Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

RenW napisał(a):
O ile dobrze kojarzę, to jest to domowy hotelik.. tak?
Michu, ma bardzo depresyjną naturę, ale co tu się dziewić.. a On cieszy się na widok człowieka, czy raczej mało wylewny w okazywaniu uczuć?

ja widziałam Micha dwa razy, więc niewiele mogę powiedzieć, ale z tego co zaobserwowałam to nie jest wylewny, raczej zamknięty w swoim świecie tak jak napisała Aimez_moi. Zapatrzony gdzieś w dal, taki zadumany. Nie wychodzi z boksu gdy boks jest otwarty, na spacer z tego co pamiętam to został wyniesiony na rękach. Jak się do niego mówi czy głaszcze po pycholku to troszkę pomacha ogonkiem, ale jest bardzo ostrożny, nie zabiega o zainteresowanie.

• Replies 393
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aimez_moi napisał(a):
Chyba jest bardzo zamkniety w swoim swiecie.....smutnym .....

Cholerka.. ciekawe, czy staruszka można jeszcze wyprostować..
Ciekawe, jaki będzie miesięczny koszt utrzymania w hoteliku dla takiego moloska..:roll:

Posted

stonka1125 napisał(a):
Post nr.99, to wszystko co wiem

Dzięki, już doczytałam.. biedny Michu, pewnie służył człowiekowi całe swoje życie jak umiał najlepiej, a na starość wyrzucony jak zbędny mebel..:angryy:

Posted

Aimez_moi napisał(a):
Ale....moze uda sie aby jeszcze byl radosny......

nawet nie wiesz jakbym chciała...
tylko nie wiem z jakiej strony to ugryźć :/
cholera ....!
nie wiem czy najpierw zbierać kasę na badania
czy na hotel od razu?
Czy i kikou by się znalazło miejsce ??
Stonka1125 może wiesz coś więcej o tym hoteliku?

Posted

fochu napisał(a):
nawet nie wiesz jakbym chciała...
tylko nie wiem z jakiej strony to ugryźć :/
cholera ....!
nie wiem czy najpierw zbierać kasę na badania
czy na hotel od razu?
Czy i kikou by się znalazło miejsce ??
Stonka1125 może wiesz coś więcej o tym hoteliku?

A wiadomo, co dziadziowi delega, czy typowe problemy starcze? Profilaktycznie należałoby zrobić Michowi badania, przynajmniej te podstawowe.. a ile On jest w schronisku?
Może na hotel najpierw należałoby zbierać - jaka to kwota?, żeby było wiadomo z czym przyjdzie się zmierzyć - trzeba spytać kokou o miejsce, lub od razu zaklepać, z tego co mi wiadomo, to chwalone miejsce..

Posted

RenW napisał(a):
A wiadomo, co dziadziowi delega, czy typowe problemy starcze? Profilaktycznie należałoby zrobić Michowi badania, przynajmniej te podstawowe.. a ile On jest w schronisku?
Może na hotel najpierw należałoby zbierać - jaka to kwota?, żeby było wiadomo z czym przyjdzie się zmierzyć - trzeba spytać kokou o miejsce, lub od razu zaklepać, z tego co mi wiadomo, to chwalone miejsce..

kochana ja nic nie wiem czy MIchu zdrowy czy nie :/
Micha znalazłam na wątku Stonka1125 http://www.dogomania.pl/threads/209641-Psy-niewidzialne...?p=17076892#post17076892
zakochałam się ,założyłam wątek osobny dla niego,tylko że ja z wrocka jestem a on w Krotoszynie.
I sama nie wiem czy na własną rękę pytać Kikou o hotel i zaklepywać miejsce czy czekać na dziewczyny które więcej wiedzą ???
Ja odkładam napiwki od dziś ,sama nie wiem na co,czy na hotel,czy na badania ,czy ewentualnie na paliwo(bo postaram się zmotać transport na przewiezienie Micha z Krotoszyna do hotelu) sama nie dam rady! Mam w domu psa,trzy koty(w tym tymczasowiczkę) ledwo daję radę ,potrzebna pomoc!

Posted

fochu napisał(a):
kochana ja nic nie wiem czy MIchu zdrowy czy nie :/
Micha znalazłam na wątku Stonka1125 http://www.dogomania.pl/threads/209641-Psy-niewidzialne...?p=17076892#post17076892
zakochałam się ,założyłam wątek osobny dla niego,tylko że ja z wrocka jestem a on w Krotoszynie.
I sama nie wiem czy na własną rękę pytać Kikou o hotel i zaklepywać miejsce czy czekać na dziewczyny które więcej wiedzą ???
Ja odkładam napiwki od dziś ,sama nie wiem na co,czy na hotel,czy na badania ,czy ewentualnie na paliwo(bo postaram się zmotać transport na przewiezienie Micha z Krotoszyna do hotelu) sama nie dam rady! Mam w domu psa,trzy koty(w tym tymczasowiczkę) ledwo daję radę ,potrzebna pomoc!

