lyrica Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 Śliczna malutka suczka, czarno-brązowa, młoda, lubiąca zabawy z dziećmi błąka się od kilku dni w okolicy mojego domu. Niestety nikt z pytanych przeze mnie osób nie może jej przygarnąć, więc może ktoś w Was pomoże mi znaleźć dla niej dom... Wcześniej towarzyszyła jej bernardynka, ale tą ktoś przygarnął więc ta malutka została całkiem sama, zaczyna być bardzo zimno i dokarmianie nie wystarczy - ona potrzebuje ciepłego domu :placz: Zrobiłam jej zdjęcie, niestety nie mogę go tu załączyć - nie wiem dlaczego... Ale zainteresowanym chętnie wyślę na maila. Piszcie do mnie na ilonadw@tlen.pl Psinka jest w Wołominie k/Warszawy Quote
rebellia Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 wyślij zdjęcia na rebeliantka@poczta.fm W jakim mieście jst sunia? Quote
lyrica Posted November 3, 2006 Author Posted November 3, 2006 [quote name='rebellia']wyślij zdjęcia na rebeliantka@poczta.fm W jakim mieście jst sunia? w Wołominie k/Warszawy Quote
rebellia Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 Ok , wyślij mi zdjęcia - wkleję na forum i będziemy szukać dla małej domku - możesz spróbować zmienić też tytuł wątku na np : Wołomin pomocy - błąka się mała sunia czy jakoś tak, aby zmienic tytuł musisz dać "edit" a potem "go advance" ;) Quote
rebellia Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 Śliczna sunieczka - halo dziewczyny, mała zimy nie przetrzyma!!!! Quote
rebellia Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 Lyrica - spróbuj może zamieścić ogłoszenie w lokalnej gazecie, może ktoś mógłby wziać sunieczkę chociaż na domek tymcasowy? łatwiej byłoby wtedy szukać jej domu docelowego (np przez allegro). Quote
lyrica Posted November 3, 2006 Author Posted November 3, 2006 Tymczasowo to biorą ją do domu dzieci, ale później wypuszczają... A ona siedzi i czeka, aż znów ją ktoś przygarnie:( Mogę spróbować do gazety lokalnej ale jak dam ogłoszenie w poniedziałek to będzie dopiero za 1.5 tygodnia... Sama bym ją wzięła, ale mam w domu bardzo do niej podobnego pieska, który nie toleruje konkurencji:-( Quote
rebellia Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 To trzeba właśnei kogos kto wezmie piesia na troche podczas szukania domu, co by pod auto nie wpadła itd :( Quote
Tigraa Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 lyrica a do hoteliku dla psiakow w Warszawie jej wziac nie mozna?Pewnie z 15 zl doba.Ale chociaz z tydzien,zeby mozna bylo tymczasu poszukac?Jakby cos to zrobimy zrzute,kilka osob,kazda na dobe-dwie,co myslisz? Quote
lyrica Posted November 3, 2006 Author Posted November 3, 2006 Sunia błąka się tu już ponad tydzień i ma się dobrze, więc myślę że dobrze sobie radzi z tym pieskim życiem:-( Ale nie odrzucam pomysłu z hotelem, zresztą chyba nawet w Wołominie takowy jest! Zaraz poszperam i sprawdzę. Jutro wyjeżdżam na weekend więc czasu mało. A właśnie, może ktoś z trasy Warszawa-Lublin-Kraśnik jest zainteresowany to ją przywiozę! Quote
lyrica Posted November 3, 2006 Author Posted November 3, 2006 Do góry:) Proszę pomóżcie mi znaleźć dla tego malucha dom!!! Quote
pixie Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 lyrica napisał(a):Tymczasowo to biorą ją do domu dzieci, ale później wypuszczają... A ona siedzi i czeka, aż znów ją ktoś przygarnie:( Mogę spróbować do gazety lokalnej ale jak dam ogłoszenie w poniedziałek to będzie dopiero za 1.5 tygodnia... Sama bym ją wzięła, ale mam w domu bardzo do niej podobnego pieska, który nie toleruje konkurencji:-( nie masz garazu, szopy gdzie moglaby sie schronic? siedzi i czeka na ulicy..mowisz ze masz pieska, jesli to suczka ..nie powinno byc problemow z przyjeciem jej czy probowalas ja do domu wprowadzic moze najpierw w oddzielnych pomieszczeniach potrzymac moze moglaby chociaz przez te dwa dni zostac u ciebie a nie na zimnie. gdy wyjezdzasz... moze zabierz ja ze soba w podroz..psy sie oswoja troche nie sadze by pies rzucil sie na mloda suczke a domku nadal trzeba szukac..lecznie zostawiaj jej na zimnie Quote
jotpeg Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 śliczna ta suczka. taki miniONek! czy nie jest mozliwe to, co proponuje pixie?? Quote
lyrica Posted November 3, 2006 Author Posted November 3, 2006 pixie napisał(a):nie masz garazu, szopy gdzie moglaby sie schronic? siedzi i czeka na ulicy..mowisz ze masz pieska, jesli to suczka ..nie powinno byc problemow z przyjeciem jej czy probowalas ja do domu wprowadzic moze najpierw w oddzielnych pomieszczeniach potrzymac moze moglaby chociaz przez te dwa dni zostac u ciebie a nie na zimnie. gdy wyjezdzasz... moze zabierz ja ze soba w podroz..psy sie oswoja troche nie sadze by pies rzucil sie na mloda suczke a domku nadal trzeba szukac..lecznie zostawiaj jej na zimnie Niestety, mieszkam w bloku więc nie mam ani garażu ani szopy ani nic innego:( Sprawdzałam, mój pies nie toleruje w domu nawet swojej przyjaciółki, którą na dworzu uwielbia. Na sunię niestety szczeka:-( W podróż nie mogę jej zabrać, bo już mi teściowa oświadczyła przez telefon "że nie ma mowy" a jedziemy do niej w gości... Chciałam jej ją przywieźć, ale absolutnie się nie zgadza:angryy: Chyba pozostaje poprosić mi ochroniarza żeby wziął ją na noc do swojej stróżówki - tylko czy się zgodzi... Quote
jotpeg Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 porozmawiaj z ochroniarzem, trzeba sprobowac, mala lada dzien sie pochoruje na tym zimnie!!! Quote
pixie Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 to juz jakies rozwiazanie.. czy mozesz zostawic dla niej karme, by jej nie przegonil..jak mu bedzie przeszkadzala jesc sniadanie - moze jakis kocyk do spania, by wiedziala ze to jej..jakies miejsce pod biurkiem, czy stolikiem, namiastka budy... lepsze to niz zostawienie na ulicy - ona wyglada mi na 4-6 miesiecy.sliczne brwi a la Pola Negri w ogole sliczna sunia..napewno znajdzie sie dla niej dom tylko trzeba nieco czasu ogloszenia, allegro... Quote
lyrica Posted November 3, 2006 Author Posted November 3, 2006 Już umówiłam się na wieczorny spacer z sąsiadką i naszymi psami - co dwie baby to nie jedna;) i pójdziemy do ochroniarza. Oczywiście wezmę dla niej jedzonko. Zamieściłam już ogłoszenia na lokalnych forach, może ktoś się zlituje. Quote
jotpeg Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 no to trzymamy, zeby ochroniarz lubil zwierzeta! jakby tak, wezcie jej recznik albo kocyk czy cokolwiek, zeby miala sie gdzie polozyc. sliczna jest! jak najwiecej ogloszen i nekanie/nudzenie znajomych Quote
pixie Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 lyrica, a moze popros go by za odplatnoscia...przetrzymal sunie do powrotu..nie wiem 10 zl za dobe czy cos takiego oczywiscie ze co dwie baby i to na jednego ochroniarza to nie jedna powodzenia trzymamy kciuki a pola negri czeka..a gdzie ona spi? czy wiesz? Quote
lyrica Posted November 3, 2006 Author Posted November 3, 2006 pixie napisał(a):lyrica, a moze popros go by za odplatnoscia...przetrzymal sunie do powrotu..nie wiem 10 zl za dobe czy cos takiego oczywiscie ze co dwie baby i to na jednego ochroniarza to nie jedna powodzenia trzymamy kciuki a pola negri czeka..a gdzie ona spi? czy wiesz? Dotychczas spała w krzakach, albo pod klatką, ale teraz jak jest tak zimno to przecież zamarznie... Ja byłam pewna, że ją te dzieci które ją brały do domu zatrzymają u siebie, ale właśnie niedawno je przepytałam i już nie są zainteresowane opieką:angryy: Co do ochroniarza to myślę, że ten co jest dzisiaj to ją przenocuje ale jutro będzie już inny a dodatkowo mnie nie będzie:( Chyba poproszę sąsiadkę żeby jutro dopilnowała suni... Quote
pixie Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 juz troszke zazegnany strach...moze bedzie spala w cieple ma byc dobrze ujemna temperatura... Quote
Tigraa Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 i co z sunia?Ochroniarz sie zaopiekuje te pare dni? Sluchaj,na Allegro wystawimy,poprosze kogos tylko przetrzymaj ja gdzies z tydzien chociaz Quote
Recommended Posts