Jump to content
Dogomania

2x CACIB + Specjalistyczna Wystawa Psów Myśliwskich Użgorod (Ukraina) 13-14.08.2011

Recommended Posts

Posted

Ewcia lalalalala,co tam bielizna,dobrze że nam karmy (nagrody)nie rozwalili :)
A my też zadowoleni,moja
Nun Pom Clear (pomeranianka)
13.08 CACIB - V1,CAC, CACIB, BOB, BOG,IV BIS-Dr n.wet.Tomasz Borkowski z Polski
14.08 CACIB - V1,CAC,CACIB, BOB, BOG iiiiiiiiiiii BIS!!!!-Dr Kelemen Atilla z Rumunii
i NOWY CHAMPION UKRAINY :)

ale fakt jest faktem Mufka też woli biegać po innej nawierzchni niż te kamienie !

• Replies 167
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A czy można wiedzieć jaki sędzia oceniał V grupę BOG i BIS pierwszego i drugiego dnia?
Bardzo jestem ciekaw komu się tak podobają polskie pomeraniany....???

Posted

No to czekamy aż dotrą szczęśliwie do domku!!!! ;) To będzie chyba ich najdłuższy powrót do domku z wystawy...

Paweł, znalazłam fotki, ufociłeś nas nawet w sobotę, kiedy ja biegałam z Kaliną na finałach ;)
Tylko jak ściągnąć fotki?? ;) Też chciałabym się nimi pochwalić :P

Posted

To i ja się pochwalę :-)
Drugiego dnia CAC, CACIB, BOS i championat Ukrainy w łapce :-) (od miłego sędziego z Rumunii )
Ale żeby nie było za dobrze to pierwszego dnia oceniał sędzia z Ukrainy - wyjatkowo niegrzeczny żeby nie powiedzieć gorzej. Od początku widać było z jaką sympatią traktował pieski z Ukrainy i o ile pieski ukraińskie były oglądane bardzo pobieżnie to moja Zuzia wymiędlona było dokładnie i dość brutalnie - potraktowana została jak conajmniej pies wielkości rotweilera (a przecież to tylko mały terierek). Zuzia obyta raczej z wystawami po tych brutalnych obmacywankach była wystraszona i niezbyt chetnie dawała się ustawić. I zastanawiam się co było powodem takiego traktowania? Dostała doskonałą i nic więcej. Wszystko zgarnęły pieski z Ukrainy.
Ogólnie jestem bardzo zadowolona ale bardzo zastanawia mnie zachowanie sędziego ukraińskiego. Czy dość długie i wesołe rozmowy właścicielki z organizatorami na ringu przed rozpoczęciem oceny miały jakies znaczenie? Może nie mam racji ale jakiś niesmak został.

ps. A na grancy polsko-słowackiej padł nam samochód. Do domu przyjechalismy na lawecie :-(

Posted

Nas też oceniał sędzia z UA ale był ok. Myślałem wychodząc na ring ,że po sędziuje na ukraińskie psy ale dał nam BOB.
Niestety znam historie sznaucerów mini i nie mogłem w nią uwierzyć. Nasi byli przy tym jak rozmawiali z organizatorami.... W tej sytuacji to już mnie nic nie zdziwi.

Niestety awarie aut się zdarzają nawet nowych i tego nie możemy przewidzieć...

Posted

To jest nie do uwierzenia ale samochód zepsuł się dokładnie na granicy podczas redukcji biegów przed "byłym" przejściem w Barwinku. Zjechalismy z górki i zatrzymalismy sie 500 m za granicą. Oczywiście po polskiej stronie:-) Laweta przyjechała po 30 minutach. Uważam to za duży sukces :-)

Posted

Na temat tego pana też mam swoje nie najlepsze zdanie:)
Ale cóż życie jest brutalne:) nas oceniał tylko na grupie ale i tak niesmak pozostał, bo przegrać z psem porównywalnym lub lepszym żadna ujma ale .......
Może to moje subiektywne odczucie ale BOG VII w pierwszy dzień z tymże sędziaz Ukrainy nie był dla nas szczęśliwy:)

Posted

Marta z dogami i Elką są już w okolicy Opola, ale są wykończeni i wcale im się nie dziwię... 2 noce z psami w samochodzie :( Słowacy coś się nie kwapili z pomocą :(
Mam nadzieję, że już dotrą bez przeszkód, szybciutko odeśpią i spotkamy się na kawce :)

Posted

Bardzo współczuję bo to i zmęczenie fizyczne ale i jednak psychiczne.
A dla wszystkich którzy nie wiedzą to polska pomoc dojeżdża na terenie unii europejskiej bez problemu. Trzeba dodzwonić się do swojego ubezpieczyciela. Firma, która nas wiozła miała już zamówienia na lawetę z Koszyc i Chorwacji. Ja cieszyłam się, że samochód nie zepsuł się na Ukrainie, ale oni i tam jeżdżą chociaż bardzo niechętnie. Oczywiście to wszystko niestety kosztuje.

Posted

Pencia2 kto sędziował 5 grupe- w klasach i na bisach? Pawełg pisał ,że grupy były rozrzucone po kilku ringach. Głównie interesują mnie pomeraniany.

Posted

Ringów w ogóle było 8 ;)
Pomeraniany były na ringu w sobotę m.in. z buldogami ameykańskimi, akitą ameykańską, gryfonikami, szkockie collie, maltańczyki, yorki, chichuachua i... owczarki niemieckie ;)
W niedzielę m.in. wilczaki, greyhoundy, basenji, szkockie collie, shetlandy, fila brasileiro, doberman, owczarki środkowoazjatyckie. Totalny miszmasz :)
Pomeraniany w sobotę sędziował Tomasz Borkowski na ringu nr 8 a na grupie Kelemen Atilla z Rumunii
W niedzielę na ringu nr 2 Małgorzata Supronowicz, a na grupie Tomasz Borkowski...

Nie ma co, egzotyczna wycieczka :D