Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

I reszta z dziś:

Nauczyłam go wchodzić na pniaka :

Taki piękny pies jest w naszej miejscowości, jednak niegdy nie widziałam go na spacerze :(

KONIEC

Posted

biscuit napisał(a):
http://img267.imageshack.us/img267/3130/93206018.jpg Kawał chłopa! :D Piękny jest :)
A powiedz mi, podhalany potrzebują bardzo dużo biegania?

Dzięki. Z tego co zaobserwowałam, to wolą wędrować luzem u boku przewodnika po polach, lasach. Bardzo dużo ruchu nie potrzebują, jednak wiadomo bardziej są aktywne jak dorastają, gdy dorosłe juz potrzebują trochę mniej. Dośc szybko Cesar się męczy latem ze względu na upały, jednak taką porą jak teraz jest zdecydowanie bardziej aktywny. Ja pilnuję żeby Cesar miał conajmniej 1 godzine ruchu dziennie poza domem. No i z podhalanem za dużo się nie pobawi, np w rzucanie piłki. Po drugim razie znudzi mu się przynoszenie jej. :evil_lol: Na przykaład jak mam porównanie jak idziemy na spacer ze znajomą amstaffką to Gandzia jeszcze dłuuugo wariuje, szaleje, a Cesar mimo że ma dosc dobrą kondycję już robi się spokojniejszy, męczy sie szybciej od tej amstaffki :)

Posted

biscuit napisał(a):
A Cezar woli długodystansowy chód, czy krótki sprint? :p

Zdecydowanie woli marsz śrenich dystansów lub długich :) Godzinka chodzenia dziennie mu starcza :)

Posted

u mnie Sonia latem to 3-4 rzuty i po zabawie, kładła się i wolała ją obgryzać, teraz jak jest jesień to ponad 10-15 rzutów, a zimą to i przynosi i przynosi...

http://img840.imageshack.us/img840/1618/81648118.jpg cudny portret :loveu:
a co do spacerów z psami to ja widuję tylko jak ludzie maszerują z sznaucerkami itp, i z ONkami raz na rok (dosłownie) jak pies młody to widać częściej, ale po pewnym czasie już nie. Jak szczeniak to długie spacery, a potem coraz krótsze... żałosne :(
Chociaż jest Pani, która codziennie maszeruje z Dalmatyńczykiem i tak już z 13 lat... wielki szacun dla niej :)

Posted

U nas też jest kilka osób które regularnie wychodzą z psami... jednak większość olewa psy. Taka mentalność...Ja natomiast mam 2 motta które pomagają mi zachować wszystko tak jak powinno to wyglądać z psem.

To jest:
"Trzeba być odpowiedzialnym za to co się oswoiło" chyba z Małego Księcia
oraz
"Exercise, Discipline, Affection"

Posted

ja jak na spacer nie pójdę, to po podwórku bawię się z nimi ale muszę przebywać na dworze, bo mnie strasznie nosi. Wytrzymać nie mogę i czasem mówię że nigdzie nie idę, po czym po godzinie ubieram się i maszeruję na dwór. A mój sukces to przy -15 normalnie biegałam z psiakami po podwórku :lol: ale przy -20 już nie chciały brykać i patrzyły gdzie cieplej jest :)

Posted

lawendowa napisał(a):
Ależ wielkie fantastyczne psisko! Jest do czego się przytulać!

Miziamy za uszkiem i pozdrawiamy!

Cześć! :)

deer_1987 napisał(a):
Jaki piekny collie :(

Niom :(

Posted

Dzisiaj to jestem bardzo zadowolona z Cesara, słuchał się, reagował na korekty głosowe, ładnie mijał się z psami no i co najważniejsze dostosowywał się do mojego tempa, a to ostatnio zaniedbalismy, ale już mogę powiedziec zejest naprawione. Spacer normalnie cud miód :loveu:

Posted

kurcze Lusia nie wraca do domu, zaczynam się już denerwować :( Jak nie wróci do rana to idziemy rano z Cesarem szukać czy nie lezy potrącona gdzieś :shake: Oby wróciła ... ;(

Posted

understandme napisał(a):
Dzisiaj to jestem bardzo zadowolona z Cesara, słuchał się, reagował na korekty głosowe, ładnie mijał się z psami no i co najważniejsze dostosowywał się do mojego tempa, a to ostatnio zaniedbalismy, ale już mogę powiedziec zejest naprawione. Spacer normalnie cud miód :loveu:

Gratulujemy postepow!

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
niech wraca.:)

Naszczescie wróciła.Znalazła się w garazu, mimo że ją tam wieczorem szukałam:angryy:
deer_1987 napisał(a):
Gratulujemy postepow!

DZiękujemy :loveu:
bety napisał(a):
Ale jęzorek :crazyeye::cool3:
http://img685.imageshack.us/img685/146/77349065.jpg

Pzdr

betty_labrador napisał(a):
hej

dawno mnie tu nie bylo :) widze nowe fajne zdjecia :) jaki on jest milusi i taki uśmiechnięty :)

http://img833.imageshack.us/img833/6393/81170784.jpg a tu jaka mina:biggrina:

Dzięki za odwiedziny :loveu:

Posted

unikatowydiament napisał(a):
oj to super że znajda się znalazła:)
Gratulacje postępów z Cesarkiem:)

Dzięki :loveu: Juz strasznie się o nią bałam, ze względu na to że niedaleko ćpuny zawsze siedzą i ostatnio powiesili oni bezdobnego psiaka :shake:

Posted

Dzisiaj Cesar bardzo fajnie sie pobawił z Gandzią, grzecznie, nawet bardzo fajnie się ścigał .

A takie hopki skaczemy wysokość 30 cm, mierzyłam niedawno :