ania z poznania Posted June 27, 2011 Author Posted June 27, 2011 Jasne, już piszę. Pieski są zdrowe, nie są chude, nie mają chorób skóry, są baaaardzo zaniedbane, były zapchlone (oba już odpchlone), brudne, sunia była sześć razy namydlana, żeby straciła brud i zapach. Na pewno nie były bite, nikt ich nie katował, zaniedbane, pewnie zostawione same sobie. Do człowieka mają specyficzny stosunek, nie garną się jakoś, nie podstawiają do pieszczot, tak jakby tego nie znały, ale jednocześnie można wszystko przy nich zrobić, piesek jest odważniejszy, bardziej zainteresowany człowiekiem. Do innych psów, sunia już wiadomo, że też kotów, mają bardzo pozytywny stosunek, ładnie nawiązują znajomości, zero agresji, chłopaczek nawet nie pogonił innego psa jak tamten podszedł do suni z cieczką. Wydaje mi się, że żyły w pseudo hodowli, w większej grupie piesków. Quote
warsawmoo Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Czy pieski trzeba brać razem? Chcą tylko chlopaka ..... Quote
holmina Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 z wątku wynika,że moja propozycja tymczasu dla sznupka już nie jest potrzebna.Super ,że piesek ma szanse na DS,nic dziwnego,jest bardzo ładny! Skoro on już prawie ma DS to ja wezmę psinke z Inowrocławia,tam jest bardzo nieciekawie w schronie/nie ma wolontariatu/do niedawna pomagałam Pixelkowi,chłopak znalazł wspaniały Ds,a malizn tam kilka zostało!też jest mini sznaucerka Puchatka,której pilnie potrzebna jest pomoc..nawiąże kontakt z Elinką i może uda się nam wspólnie ,tak ,jak to było z pixelkiem wyciągnąć małą ze schronu... Quote
warsawmoo Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 [quote name='malawaszka']nie nie - na zdjęciach masz Zbynia i załapał się mój własny prywatny Drops bo się bawili, a ten psiaczek ma zdjęcia tu na wątku - tylko w pierwszym poście on jest z suczką Wiem, wiem :) Wszystko pięknie opisałaś :) Ten nasz kawaler to w tych fioletowych szeleczkach, zrozumiałam :) A tak wogóle to cuuudny chlopak! Teraz poproszę o szczegóły dot. spraw j.w. Quote
warsawmoo Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 holmina napisał(a):z wątku wynika,że moja propozycja tymczasu dla sznupka już nie jest potrzebna.Super ,że piesek ma szanse na DS,nic dziwnego,jest bardzo ładny! Skoro on już prawie ma DS to ja wezmę psinke z Inowrocławia,tam jest bardzo nieciekawie w schronie/nie ma wolontariatu/do niedawna pomagałam Pixelkowi,chłopak znalazł wspaniały Ds,a malizn tam kilka zostało!też jest mini sznaucerka Puchatka,której pilnie potrzebna jest pomoc..nawiąże kontakt z Elinką i może uda się nam wspólnie ,tak ,jak to było z pixelkiem wyciągnąć małą ze schronu... Zaraz, zaraz ... Popsułam jakieś plany względem piesia? Ale przecież jeszcze nic nie wiadomo. Może wstrzymajmy się jeszcze chwilkę. Daj boze, żeby się udalo, ale .. kto wie, jak sprawa się potoczy ... Quote
zerduszko Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 holmina napisał(a):z wątku wynika,że moja propozycja tymczasu dla sznupka już nie jest potrzebna.Super ,że piesek ma szanse na DS,nic dziwnego,jest bardzo ładny! Skoro on już prawie ma DS to ja wezmę psinke z Inowrocławia,tam jest bardzo nieciekawie w schronie/nie ma wolontariatu/do niedawna pomagałam Pixelkowi,chłopak znalazł wspaniały Ds,a malizn tam kilka zostało!też jest mini sznaucerka Puchatka,której pilnie potrzebna jest pomoc..nawiąże kontakt z Elinką i może uda się nam wspólnie ,tak ,jak to było z pixelkiem wyciągnąć małą ze schronu... Ale na razie jest tylko rozważana jego adopcja, jego lub innego sznaucerka. No i dom jeszcze nei sprawdzony, więc do "prawie ma DS" to jeszcze daleko ;) Quote
warsawmoo Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 ania z poznania napisał(a):Co jeszcze mam napisać? szczepienia, kastracja ... Są? Quote
SkarpetKa Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 holmina napisał(a):trzymam kciuki za DS dla sznupka!powodzenia! ...ale jak DS nie wypali to możemy na Ciebie liczyć?!! Na koty oczywiście, że zostanie sprawdzony! Quote
holmina Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 SkarpetKa napisał(a):...ale jak DS nie wypali to możemy na Ciebie liczyć?!! Na koty oczywiście, że zostanie sprawdzony! tak,ale musze znac przyblizone terminy.Mam ważny wyjazd daleko na 7dni dlatego pisałam do Ani pytanie kiedy mniej wiecej by do mnie dotarł/gdyby miał dotrzeć/ale nie otrzymałam odpowiedzi.....i teraz już nie wiem jak to zaplanować....czy czekać na psa czy już jechac..... wprawdzie w domu stale jest mąż psi fean ale na poczatek wolalabym ja pokierować psiakiem...bo mąz pewnie pozwoliłby na jedzenie przy stole na talerzyku i spanie w łóżku oczywiście.... Quote
SkarpetKa Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 A kiedy byś wolała, postaram się to zorganizować pod Ciebie! Jutro małą odwożę, więc w środę mogłabym pojechać po chłopaka wykąpać go i zawieźć na zabieg. Kontrola pewnie by była piątek/sobota, więc na niedzielę mógłby być u Ciebie w wersji szybkiej i realnej. Quote
holmina Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 SkarpetKa napisał(a):A kiedy byś wolała, postaram się to zorganizować pod Ciebie! Jutro małą odwożę, więc w środę mogłabym pojechać po chłopaka wykąpać go i zawieźć na zabieg. Kontrola pewnie by była piątek/sobota, więc na niedzielę mógłby być u Ciebie w wersji szybkiej i realnej. no jeszcze test na koty ale skoro jest szanas na Ds to może poczekac?bo po co psiaka ganiać z jednego domu do drugiego w krótkich odstępach czasu?kiedy sie wyjaśni czy ma DS? