Naklejka Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Ładne te wilki, ostatnio na chorzowskiej wystawie sobie je pooglądałam :) Quote
Karro Posted September 26, 2011 Author Posted September 26, 2011 deer_1987 napisał(a):Widze ze wilczakow coraz wiecej :) tylko ze to trudna rasa w sumie.... No sporo ich było :) Ale charakterne bestie, łatwo można z nimi w kłopoty sie zamotać :) Naklejka napisał(a):Ładne te wilki, ostatnio na chorzowskiej wystawie sobie je pooglądałam :) Mi się strasznie wilczaki podobają :loveu: Quote
Naklejka Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Trudnych ras jest od groma, zależy co kto ma przez to na myśli :P Quote
Karro Posted September 26, 2011 Author Posted September 26, 2011 Naklejka napisał(a):Trudnych ras jest od groma, zależy co kto ma przez to na myśli :P Też prawda, są rasy bardziej nastawione na prace z człowiekiem i niezalezne bestie które lubią podejmować samemu decyzje np jak cesar wchodząc w bagno :diabloti: Quote
Naklejka Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Dlatego kocham podhalany, tybetany, kaukazy.... właśnie za tą niezależność :diabloti: Dla mnie ślepo posłuszny pies nie jest inteligentny :diabloti: Quote
Karro Posted September 26, 2011 Author Posted September 26, 2011 Naklejka napisał(a):Dlatego kocham podhalany, tybetany, kaukazy.... właśnie za tą niezależność :diabloti: Dla mnie ślepo posłuszny pies nie jest inteligentny :diabloti: Ja mam podobnie. Z resztą wychowałam się razem z podhalanem, podhalany są w moim życiu od urodzenia. Cenię własnie najbardziej niezależność, to że nie jest maszynką do wykonywania komend, ale to nie znaczy że nie kocham innych ras. Ale jesli miałabym do wybory podhalana, czy tybcia a BC to wybrałabym właśnie rase niezależną. No i jeszcze kolejny fakt. Kocham olbrzymy :loveu: P.S zdjęcia na poprzedniej stronie ;) Quote
Naklejka Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Ja BC bym na pewno nie wybrała.... Tybki są podobne do podhalanów, mama miała podhalankę więc widzi to podobieństwo :) Quote
Talucha Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Wilczaka ma moja wychowawczyni :D Na BC teraz okropna moda się robi:mad: Ja zostaje przy molosach :loveu: Quote
taxelina Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 z wilczakami to glowie jest problem separacyjny... Quote
Karro Posted September 27, 2011 Author Posted September 27, 2011 Naklejka napisał(a):Ja BC bym na pewno nie wybrała.... Tybki są podobne do podhalanów, mama miała podhalankę więc widzi to podobieństwo :) Kto wie może kiedyś będe miała tybka? :D Nawet jak czytam u Cb w galeri to widze podobieństwo ;) Talucha napisał(a):Wilczaka ma moja wychowawczyni :D Na BC teraz okropna moda się robi:mad: Ja zostaje przy molosach :loveu: Ta moda jest przerażająca. Piesek się znudzi i co do schronu potem, albo lepiej do lasu wyrzucić... deer_1987 napisał(a):z wilczakami to glowie jest problem separacyjny... Słyszałam o takich, które niszczyły metalowe orgodzenia potwornie się raniąc byleby tylko wydostać się na zewnątrz, (tzn na ulicę) kiedy włascicele byli to już było wszystko ok. Quote
Naklejka Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 http://www.snowliontibetanmastiffs.com/White_Tibetan__Mastiffs/Ni_Ai.html jestem przeciwna takim psom, ale zobacz je sobie :D Może, może... Tybki sa fajne, ale nie wszystkie, to co hodowcy zrobili z ta rasa mnie przeraża. Na dzień dzisiejszy jakbym miała wziąć drugiego psa, to byłby to psiak z naszego schrona lub tybetanka z niemiec :D Quote