Z całej tej wypowiedzi, to mnie te napiwki najbardziej zaintrygowały..:evil_lol: więc niech sypią hojnie groszem.:p

I tak musi wyłonić się osoba, która będzie koordynować to całe przedsięwzięcie, bez tego ciężko będzie ruszyć z miejsca.. poza tym, ktoś chyba musi wyadoptować Micha na siebie, czy jak to wygląda w schronisku od strony formalnej? Lekko nie będzie, bo psiak do najmłodszych nie należy i wiek w Jego przypadku nie jest atutem, należy się liczyć z dłuższym pobytem w hotelu, albo dożywotnim..krakać nie będę, bo nigdy nie mów nigdy - jak to się mówi, nie takie psy znajdowały domy; gabarytowo Mich też raczej spory co się wiąże ze zwiększonymi kosztami... Tak czy siak, należałoby psa wyrwać ze schroniskowego marazmu, inaczej przekima emeryturę w schronie; a szkoda by było, bidulek zasługuję na normalność, niech doświadczy czegoś, czego całe życie nie było mu dane doświadczyć.:)

Posted

To teraz po kolei:
Kikou może znaleźć miejsce(zresztą miejsce to nasz najmniejszy problem, jak nie Kikou to coś skombinujemy), potrzebne deklaracje
Michowi nic szczególnego nie dolega, jeżeli chcemy go dokładnie zdiagnozować to potrzebna i tak kasa
Jezeli potrzebny będzie transport to jakoś ogarniemy (mamy 7 psów, w tym dwa tymczasy, cztery koty w tym trzy tymczasy, poza tym kot połamany w klinice, i trzy szczyle krotoszyńśkie z działek, jedna sunia walczy o zycie........pomijam ponad setkę psów w krotoszyńskim schronie...)
Nie wiem jak długo jest w schronisku, ale jest na dogo Adamo i on wie
Myslę że Michu w normalnych warunkach (dom, człowiek, mniej niż 50 psów, codzienny kontakt i otwarty boks) otworzyłby sie ekspresem
Michu docelowo potrzebuje: człowieka, domu z ogrodem (źle by sie czuł od razu w mieszkaniu, byłby problem z wychodzeniem), dostępu do domu, spokoju i powolnego oswajania z nowymi warunkami, wiadomo że mogę się mylić, psy zabierane ze schronisk zmieniają się z dnia na dzień, proces oswajania Mich w warunkach domowych może być krótszy niż teraz nam się wydaje
Jak pominęłam jakies pytanie to pisać :)

Posted

Aha, czyli na cito potrzebna kasa na kwaterunek, transport i inne są do ogarnięcia..(oczywiście na to kasę też trzeba)
Stałej nie mogę dać, myślę o jednorazowej; pytam tak namolnie o koszty hotelowania, bo chcę Michowi zasponsorować sierpień w hotelu, do końca m-ca jeszcze 3-tyg. zostały, więc będę szukała oszczędności i cięła budżet.;)
Trzeba Micha wyekspediować z tego schronu, bo się nam chłopak marnuje.

Posted

stonka1125 napisał(a):
Jezu ja tak naprawdę nie pytałam o koszty hotelowania ale myslę, że musimu sie liczyć z kosztami rzędu 400zł

No własnie, trzeba jeszcze ustalić z hotelem/DT czy koszt z żarciem, czy bez.. bo w różnych miejscach się to różnie praktykuje, platność z góry, czy z dołu..ja tak wszystko zapobiegawczo analizuję, a Michu ma jeszcze sakwę prawie pustą..i jeszcze daleka droga..

Posted

Dziewczyny, to moze dzwońcie do Kikou i spytajcie o cene i czy wogole przyjmie Micha. Potem realizujemy nastepny krok. Kasa.
Stonka, a jest ktos z waszych rejonow kto ewentualnie zawiozlby Micha na hotelik? Czy trzeba bedzie szukac transportu poza dogo?
Podaje nr do Kasi, gdyby ktos sie zdecydowal zadzwonic: 792 333 938

Posted

fiorsteinbock napisał(a):
Dziewczyny, to moze dzwońcie do Kikou i spytajcie o cene i czy wogole przyjmie Micha. Potem realizujemy nastepny krok. Kasa.
Stonka, a jest ktos z waszych rejonow kto ewentualnie zawiozlby Micha na hotelik? Czy trzeba bedzie szukac transportu poza dogo?
Podaje nr do Kasi, gdyby ktos sie zdecydowal zadzwonic: 792 333 938

Ja juz dowiadywałam sie o miejsce u kikou, coś by wyskrobała dla Micha :)

Posted

stonka1125 napisał(a):
Ja juz dowiadywałam sie o miejsce u kikou, coś by wyskrobała dla Micha :)

No to super, czyli coś już wiemy. :)

Posted

Dziewczyny uzupełnijcie posty rozliczeniowe o deklaracje które już padły na wątku, Aimez deklarowała stałą, adamo jednorazową, ktoś tam jeszcze, to co rzuciło mi się w oczy, wpisujcie na bieżąco będzie bardziej przejrzyście i od razu będzie wgląd w sytuację. Ode mnie Michu ma sierpień zapłacony, tylko z końcem lipca.:)