Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Sa psy,które wszyscy lubią. Taki jest Niborg-ogromnie miziasty,robi miny i jest miły dla oka-ma sliczne pomarańczowe podpalanie. Do schroniska przyszedł pól roku temu,chudy,wyłysiały. Łysiny pozarastały,piesek sie odpasł,obecnie najbardziej przypomina kulke.

jest sredniej wielkosci. ładnie chodzi na smyczy,w ogóle cud-miód. Wiek sredni,ale to typ przeznaczony do długowiecznosci.

więc co z Niborgiem nie tak? Więc Niborg pomimo tego,ze ma super dobry kojec,bo blisko biura i ludzi,nie robi dobrego pierwszego wrażenia. Lubi strózowac i oszczekiwac nowych ludzi. Niewazne,ze gdy sie wejdzie to merda i dupka kręci,ludzie widza szczekajacego "groźnego" psa. A Niborg po prostu stara sie jak moze i alarmuje "hej,hej moi schroniskowi ludzie! Uwaga,obcy nadchodzi! haaaaa,nie umkniecie mojej uwadze! ja tu jestem i mam na wszystko oko,bo jestem super-pies!".

jeżeli ktos szuka psa,który poalarmuje,wrażenie zrobi,ale nie ugryzie i po sądach nikt ciagac nie bedzie,to Niborg jest do wzięcia. Jest także na stronie schroniska www.schronisko.sopot.toz.pl

Tutaj troche aldazowskich fotek,będą spacerowe. Niborg nie jest miłośnikiem innych psów,polecany raczej na jedynego pupila w domu. Moze mieszkac w budzie-broń Boze na łańcuchu!!!!

Wygladem przypomina pomniejszonego beaucerona z ciętymi uszkami (Niborgowi stoja naturalnie)

jego głowna wada jest to,ze nie lubi aparatu fotograficznego.

Edited by brazowa1
  • 2 weeks later...
  • 9 months later...
Posted

Ucieło troche postów,czy jak?...
Więc Niborg oddany do stróżowania,brzmi niefajnie,prawda?

Od pół roku jest w domu,pan uważa,ze ten pies to najlepsze,co mu sie w ostatnich latach w zyciu zdarzylo.Niborg pilnuje nie złomowca tylko pałacyku wynajmowanego na rożne imprezy,mieszkaja sobie razem w malym domu,zabytkowym "domku ogrodnika",na terenie pałacowym. Pan niborgowy,aby dostac pozwolenie na psa miał jedne warunek-poł roku ma odkładać na psa,na karme,wyposażenie,nie byle jakie,tylko wszystko ma byc najlepsze,bo jak juz ma byc pies,to musi byc porządnie i oni wola nawet dołożyc do psa,niz ma byc byle jak.

Posted

Koleżanka,która wydawala Niborga,do tej pory pamieta nóz na gardle,gdy pan niborgowy wyciągnął ugotowanego kurczaka na powitanie z psem. Bo Niborg jedzenie brał razem z palcami.A tu piesek kęs po kęsie,grzecznie spożył poczęstunek po czym wtulił się,chowając nos pod kurtkę i ten pan się rozplakał; mówiła,ze było to jedne z większych wzruszeń,jakie przezyła w schronie.