kalyna Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Ja nie mogę patrzeć co chińczycy zrobili z tybetami :( tyle tej sierści mają, że szok. nie wyobrażam sobie tych psów na starość ;( no i moda nigdy nie robi dobrze dla rasy, co widać po psach w schronach. I jestem przerażona, bo jakie bym zdjęcia z różnych schronów nie oglądała to w każdym jakiś ONkowaty pies jest. I często to na jednym się nie kończy, na adopcje na dogo ONków codziennie są nowe psy dodawane. i wystarczy spojrzeć jak wyglądały ONki z 40 lat temu. I ta rasa jest jedną z najbardziej poszkodowanych przez hodowców. Już słów brakuje jak ta rasa się chorowita zrobiła, bo w moim mniemaniu była to rasa raczej zdrowa aż na forum rasy nie weszłam :( Quote
Paula03 Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Bardzo ładne zdjęcia z wystawy :) kalyna napisał(a): no i moda nigdy nie robi dobrze dla rasy, co widać po psach w schronach. I jestem przerażona, bo jakie bym zdjęcia z różnych schronów nie oglądała to w każdym jakiś ONkowaty pies jest. I często to na jednym się nie kończy, na adopcje na dogo ONków codziennie są nowe psy dodawane. i wystarczy spojrzeć jak wyglądały ONki z 40 lat temu. I ta rasa jest jedną z najbardziej poszkodowanych przez hodowców. Już słów brakuje jak ta rasa się chorowita zrobiła, bo w moim mniemaniu była to rasa raczej zdrowa aż na forum rasy nie weszłam :( Zgadzam się z tym w 100%! Quote
Korciaczki Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 owczarki niemieckie i wilczaki - dwie ulubione rasy Cesar cudny - miś puchaty : )) Pozdrowienia. Quote
Naklejka Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 To co zrobili z ONkami, mastifami neapolitańskimi, bassetami, tybetanami jest okropne... Dlatego ja chcę hodowac tybki, ale w tym właściwym typie, że tak powiem :D Quote
Talucha Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Tak, hodowcy zamiast wzmacniać rasę to ją niszczą... Ja się boję teraz o berneńczyki, bo coraz większe zainteresowanie nimi i boję się pomyśleć co by było gdyby stały się modne :( Quote
Karro Posted September 28, 2011 Author Posted September 28, 2011 [quote name='Naklejka']http://www.snowliontibetanmastiffs.com/White_Tibetan__Mastiffs/Ni_Ai.html jestem przeciwna takim psom, ale zobacz je sobie :D Może, może... Tybki sa fajne, ale nie wszystkie, to co hodowcy zrobili z ta rasa mnie przeraża. Na dzień dzisiejszy jakbym miała wziąć drugiego psa, to byłby to psiak z naszego schrona lub tybetanka z niemiec :D Mnie też to przeraża, powodzenia Ci życzę! [quote name='kalyna']Ja nie mogę patrzeć co chińczycy zrobili z tybetami :( tyle tej sierści mają, że szok. nie wyobrażam sobie tych psów na starość ;( no i moda nigdy nie robi dobrze dla rasy, co widać po psach w schronach. I jestem przerażona, bo jakie bym zdjęcia z różnych schronów nie oglądała to w każdym jakiś ONkowaty pies jest. I często to na jednym się nie kończy, na adopcje na dogo ONków codziennie są nowe psy dodawane. i wystarczy spojrzeć jak wyglądały ONki z 40 lat temu. I ta rasa jest jedną z najbardziej poszkodowanych przez hodowców. Już słów brakuje jak ta rasa się chorowita zrobiła, bo w moim mniemaniu była to rasa raczej zdrowa aż na forum rasy nie weszłam :( Moda robi potworne rzeczy z psami ;( [quote name='Paula03']Bardzo ładne zdjęcia z wystawy Zgadzam się z tym w 100%! Dzięki :loveu: [quote name='Korciaczki']owczarki niemieckie i wilczaki - dwie ulubione rasy Cesar cudny - miś puchaty : )) Pozdrowienia. Dziękuję i witam! :loveu: [quote name='Talucha']Tak, hodowcy zamiast wzmacniać rasę to ją niszczą... Ja się boję teraz o berneńczyki, bo coraz większe zainteresowanie nimi i boję się pomyśleć co by było gdyby stały się modne :( Ja się boję że one nie stają się tylko już są modne. :( Gdzie się nie obejrzę pełno bernów. Quote
