Naklejka Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 heej, wpadłam do ślicznego białasa :loveu: hehe, zanim wzięłam Jetsanka, zastanawiałam się nad podhalanem :D Quote
Speedymania Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Nom przybrudzili się i pożarli z koleżanką :P:P Już wiem czemu Bruna też tak pożera :) Quote
Karro Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 a to pierwszy dzień u nas :) ważył wtedy 5 kg, teraz waży niecało 50 kg. Może będzie trochę zdjęć wieczorem, ale tylko jeśli aparat nie zepsuje i nie poblokuje zdjęć... ;( Quote
Karro Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 Brunomania napisał(a):Nom przybrudzili się i pożarli :P Już wiem czemu Bruna też tak pożera :) hehe wszystko wychodzi na zdjęciach ;) Quote
Speedymania Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 To były chwile. Takie maleństwo :) Pamiętam jaki był malutki, a jak szalał Quote
Karro Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 Naklejka napisał(a):heej, wpadłam do ślicznego białasa :loveu: hehe, zanim wzięłam Jetsanka, zastanawiałam się nad podhalanem :D Witamy ! :) Quote
Karro Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 Brunomania napisał(a):To były chwile. Takie maleństwo :) Pamiętam jaki był malutki, a jak szalał Czasmai tęskno mi troszke za tym maluszkiem, którego nosiłam na rękach a teraz podnieś 50 kg. :) Quote
Naklejka Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Jak moje maleństwo przyjechało to ważył 11kg :D Jak miał 4tyg, to ważył coś ponad 4kg... :D Długo go na rękach sobie go nie ponosiłam :P W jakim wieku jest Cesar? Quote
Karro Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 20 sierpnia skończy rok :) ja tez go długo nie nosiłam bo strasznie szybko rósł, no i wazył więcej. Ale Mastify Tybetańskie są cyba wieksze od owczarków podhalańskich nie? Quote
Naklejka Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 understandme napisał(a): Ale Mastify Tybetańskie są cyba wieksze od owczarków podhalańskich nie? Zależy jaki mastif, niektóre są mniejsze, inne dużo większe ;) Quote
Karro Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 no w sumie tez prawda, tatuś mojego Cesara wazył chyba z 70 kg i wcale nie był gruby tylko ogromny. Jak znajde jego zdjęcie to wrzucę do galerii :) Quote
Naklejka Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 No to wielki :P Mama miała podhalankę, też była potężna.... i groźna :D Mój tato przechodząc na wystawie obok tybków, spytał się mnie co to za rasa :lol: Gdy dostał odpowiedź, usłyszałam: cooo? takie małe? :lol: Quote
Karro Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 I mam zdjęcia rodziców Tatuś: I Mamusia : Quote
Asiaczek Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Witamy się i my:) Piekny portret Cezarka:) http://img135.imageshack.us/img135/3527/cesar2k.jpg No i w domu sa kicie:) Hurrra!!!!!!! LUsia i Mruczek.... Lusia - czy mi się wydaje, czy Luska jest błękitna? pzdr. Quote
Maalwi Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Witamy, bardzo fajny psiak a jaki był maleńki i rozkoszny! ;) Quote
Karro Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 [quote name='Maalwi']Witamy, bardzo fajny psiak a jaki był maleńki i rozkoszny! ;) Witamy! :) Kilka fotek ze spacerku: Juterro wizyta u weta po jakieś tabletki na wzmocnienie łapek. Quote
keciulinka Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 czy to owczarek podhalański ? jejku malutkie są takie urocze a duze to chyba najlepsze do czego mozna się przytulic :) Quote
Karro Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 Tak to owczarek podhalański :) Żywą podusią to on jest ale tylko kiedy zmęczony :evil_lol: Quote
Maalwi Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Może jakieś preparaty kup w zoologicznym? biotyna, na wzmocnienie stawów? ;) Quote
łamAga Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 http://img51.imageshack.us/img51/4986/cesrarciu.jpg te mądre oczęta :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
taxelina Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 understandme napisał(a):Wszystko byłoby pięknie, gdyby Cesar nie miał chorych łapek. Nie chciał przyswajać witamin. Prawdopodobnie siadła genetyka. MA gorsze i lepsze dni. Teraz niestety ma gorszy okres. Chcieliśmy pojechac do weta dzisiaj, jednak ten wyjechał i będzie dopiero w poniedziałek. Spróbuję naświetlac mu łapki lampą typu bioptron. moze to coś pomoże. pomyslcie moze o cetyl M? naszej suni to pomoglo na reumatoidalne zapalenie stawow, a uwierz mi ze probowalismy juz wszystkiego innego.... w naszym watku na 1 stronie jest link fo histori jej choroby. Quote
Karro Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 Maalwi napisał(a):Może jakieś preparaty kup w zoologicznym? biotyna, na wzmocnienie stawów? ;) Na stawy dostaje glukozaminę, a oprócz tego taki zestaw witaminowy w tabletkach tam jest m. in fostor, wapń, d3. A do weta muszę iśc bo niedawno dostał zapalenia stawów i brał zastrzyki bardzo mu pomogły, ale widzę że po miesiącu znowu zaczął dzisiaj tak inaczej chodzić więc wolę nie ryzykować. ;) Quote
Karro Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 deer_1987 napisał(a):pomyslcie moze o cetyl M? naszej suni to pomoglo na reumatoidalne zapalenie stawow, a uwierz mi ze probowalismy juz wszystkiego innego.... w naszym watku na 1 stronie jest link fo histori jej choroby. Dzięki wielkie zaraz poczytam, po tym kiedy to napisałam poszliśmy do naszego miejscowego weterynarza, okazało się że to zapalenie stawów było, dostał zastrzyki i była ogromna poprawa. :) Aha i jeszcze miał wodę w stawie, która oczywiście po tym zastrzyku została wchłonięta. Quote
taxelina Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 understandme napisał(a):Dzięki wielkie zaraz poczytam, po tym kiedy to napisałam poszliśmy do naszego miejscowego weterynarza, okazało się że to zapalenie stawów było, dostał zastrzyki i była ogromna poprawa. :) A wiesz co dostal w zastrzykach? Jak sobie poczytasz u nas to my od jesieni 2010 walczymy z jej choroba, nie dosc ze taka paskudna to jeszcze autoimmunologiczna... ale teraz dostaje kortyzon w tej min dawce zeby trzymac chorobe w szachu + cetyl M + wapn. Preparatow z glukoza<mina to chyba z 5 przetestowalismy bez efektu... Stawy byly wiele razy opuchniete, gorace, przechodzila przez kilka zapalen stawow :( Quote
Recommended Posts