pixie Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 powinna wrocic niebawem z wyprawy do tesciowej lyrica..moze nam cos powie jak i czy udalo sie uchronic od zimna piekna Pole Negri Quote
deszczowa Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 jakbym wyadoptowała moją Mikę, to przygarnęłabym biedactwo... ale to ewentualnie dopiero za tydzień....:shake: :placz: Quote
pixie Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 deszczowajak dobrze, ze jestes... moze cos wykombinujesz...te brewki podniesione... jakby mowila: jestes to jestes, a jak cie nie ma to tez niewielki kram......ja sobie rade dam... no, moze jednak przy czlowieku byloby lepiej Quote
deszczowa Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 lyrica napisał(a):Tymczasowo to biorą ją do domu dzieci, ale później wypuszczają... A ona siedzi i czeka, aż znów ją ktoś przygarnie:( Mogę spróbować do gazety lokalnej ale jak dam ogłoszenie w poniedziałek to będzie dopiero za 1.5 tygodnia... Sama bym ją wzięła, ale mam w domu bardzo do niej podobnego pieska, który nie toleruje konkurencji:-( no właśnie, czy wiesz, jak ona reaguje na inne psy? ja mam jotka w jotkę identycznego psa - on toleruje sunie, ale nieinwazyjne...w razie czego tak pytam...:-( Quote
pixie Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 deszczowa lyrica jeszcze sie od wyjazdu nie pokazala... nie wiemy co sie udalo zalatwic chyba nie podala kontaktu do siebie Quote
pixie Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 [quote name='deszczowa']no właśnie, czy wiesz, jak ona reaguje na inne psy? ja mam jotka w jotkę identycznego psa - on toleruje sunie, ale nieinwazyjne...w razie czego tak pytam...:-( jejku rzeczywiscie ze identyczny..braciszek?:multi: :multi: niesamowite!:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Quote
deszczowa Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 to czekamy... :cool1: tak, są praktycznieidentyczne, sunia być może trochę większa... wruszyłam siem :-( :loveu: Quote
pixie Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 nie moglam sie opanowac musze ja tu wkleic by wszyscy to zobaczyli blizniaki!!! jest email do niej...w pierwszym poscie Quote
pixie Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 napisalam emaila do niej, by pospieszyla sie z wejsciem na dogo... Quote
deszczowa Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 dlaczego nie podała telefonu....w takiej sprawie! :shake: :-( Mój luby jak dziś zobaczył to podobieństwo to powiedział, że teraz oto jest dowód że to jest jakaś elitarna rasa barusiowata i trzeba ich do związku kynologicznego zapisać. Szczególny znak: krzywe łapulki :evil_lol: mój Barusiek w innej pozie: a tak poważnie co z sunią? niech w końcu coś wiemy! :cool1: Quote
jotpeg Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 hmmm. znalazlam tez drugi watek, transportowy, ktory zalozyla lyrica, ale tam tez nie ma numeru telefonu, ani maila. nie mamy wiec kontaktu, dopoki sama sie nie odezwie. nie ma wyjscia, musimy czekac na lyrice. deszczowa, stanowczo obstaje przy rasie miniONek! Quote
deszczowa Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 jotpeg napisał(a): deszczowa, stanowczo obstaje przy rasie miniONek! bardzo mi się podoba ta nazwa :evil_lol: czekamy...:-( Quote
lyrica Posted November 7, 2006 Author Posted November 7, 2006 Rany!!! Dopiero teraz weszłam na forum! Zajęłam się szukaniem domu dla psinki po forach lokalnych, wśród znajomych, na allegro itd. i zapomniałam o tym :oops: Sunia oczywiście nadal jest u mnie pod blokiem, wczoraj dawała się głaskać, była bardzo głodna więc ją z koleżanką nakarmiłyśmy. Nie dostałam żadnego maila:( Podaję jeszcze raz: ilonadw@tlen.pl Sunia rzeczywiście jest bardzo podobna do tego Twojego pieska:-o Quote
