Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 249
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='iwoniam']:)

I teraz chyba zacznę się modlić...

http://www.facebook.com/events/292641230779103/?ref=ts

Iwoniam, wkleję dla tych, ktorzy nie mają fb:

Clifford-starszy pan...nadal przystojniak.Przyjedź-zobacz!Ostatnia szansa..
Wydarzenie publiczne · Przez: Iwonia Dobrzańska

Kiedy
Wczoraj o 21:30 – 2 kwietnia 2012 o 15:30

Gdzie Orzechowce​, cała Polska.
Opis Clifford, czyli pies o ludzkiej twarzy. Za stary, za duży, za mądry... by go kochać
Clifford, lat 13, duży, majestatyczny, mądry. W schronisku od kilku miesięcy. Wcześniej kilka miesięcy na łańcuchu, kilka miesięcy wolności... Jeszcze wcześniej jako tułacz po mieście. Bezdomny. Właściwie całe życie. Jest w dobrej kondycji fizycznej pomimo swoich lat.

Trafił do nas z domu starszej kobiety, która nie byłą już w stanie zajmować się swoimi psami. Podobno sama przygarnęła go kiedyś z ulicy. Akceptuje inne psy, szuka w nich oparcia. Bardzo szybko zaaklimatyzował się w schroniskowych warunkach, bardzo szybko okazało się, że równie ogromnie tęskni...

Jest już psim seniorem, jest duży, ludzie widzą w nim samą "pospolitość". Lecz gdyby przypatrzeć się jego mądrym oczom, jego "ludzkiemu" wyrazowi pyska... ten pies rozczula swoją postawą. Bardzo spokojny, posłuszny, pomimo wieku nadal lubi bawić się i niekiedy podskakiwać jak szczeniak. A w każdym jego zachowaniu jest za razem tyle rozwagi i mądrości.

Czy Clifford ma jeszcze szansę na dom...?
Pewnie nie. Właściwie ten wątek to taka jego ostatnia szansa. W schronisku na pewno nikt nie zwróci na niego uwagi. Wolą młodsze.

Gdyby jednak...
Clifford przebywa w schronisku w Orzechowcach pod Przemyślem,
kontakt:
tel. 16 672 07 07
mail: schr.orzechowce@gazeta.pl

zdjęcia - www.schroniskoorzechowce.p​l - strona 6

Pomożemy z transportem.
Zrobimy, co w naszej mocy, aby piesek ostatnie lata życia spędził z człowiekiem. Zapraszam !
W razie pytań o pieska telefon bezpośrednio do mnie: 515 192 985

Posted

oj, oj, oj...

znów cisza.
Jak ja bardzo chciałabym, abyś smutasku biegał po czyimś ogrodzie i spał na środku kuchni na swoim wielkim legowisku..
Myślimy o tobie..

Posted

[quote name='karolciasz28']Zapisuje. Ale cisza, niestety na wszystkich orzechowskich tak jest.[/QUOTE]

Karolciasz, jeśli masz konto na fb to możesz udostepnić wydarzenie Clifforda.

Posted

udostępniajcie co kilka dni wydarzenie, ok??

a teraz prośba - może znacie kogoś, kto może pomóc - otrzymałam dziś taką informację:

czesc Iw,
zadzwonil do mnie dis znajomy, z informacja, ze jego kolezanka zmarla (czy raczej wczoraj zginela w wypadku) zostawiajac 5 psow, rodowodowych, rasy Akita inu,

wszystkie sa dorosle, najsarsza suka ma 11 lat,
pozostale okolo 9, 5, 4 lat,

problem: aktualnie psami zajal sie brat zmarlej, ale ze jest alkoholikiem, moze sie dobrze nie zajac psami, stad poszukiwane jest dla nich miejsca,

psy byly wychowywane w domu, wiec raczej nie wchdozi w gre wystawienie ich do budy na zewnatrz,

co w takiej sytuacji zrobic? gdzie je skierowac?

jesli masz jakis pomysl, prosze daj znac,

m.

Jak macie jakiś pomysł - piszcie na przykład na PW

• 2 weeks later...
Posted

iwoniam napisał(a):
Plakat jest - czy ktoś mi poda jakiś nr tel do siebie - kontaktowy - ?
nie mogę na plakacie podawać namiaru do schroniska, a do mnie to tak trochę bez sensu...

Iwoniam na Dogo niestety nie jest aktywny żaden wolontariusz Orzechowiec.

Dlaczego nie możesz podać numeru do schroniska ?

Gdzie mozna zobaczyć plakat ? Na fb?