fiorsteinbock Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Ciotki fochu chyba nie ma dzis na necie :) Trzymam kciuki w takim razie!!! A domek jako dt czy ds? Quote
stonka1125 Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 fiorsteinbock napisał(a): A domek jako dt czy ds? ds, kciuki potrzebne :) Quote
fiorsteinbock Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 wooow!!! To zaciskam mocno!!! zeby sie udalo! Quote
RenW Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 uuuuu jakie wieści!! :crazyeye:Wystarczy tylko głowę odwrócić i już człek nie jest na bieżąco.:D Quote
necianeta89 Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 O !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 Że się do mnie nic nie odzywała menda!!!!!!!!!!!!!!!! trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!! :) Quote
stonka1125 Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Pani już odezwała się w wydarzeniu na fb, można ich popodglądać:diabloti: Quote
fochu Posted July 14, 2011 Author Posted July 14, 2011 coż mam powiedzieć... mi się dom stały dla Micha marzy! ja nadal będę go wspierać tą obiecaną kasą jak będzie trzeba ! Quote
RenW Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 fochu napisał(a):coż mam powiedzieć... mi się dom stały dla Micha marzy! ja nadal będę go wspierać tą obiecaną kasą jak będzie trzeba ! Jaka jest sytuacja Micha, nie mam FB nie wiem o co chodzi.. Quote
fochu Posted July 14, 2011 Author Posted July 14, 2011 RenW napisał(a):Jaka jest sytuacja Micha, nie mam FB nie wiem o co chodzi.. sytuacja wygląda tak że na 99% Michu będzie miał dom stały :) Pani zainteresowana Michem rozmawiała z Magdą i są umówione na niedzielę. Wygląda na to że nasz Michu miał ogromne szczęście :) Quote
fiorsteinbock Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Qrcze swietna wiadomosc! Michu, nawet nie wiesz co sie kroi :) Quote
fiorsteinbock Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Dziewczyny a wizyta przedadopcyjna? Nie wydacie chyba Micha w nieznane bez sprawdzenia domu? Michu jest wycofanym psem, w dodatku starszym - fajnie, że domek sie szybko znalazl i jest chetny na niego ale bedziecie sprawdzac warunki? Gdzie dokladnie ma jechac, poszukam na dogo osoby do wizyty. Quote
fochu Posted July 14, 2011 Author Posted July 14, 2011 fiorsteinbock napisał(a):Dziewczyny a wizyta przedadopcyjna? Nie wydacie chyba Micha w nieznane bez sprawdzenia domu? Michu jest wycofanym psem, w dodatku starszym - fajnie, że domek sie szybko znalazl i jest chetny na niego ale bedziecie sprawdzac warunki? Gdzie dokladnie ma jechac, poszukam na dogo osoby do wizyty. Szczerze powiedziawszy to też bym wolała sprawdzić domek zanim Michu tam trafi... Quote
RenW Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 fochu napisał(a):sytuacja wygląda tak że na 99% Michu będzie miał dom stały :) Pani zainteresowana Michem rozmawiała z Magdą i są umówione na niedzielę. Wygląda na to że nasz Michu miał ogromne szczęście :) Na niedzielę są umówione na przekazanie psa, czy na wizytę..? Czy 2w1? bo i tak na Dogo bywało.. Quote
fochu Posted July 14, 2011 Author Posted July 14, 2011 ja wiem tylko tyle że państwo mieszkają na wsi w domu,wielki teren mają ,kilka kotów i 3 psy,zakochali się w Michu i chcą mu zapewnić spokojną starość. Magda wszystko podobno z nimi uzgadnia,wizyty,podpisanie umowy itd. No i odezwała się do mnie ta Pani która chce adoptować Micha,że już doczekać się nie może i jak załatwi dzień wolny to nawet dziś pojedzie po niego. Tylko jak tak bez "prześwietlenia " domku wydać Micha??? Quote