lyrica Posted November 7, 2006 Author Posted November 7, 2006 :placz: Jeszcze dodam że sunia grzecznie żyje z innymi psami, tylko że się ich boi, ale przełamuje lody:) Bo ona wogóle przybłąkała się z bernardynką i wówczas bardzo rozrabiały w okolicy, ale tamtą ktoś wziął i ta biadulka została sama i jest przerażona Quote
deszczowa Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 wystawić ja na allegro? pilnują ją proszę, zęby jej się nic nie stało :placz: Quote
lyrica Posted November 7, 2006 Author Posted November 7, 2006 deszczowa napisał(a):wystawić ja na allegro? pilnują ją proszę, zęby jej się nic nie stało :placz: Ona jest już na Allegro, ale na razie zero odzewu:-( http://www.allegro.pl/item140347828_mala_sunia_szuka_domu.html Pilnować to ja jej za bardzo nie mogę, bo tak jak pisałam nie mam jak.... Quote
deszczowa Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Lyrica, napisałam Ci maila. Coś wymyślę, ale dopiero za ok. tydzień :placz: Czy ktoś moze sunię przygarnąć do tego czasu??? Ona zamarżnie...:shake: Quote
lyrica Posted November 7, 2006 Author Posted November 7, 2006 deszczowa napisał(a):Lyrica, napisałam Ci maila. Coś wymyślę, ale dopiero za ok. tydzień :placz: Czy ktoś moze sunię przygarnąć do tego czasu??? Ona zamarżnie...:shake: No właśnie, może chociaż domek tymczasowy??? Proszę:-( Quote
rowena1 Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 no wreszcie udałao mi sie wejść z powodzeniem na to forum i dołaczyc do dyskusji. jesztem sąsiadka lyricy i razem sie sunią opiekujemy Quote
deszczowa Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 no więc Lyrica spróbuje zawieżć małą do hoteliku w Wołominie dzisiaj - doba 20 zeta Sunia będize tam ok. tydzień, aż wyadoptuję Mikę i zwolni się u mnie miejsce...Wtedy ją zabiorę na tymczas do mnie... Prośba o wsparcie finansowe hoteliku!!! Quote
rowena1 Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 To u ciebie piesek będzie tylko tymczasowo? masz taki tymczasowy domek, tak?jak ci sie udaje znajdować miejcsa docelowe dla psiaczków? Quote
deszczowa Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 jakby u mnie pieski nie były tymczasowo, to miałabym już niezłe schronisko :cool3: Mam swojego psiaczka, który toleruje sunie. A ta jest wyjątkowo do niego podobna i nie mogę jej nie pomóc, tymbardziej że zwalnia się u mnie miejsce w moim domu niewykluczone, że w końcu jakiś pies zostanie, bo bardzo się przywiązuję i przeżywam rozstania :shake: ale w ten sposób pomagam a znajduję domy umieszczając ogłoszenia - tak jak wszyscy...wnikliwie sprawdzam potencjalnych kandydatów i podpisuję umowę adopcyjną i potem kontroluję trochę co się dzieje Quote
rowena1 Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 super, szczerze gratuluje takiego działania!!!!ja z Lyricą juz zaczęłysmy watpic w serca ludzi po dzisiejszej akcji wyrzucania misek z jedzeniem i przeganiania pieska. Dzieki:) Quote
lyrica Posted November 7, 2006 Author Posted November 7, 2006 Sunia jest już w hotelu:roll: Łatwo nie było, bo nie chciała dać się złapać - strasznie się bała, trzęsła jak galareta:-( W końcu jednak przy pomocy siostry udało się i ma już ciepłą zagrodę i pełną miskę. Teraz tylko potrzebny już jej ciepły dom i kochający ludzie, bo jest naprawdę kochana. Wtuliła się we mnie tak mocno w samochodzie i później nie chciała ode mnie z rąk iść, że spłakałam się już chyba na zapas:placz::placz::placz: Pomóżcie mi znaleźć dla niej dom, bo zasługuje na niego... Quote
Recommended Posts