Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a to pierwszy dzień u nas :) ważył wtedy 5 kg, teraz waży niecało 50 kg.

Może będzie trochę zdjęć wieczorem, ale tylko jeśli aparat nie zepsuje i nie poblokuje zdjęć... ;(

Posted

Naklejka napisał(a):
heej, wpadłam do ślicznego białasa :loveu:
hehe, zanim wzięłam Jetsanka, zastanawiałam się nad podhalanem :D

Witamy ! :)

Posted

Brunomania napisał(a):
To były chwile. Takie maleństwo :) Pamiętam jaki był malutki, a jak szalał

Czasmai tęskno mi troszke za tym maluszkiem, którego nosiłam na rękach a teraz podnieś 50 kg. :)

Posted

Jak moje maleństwo przyjechało to ważył 11kg :D Jak miał 4tyg, to ważył coś ponad 4kg... :D Długo go na rękach sobie go nie ponosiłam :P
W jakim wieku jest Cesar?

Posted

20 sierpnia skończy rok :) ja tez go długo nie nosiłam bo strasznie szybko rósł, no i wazył więcej. Ale Mastify Tybetańskie są cyba wieksze od owczarków podhalańskich nie?

Posted

no w sumie tez prawda, tatuś mojego Cesara wazył chyba z 70 kg i wcale nie był gruby tylko ogromny. Jak znajde jego zdjęcie to wrzucę do galerii :)

Posted

No to wielki :P Mama miała podhalankę, też była potężna.... i groźna :D
Mój tato przechodząc na wystawie obok tybków, spytał się mnie co to za rasa :lol: Gdy dostał odpowiedź, usłyszałam: cooo? takie małe? :lol:

Posted

[quote name='Maalwi']Witamy, bardzo fajny psiak a jaki był maleńki i rozkoszny! ;)

Witamy! :)

Kilka fotek ze spacerku:

Juterro wizyta u weta po jakieś tabletki na wzmocnienie łapek.

Posted

understandme napisał(a):
Wszystko byłoby pięknie, gdyby Cesar nie miał chorych łapek. Nie chciał przyswajać witamin. Prawdopodobnie siadła genetyka. MA gorsze i lepsze dni. Teraz niestety ma gorszy okres. Chcieliśmy pojechac do weta dzisiaj, jednak ten wyjechał i będzie dopiero w poniedziałek. Spróbuję naświetlac mu łapki lampą typu bioptron. moze to coś pomoże.

pomyslcie moze o cetyl M? naszej suni to pomoglo na reumatoidalne zapalenie stawow, a uwierz mi ze probowalismy juz wszystkiego innego.... w naszym watku na 1 stronie jest link fo histori jej choroby.

Posted

Maalwi napisał(a):
Może jakieś preparaty kup w zoologicznym? biotyna, na wzmocnienie stawów? ;)

Na stawy dostaje glukozaminę, a oprócz tego taki zestaw witaminowy w tabletkach tam jest m. in fostor, wapń, d3.
A do weta muszę iśc bo niedawno dostał zapalenia stawów i brał zastrzyki bardzo mu pomogły, ale widzę że po miesiącu znowu zaczął dzisiaj tak inaczej chodzić więc wolę nie ryzykować. ;)

Posted

deer_1987 napisał(a):
pomyslcie moze o cetyl M? naszej suni to pomoglo na reumatoidalne zapalenie stawow, a uwierz mi ze probowalismy juz wszystkiego innego.... w naszym watku na 1 stronie jest link fo histori jej choroby.

Dzięki wielkie zaraz poczytam, po tym kiedy to napisałam poszliśmy do naszego miejscowego weterynarza, okazało się że to zapalenie stawów było, dostał zastrzyki i była ogromna poprawa. :)

Aha i jeszcze miał wodę w stawie, która oczywiście po tym zastrzyku została wchłonięta.

Posted

understandme napisał(a):
Dzięki wielkie zaraz poczytam, po tym kiedy to napisałam poszliśmy do naszego miejscowego weterynarza, okazało się że to zapalenie stawów było, dostał zastrzyki i była ogromna poprawa. :)

A wiesz co dostal w zastrzykach? Jak sobie poczytasz u nas to my od jesieni 2010 walczymy z jej choroba, nie dosc ze taka paskudna to jeszcze autoimmunologiczna... ale teraz dostaje kortyzon w tej min dawce zeby trzymac chorobe w szachu + cetyl M + wapn. Preparatow z glukoza<mina to chyba z 5 przetestowalismy bez efektu...

Stawy byly wiele razy opuchniete, gorace, przechodzila przez kilka zapalen stawow :(