fochu Posted July 14, 2011 Author Posted July 14, 2011 proszę cioteczek oto kilka informacji od Pani Anety: 1. Dzieci nie ma w ogóle. Również w odwiedziny przyjeżdżają bardzo rzadko i to najmłodsze ma wiek 11 lat. (wtedy pieski są zamykane). 2. Stan rodzinny to mój małżonek – lat 53, ja – prawie 50:) i osoba starsza , ale nie wychodząca z domu. 3. Zwierzaki; psy ; owczarek niemiecki (7 lat), owczarek szkocki (11 lat), rottweiler (10lat). Mają swoje budy i kojce, ale są przede wszystkim puszczane luzem. Koty: w domu w pokoju z wyjściem na wolierę – 16. Do tego koty w stodołach – na stałe 5, dochodzących na dokarmianie całe mnóstwo. 4. Dla Micha mamy kojec otwarty z mozliwością chodzenia po sadzie kiedy będzie miał ochotę. Nie ma ryzyka kontaktu (przynajmniej na razie z innymi psami)Buda, która jest wbudowana w wiatę i wchodzi się do niej z korytarza. Ściany budy ocieplone, tylna ściana z cegły. Jest to buda podwójna – są dwa pomieszczenia. Jest jeszcze inna opcja - kojec z wejściem do budy, która znajduje się w starym chlewiku - czyli pomieszczenie w środku. W wielkie mrozy można zamknąć wejście i jest cieplusio. 5. Ogrodzenie, gdzie Michu będzie przebywał to płot betonowy z płyt – jedno przęsło ma wysokość 3 płyt – z mała podmurówką daje to ok. 180cm. 6. Transport – Renault scenic + specjalne szelki 7. Moje zwierzaki są pod opieką weterynaryjną przychodni w Strzelcach Kraj. – wet. Marcin Węgrzyn. Na same szczepienia, z uwagi na ilość , przyjeżdża do mnie do domu. To młody lekarz. Przedtem , w drastycznych (bardzo rzadko) wypadkach, albo przy zabiegach kastracji korzystałam z kliniki Piotra Dąbrowskiego w Poznaniu, albo kliniki Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Teraz przychodnia w Strzelcach bardzo się rozwinęła i unowocześniła. 8. Środki finansowe – mam dużo zwierzaków, dużo wydaję na ich utrzymanie i potrzeby, nigdy nie liczę dokładnie. Mam zasadę – dla nas może czegoś zabraknąć , dla zwierzęcia nigdy!! Łączę pozdrowienia i wyrazy szacunku dla tego co Wy dogomaniaczki, robicie. Anetta Ciciak Quote
fiorsteinbock Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 A ja bede w sierpniu w Strzelcach Kraj. Warunki wydaja sie byc super, raj dla zwierzakow. Quote
RenW Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Pani widać, że konkretna i zna się na rzeczy,, wygląda na to, że Michu ma farta:) Quote
Zosia123 Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 No proszę, jednak świat nie jest taki zły :) A dzisiaj pojechała do domku Alfa z Wrocławia :) Quote
stonka1125 Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Pani po Micha przyjeżdża jutro, jeżeli macie kogoś z okolicy to wizyta może być choćby dzisiaj, pani zgadza się na wszystko i serdecznie zaprasza. Tak czy inaczej potrzebna osoba do przeprowadzenie poadopcyjnej, pani mieszka w Trzebiczu (gmina Drezdenko) Quote
agniecha82x Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 o kurcze ale się Michowi trafiło :) domek z opisu wydaje się być super dla naszego moloska :) Quote
Aimez_moi Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 O Boziu.......rewelacyjne wiesci...... juz moge sie cieszyc? Quote
fochu Posted July 14, 2011 Author Posted July 14, 2011 Aimez_moi napisał(a):O Boziu.......rewelacyjne wiesci...... juz moge sie cieszyc? możesz ,możesz :) Pani Aneta ma jutro jechać po Micha Quote
necianeta89 Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Sama mam na imię Aneta :P I nie znam złych Anet, więc MICHU będzie miał cudownie ;) Quote
fochu Posted July 14, 2011 Author Posted July 14, 2011 necianeta89 napisał(a):Sama mam na imię Aneta :P I nie znam złych Anet, więc MICHU będzie miał cudownie ;) no ba! Innej opcji nie ma! Quote
Recommended Posts