie psiaka, przynajmniej do poniedziałku.

Liczę na ogłoszenie w gazecie.. po cichu...

Jeśli nie będzie domku - we wtorek Morgan zawiezie psiaka do hotelu koło Krakowa.. Wtedy będziemy potrzebować funduszy.. Za dwie doby, przynajmniej na razie mogę zapłacić. To strasznie mało, ale może ktoś dorzuci parę groszy..

A teraz uciekam do pracy, będę późnym wieczorem..

Posted

AniaB napisał(a):
hmm a ten azyl to chyba nie najlepszy u Was, co.. chyba że myle go ze schroniskiem..

U nas jest tylko azyl.. Ja i Morgan nie mamy do niego wstępu, bo "dezorganizujemy pracę, wypisujemy paszkwile i przez nas mają już 3.cią kontrolę w tym roku" (i oby jak najwięcej :evil_lol: )

Posted

Bardzo pilnie podnoszę i prosze o ratunek dla piesia!!!!
Aga ,musisz być cierpliwa i proś panią by zgodziła się pieska przetrzymać jak najdłużej.
Może jednak ktoś z dogo zaoferuje pomoc.Piesek bardzo tej pomocy oczekuje bo jak nie pójdzie na ulicę i wtedy ratunku dla niego nie będzie:placz:

Posted

AniaB napisał(a):
moja deklaracja finansowa nadal aktualna..
ale to kropla naprawde..
starczy na 3 doby tylko:shake:

Ja zapłacę za dwie, to już pięć - dużo ;)

Uprosiłam panią - pies zostanie u niej do poniedziałku. W pon. wezmę go do siebie, a we wtorek mam nadzieję Morgan zawiezie go do hoteliku :) Choć ciągle mam nadzieję, że ogłoszenie w DzP zadziała...

Posted

romenka napisał(a):
Jest założona skarpeta na AFN?

Nie.. Ale mar.gajko obiecała pomoc, więc najprawdopodobniej, jeśli psiak trafi do hotelu, najlepiej będzie pewnie wpłacać na jej konto.. Zobaczymy, jak się sprawa rozwinie - jeśli będzie trzeba zapłacić za hotel, porozmawiam z mar.gajko jak to zrobić..