Karro Posted September 28, 2011 Author Posted September 28, 2011 Dzisiaj kolejna część z wystawy. Wilczarze irlandzkie (piękne giganty) : I PONy: Następne zdjęcia to już będą podhalanków :loveu: Quote
dianusia921 Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 http://img52.imageshack.us/img52/2348/78511121.jpg fajny ten onek :lol: http://img820.imageshack.us/img820/9852/12244030.jpg moja miłość wilczaki ! :loveu: kocham tą rasę, ale jak rozmawiałam z naszą panią, która nas szkoli czy duet ja i wilczak dałby radę ze sobą żyć, to mi bardzo odradzała tą rasę, mówiła, że to trudna psy, które są strasznie przebiegłe, znaczy w sensie, że trzeba być o wiele sprytniejszym niż wilczak, że żaden płot im nie straszny, często uciekają, są ciężkie w szkoleniu, w ogóle masa różnych rzeczy które świadczą o tym, że życie pod jednym dachem z psem tej rasy bywa trudne i uciążliwe, w sumie wie co mówi, spotkała się już z wieloma wilczakami w swojej pracy, wiele widziała, słyszała od właścicieli... po za tym wilczaki z natury są lękliwe, nieufne, na wszystkie nowe sytuacje reagują ucieczką tak jak wilki, ciężko jest je dobrze zsocjalizować to to co słyszałam o tej rasie od kilku osób, które się z wilczakami bliżej spotkały, ja jako taklo doświadczeń z nimi nie mam, widziałam na wystawach dużo i ogólnie u mnie w mieście trochę ich już jest, na samym szkoleniu chyba z 5 czy 6 już było, o ile dobrze kojarzę... ale nie ma co zaprzeczać, rasa jest piękna i wyjątkowa, dla mnie wilczaki sprawiają wrażenie dzikich i tajemniczych... http://img577.imageshack.us/img577/2283/12312691.jpg ten mi się bardzo podoba, a przyznam, że za ponami nie przepadam czekam na resztę fotek :) Quote
kajkoowa Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Śliczne zdjęcia! http://img577.imageshack.us/img577/2283/12312691.jpg ale puchacz :) Moda na rasy jest naprawdę straszna, ilość ONków do adopcji po prostu przeraża, jest ich cała masa. Niestety bardzo dużo osób kupuje psa, bo jakiś właściciel osiągnął ze swoim pupilem coś więcej. Często takie osoby nie zdają sobie sprawy, ile pracy właściciel włożył, żeby mieć taki wynik. Quote
Talucha Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Najgorsze jest jak biorą psa na wygląd, a tak jest niestety najczęściej... Tak zrobiła moja siostra z Lastim i teraz na takim nowym osiedlu u nas-koleś kupił haszczaka, bo przecież to takie ładne psy ;) a teraz pies go ciągnie wszędzie a psiak ma dopiero ok. 1 rok... Quote
Karro Posted September 29, 2011 Author Posted September 29, 2011 No własnie to jest straszne, a bo to taki ładny piesek i taki modny teraz kupimy go :shake: To jest przerażające! Dzisiaj Cesar wyszalał sie z amstaffką wkońcu ;) Zdjęcia z podhalanów z wystawy będa jutro :) Quote
Karro Posted September 29, 2011 Author Posted September 29, 2011 [quote name='dianusia921']widziałam na wystawach dużo i ogólnie u mnie w mieście trochę ich już jest, na samym szkoleniu chyba z 5 czy 6 już było, o ile dobrze kojarzę... ale nie ma co zaprzeczać, rasa jest piękna i wyjątkowa, dla mnie wilczaki sprawiają wrażenie dzikich i tajemniczych... http://img577.imageshack.us/img577/2283/12312691.jpg ten mi się bardzo podoba, a przyznam, że za ponami nie przepadam czekam na resztę fotek :) U mnie wilczaków w okolicy wogóle nie ma, a na wystwie było ich bardzo dużo. Zdjęcia będą jutro :) Quote
Karro Posted September 30, 2011 Author Posted September 30, 2011 No i zaczynamy Podhalanki :loveu: Zwycięzca rasy: I reszta : Quote
Recommended Posts