Karro Posted August 11, 2011 Author Posted August 11, 2011 [quote name='Sheltii']Piękny pies, taki dostojny :) Przypomniał mi się Bruno z reklamy Pedigree :) Cóż za obroże mają Twoje kotki? Mój materiałowe rozdrapuje, tego typu byłyby ciekawszym rozwiązaniem.[/QUOTE] Dziękujemy za odwiedziny, koty noszą obrożę przeciwpchelną, nie pamiętam jakiej firmy ;) Wrazie niebezpieczeństwa są samorozpinalne ( np gdyby kot zawisł na gałęzi otwierają, kosztują około kilkanaście złotych. ) Quote
Karro Posted August 11, 2011 Author Posted August 11, 2011 [quote name='kavala']No tak, w tej pozycji to już się robi mega trudne. Jak tak czytam ten wątek, to sobie myślę, że fajnie robisz zabierając Cesara wszędzie i na spacerki w pola i na pokaz teatrów ulicznych. Ja też tak robię z moim Frodem, raz go nawet zabrałam na szkolny piknik gdzie było mnóstwo biegających dzieciaków. Niestety właściciele (szczególnie dużych) psów często zapominają jak ważna jest dla nich socjalizacja. Szczególnie żal mi tych łańcuchowych, wychowanych na groźnych co świata poza swą budą nie widzą. Cesar na pewno wyrośnie na mądrego i zrównoważonego towarzysza. :)[/QUOTE] Dziękujemy za taką opinię. :loveu: Staram się spacerować z nim naprawdę wszędzie gdzie się da, chcę zeby z jak najwiekszą liczbą sytuacji się spotykał w młodym wieku, bo to oczywiście później wpłynie na jego dorosłość,( a niestety miałam juz do czynienia z wogóle prawie niezsocjalizownyjmi dorosłymi psami, z którymi bardzo trudno się pracuje ) mieliśmy z Cesarem już przeróżne przygody, kiedyś przed nami z 5 metrów sarna wyskoczyła z pola ;) Quote
Karro Posted August 11, 2011 Author Posted August 11, 2011 [quote name='keciulinka']ale fajnie spaceruje hehe :) jak zwykle usmiechniety :)[/QUOTE] Uśmiechnięty to jest zawsze i wszędzie na ukochanych spacerkach :) Quote
kalyna Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 http://img199.imageshack.us/img199/2770/pole4.jpg po minie twierdzę, że nagroda bardzo mu się spodobała :) Quote
Karro Posted August 11, 2011 Author Posted August 11, 2011 [quote name='kalyna']http://img199.imageshack.us/img199/2770/pole4.jpg po minie twierdzę, że nagroda bardzo mu się spodobała :) Oj takie odludne wypady to on uwielbia, cisza spokój i pobiegać można :) Dzisiaj przedpołudniowy spacer do parku: Najgorsze jest to, że nie mam totalnie pomysłu gdzie z nim pójść na spacer numer 2 ;) Quote
taxelina Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 http://img844.imageshack.us/img844/6159/dumny.jpg oo chcialam pisac ze dumny a tu widze nawet taka nazwa pliku :razz: Ja poprosze o zatrzymanie ulewy u nas bo nigdzie nie mozemy isc, bo sherrutek odmawia wyjscia, nie chce miec calego mokrego brzusia :diabloti: Quote
Karro Posted August 11, 2011 Author Posted August 11, 2011 U nas to tak że chwilę pada, chwilę nie, dziś nawet słoneczko wyjżało na nasz spacerek :) Ale nawet ulewa nie przeszkadza mojemu błotnemu potworkowi :) Quote
Naklejka Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 Piękny jest, a jaki szczęśliwy :loveu: Ja nie planuję spacerów, po prostu wychodzę i idę przed siebie, wczoraj mieliśmy przygodny na spacerku, więc trochę dziwna trasa była, ale młody zaś coś nowego zobaczył :D A u nas pogoda okropna, wiatrzysko straszne.... Quote
Karro Posted August 11, 2011 Author Posted August 11, 2011 Ja też często idę " gdzie nogi poniosa" ale orientacyjnie wybieram kierunek, żeby np kilka dni nie chodzić w to samo miejsce :) Quote
Karro Posted August 12, 2011 Author Posted August 12, 2011 Dzisiaj tak wspominkowo, zdjecia Cesara może będą potem ;) A więc Baca, mój mieszaniec podhalana, skończyłby w sierpniu 15 lat, niestety swój żywot zakonczył mając 14 lat i 2 miesiące. Zostaliśmy zmuszeni go uśpić z powodu paraliżu, bo już nie dało się go uratować. jakiś czas przed śmiercią był całkowicie slepy i całkowicie głuchy, mimo to świetnie sobie radził, wychodziłam nawet z nim na spacery które kochał i możliwośc węszenia cieszyła go ogromnie. Kolor sierści zmienił mu się na starość, kiedyś był całkowice biały. Bezgranicznie mi ufał, ja jemu też. Był wspaniałaym stróżem i obrońcą. Niepowtarzalny, niesamowity, nie do podrobienia. Oddałam mu serce, a on oddał mi swoje. Był wierny i oddany do ostatniego uderzenia serca. Quote
Sheltii Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 14 lat to dużo, musiałaś się do niego strasznie przywiązać... Cesar chyba godnie go zastępuje? Z tego co piszesz jest wspaniałym towarzyszem :) U mnie nowe zdjęcia. Quote
Misia&Ruby Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Witamy się :hand: Na początku, gdy spojrzałam na banerek do galerii Cezarka, myślałam, że to golden. Ale widzę cudnego podhalanka :loveu: Jest cudowny! Mój dziadek miał kiedyś owczarka, dużo mi o nim opowiadał. Więc z opowiadań sądzę, że to wspaniała rasa :) Bo sama nie miałam zbytnio z nią do czynienia. Tylko z psem dziadka koleżanki, który staną w furtce i nie chciał mnie wpuścić, mądre psisko. Nie warczał, nie szczekał. Po prostu zagrodził sobą przejście i czekał na pozwolenie swojego pana :D http://img600.imageshack.us/img600/7622/dogo4.jpg Cudowne zdjęcie :) Pozdrawiamy serdecznie! Buziaki dla Cezarka! ;) Quote
Karro Posted August 12, 2011 Author Posted August 12, 2011 Oj tak Cesar zastępuje go bardzo dobrze ;) I też w tym miesiącu skonczy rok. Baca i Cesar urodzili się w tym samym miesiącu :) Zaraz do ciebie zajrzę :) Quote
Karro Posted August 12, 2011 Author Posted August 12, 2011 [quote name='Misia&Ruby']Witamy się :hand: Na początku, gdy spojrzałam na banerek do galerii Cezarka, myślałam, że to golden. Ale widzę cudnego podhalanka :loveu: Jest cudowny! Mój dziadek miał kiedyś owczarka, dużo mi o nim opowiadał. Więc z opowiadań sądzę, że to wspaniała rasa :) Bo sama nie miałam zbytnio z nią do czynienia. Tylko z psem dziadka koleżanki, który staną w furtce i nie chciał mnie wpuścić, mądre psisko. Nie warczał, nie szczekał. Po prostu zagrodził sobą przejście i czekał na pozwolenie swojego pana :D http://img600.imageshack.us/img600/7622/dogo4.jpg Cudowne zdjęcie :) Pozdrawiamy serdecznie! Buziaki dla Cezarka! ;) Cesar stróżowanie ma we krwi, już się tego świetnie nauczył :) Quote
taxelina Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Zycze Wam z Cesarem wielu wspolnych szczesliwych lat :loveu: Quote
Paula03 Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 O, a kiedy dokładnie urodził się Cesar? [quote name='deer_1987'] Ja poprosze o zatrzymanie ulewy u nas bo nigdzie nie mozemy isc, bo sherrutek odmawia wyjscia, nie chce miec calego mokrego brzusia :diabloti:[/QUOTE] Jak dobrze, że Kati lubi wychodzić w deszcz :diabloti: Quote
wiki4 Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Lusia jest podobna do mojego Puszka, który już niestety za TM. Ślicznotka :loveu: http://img59.imageshack.us/img59/9550/cesar3m.jpg Troszkę mu się proporcje zaburzyły :lol: Quote
keciulinka Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 tak przegladam i przegladam i Cesar to chyba moj ulubiony dogomaniowy puchaty ogonek hehe :) Quote
Karro Posted August 13, 2011 Author Posted August 13, 2011 [quote name='Paula03']O, a kiedy dokładnie urodził się Cesar? Jak dobrze, że Kati lubi wychodzić w deszcz :diabloti:[/QUOTE] 20 sierpnia :) Quote
Karro Posted August 13, 2011 Author Posted August 13, 2011 [quote name='keciulinka']tak przegladam i przegladam i Cesar to chyba moj ulubiony dogomaniowy puchaty ogonek hehe :)[/QUOTE] Dziękujemy, baardzo, ale to bardzo nam miło :loveu: Quote
Karro Posted August 13, 2011 Author Posted August 13, 2011 [quote name='deer_1987']Zycze Wam z Cesarem wielu wspolnych szczesliwych lat :loveu:[/QUOTE] Dziekujemy ;) Quote
Karro Posted August 13, 2011 Author Posted August 13, 2011 No i zdjęcia z wczoraj, bo dzisiaj u nas straasznie deszczowo. Quote
Misia&Ruby Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 On jest przecudowny :loveu: http://img28.imageshack.us/img28/5463/cesar5.jpg Tylko całować ten jego pysio :) Quote
wiki4 Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 http://img703.imageshack.us/img703/3796/cesar8.jpg Aż ma się ochotę go tak mocno przytulić :loveu::loveu: Quote
Recommended Posts