Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Clifford, lat 13, duży, majestatyczny, mądry. W schronisku od kilku miesięcy. Wcześniej kilka miesięcy na łańcuchu, kilka miesięcy wolności... Jeszcze wcześniej jako tułacz po mieście. Bezdomny. Właściwie całe życie.

Trafił do nas z domu starszej kobiety, która nie byłą już w stanie zajmować się swoimi psami. Podobno sama przygarnęła go kiedyś z ulicy. Akceptuje inne psy, szuka w nich oparcia. Bardzo szybko zaaklimatyzował się w schroniskowych warunkach, bardzo szybko okazało się, że równie ogromnie tęskni...

Jest już psim seniorem, jest duży, ludzie widzą w nim samą "pospolitość". Lecz gdyby przypatrzeć się jego mądrym oczom, jego "ludzkiemu" wyrazowi pyska... ten pies rozczula swoją postawą. Bardzo spokojny, posłuszny, pomimo wieku nadal lubi bawić się i niekiedy podskakiwać jak szczeniak. A w każdym jego zachowaniu jest za razem tyle rozwagi i mądrości.

Czy Clifford ma jeszcze szansę na dom...?
Pewnie nie. Właściwie ten wątek to taka jego ostatnia szansa. W schronisku na pewno nikt nie zwróci na niego uwagi. Wolą młodsze.

Gdyby jednak...
Clifford przebywa w schronisku w Orzechowcach pod Przemyślem,
kontakt:
tel. 16 672 07 07
mail: schr.orzechowce@gazeta.pl

Pomożemy z transportem.

baner:

Zdjęcia - post drugi.

• Replies 249
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

eh..:( ja wiem ze nawet odopowiedzialni ludzie boja sie starszych psow... moi rodzice obydwoje starsznie przezywaja smierc jakiegokolwiek zwierzaka.. przy swince morskiej byl placz przez 3 dni... I boja się takich strat... Malo osob dostrzega w tym radosc jaka moze dac psiakowi na te 2-5 lat.. a to przecież i tak duzo...

Posted

Był u nas w Orzechowcach dziadek Dolar, całe życie w schronisku. Leżał zawsze w boksie pod winogronem, rzadko podnosił się, wyglądał jakby czekał na śmierć. Znalazł nowy dom, cudem. Był w nim około miesiąca. Odszedł kochany...
Wszystko się da...

Posted

Neczka napisał(a):
Był u nas w Orzechowcach dziadek Dolar, całe życie w schronisku. Leżał zawsze w boksie pod winogronem, rzadko podnosił się, wyglądał jakby czekał na śmierć. Znalazł nowy dom, cudem. Był w nim około miesiąca. Odszedł kochany...
Wszystko się da...

i to właśnie jest najlepsze,że ostatnie chwile spędził u boku człowieka.

Posted

wadercia napisał(a):
ja tez jestem tego zdania.. i mam nadzieje, ze zycie misie tak ulozy ze bede mogla brac takich staruszkow do siebie...

eh ja to puszczam lotka zawsze z myślą by dać tym niechcianym przystań.ale los nie chce mi dopomóc.

Posted

Clifford mieszka w boksie ze swoim kolegą Froyd'em, z którym do nas trafił.
Jest strasznie wpatrzony w tego swojego psiego kolegę.
Chociaż tamten jest przy nim wiekowo gówniarzem, Cliford jakby pytał go za każdym razem o pozwolenie na zabawę, czy podejście do człowieka.
Wspaniałe psisko...

Śpij spokojnie Piękny Duży...

A to kolega Froyd

Posted

jednego a chalasu robi za 3... wyjatkowo wredna istota.. :) zamiast na starosc coraz ciszej sie zachowywac to ta wiecej szumu robi... :)

Chcialysmy z mama drugiego przyblede... ale ani ojciec, ani pies zgody nie wyrazili. :(

Moje osobiste psiaki beda zupelnie inaczej wychowywane.. tak zeby zyc w zgodzie i harmoni... :D