Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Witamy w naszej galerii!Jestem szczęśliwą posiadaczką owczarka podhalańskiego Cesara. Urodził się on 20 sierpnia 2010 roku a przybył do nas w pażdzierniku. Pojawił się on u nas w domu, kiedy zadecydowaliśmy o kolejnym szczeniaku podhalana po śmierci naszego mieszańca podhalańczyka Bacy, który żył z nami 14 lat i 2 miesiące. Dlaczego kolejny podhalan? Otóż "kto raz miał podhalana już zawsze pozostanie tej rasie wierny". W naszym domu jest to już czwarty podhalan, mój drugi. Cesar jest pierwszym szczeniakiem jakiego układam, ponieważ z Bacą razem się wychowywaliśmy.

Baca:

[SIZE=3]Niestety Cesarowi jako szczeniakowi przypałętały się choroby przednich łap. Na początku brak wchłaniania witamin, potem zapalenia. Dziś ( tfu tfu) już nie mamy tych problemów, jednak pozostał po tym mały ślad. Cesar trochę krzywe łapki, ale to w niczym mu nie przeszkadza, a łatwo się o tym przekonać oglądając nasze zdjęcia :)

[SIZE=3]Wiem, że to Opatrzność skierowała mój wzrok na tego szczeniaka, bo nie wiem czy gdziekolwiek indziej miałby taką opiekę jak u nas. W innym miejscu mógłby poprostu zginąć.

Jego rodzice:
Tatuś

i Mamusia

Cesar obecnie:

Edited by understandme
  • Upvote 1
Posted (edited)

Mieszkają razem z nami także dwa kotki. Mruczek, obecnie sześcioletni kotek i znajda Kofik.

Mruczek jest pamiątką po naszej Kici, starej kotce, która przeszła dwie operacje na nowotwór. Niestety pomimo naszej długiej walki nie udało nam się jej uratować, odeszła od nas w wieku 14 lat, gdyby nie te operacje żyłaby o dwa lata krócej. Mruczek to typowy dachowiec.

Kofik [SIZE=1](oficjalnie Coffee)
Znaleziony wraz z rodzeństwem na początku września jako wyrzucone, chore kocięta. Jeden z nich nie przeżył. O życie Kofika stoczyliśmy długi bój. Rodzeństwo trafiło do wspaniałych domów, a ten czarno-biały kocurek został z nami.

Lusia. Wyszła z domu w nocy z 8/9 kwietnia. Nie wróciła

• Edited by understandme
    Posted (edited)

Nie ma już z nami:

Sadzo

• . Prawdopodobnie został skradziony. Był z nami rok. Na zawsze w moim sercu :loveu:

Lusia

• Nie została odnaleziona. Prawdopodobnie dopadły ją lisy. Na zawsze moja mała Luizjanka pozostanie w sercu.

Siostra i brat

Kicia
  • . Została celowo rozjechana autem. Najwspanialsza kotka jaką miałam. W sercu

• Baca
  • Pies, który mnie wychował, zaszczepił we mnie miłośc do podhalanów. Na zawsze w moim sercu.

• Edited by understandme
    Posted

Co tam jest? W tym polu? Cos tam dziwnie chrzęści! Musze to koniecznie sprawdzić!

Sesja po czesaniu :)

Mam nadzieję, że ktos tu kiedys wpadnie :)

Posted

Nie ma rodowodu, jego ojciec ma rodowód, a matka jest po rodowodowych rodzicach. Osobiście widziałam psy nawet babcię mojego Cesara :)

Naświetlanie przyniosło efekty, bo łapcie bardziej nie bolą, a normalnie by tak było :)

Taki dumny po dłuuugim czesaniu :)

I ze swoją najlepsza kolezanką ;)

Posted

Śliczny duży biały misio ;D i jak dumnie wychodzi na zdjęciach :)
    najlepsze zdjęcie jest to na którym jest ze '' swoja koleżanką '' :) super razem wyglądają , widać że świetnie się bawili :)
    pozdrawiam

Posted

A matka dlaczego nie miała rodowodu skoro rodzice rodowodowi?
    A widziałaś papiery tych psów czy ludzie od których kupiłaś powiedzieli Ci,że przodkowie rodowodowi ?

http://img600.imageshack.us/img600/7622/dogo4.jpg jaki dumny i piękniutki :loveu:

http://img21.imageshack.us/img21/350/psy2e.jpg z koleżanką muszą się świetnie bawić,widać po białasku,że zabawa była superowa,w ogóle oboje tacy uśmiechnięci :loveu:

Posted

Tylko dwie fotki ze wzgledu na brak czasu :)

Wczoraj miał pierwszą prawdziwą kąpiel. Bezstresowo na szczęście.

:loveu::Dog_run::loveu:

Posted

Zagladam do Cezara

Witamy ! :lol:

To zdięcie czarno białe jest poprostu cudowne i przepiękne!!!!!!!!!!!!

Cudny Włochacz!!!!!!!!

Dziękujemy! :loveu::loveu::loveu:

Masz przepięknego pupila!

Dziękuję :loveu::loveu::loveu: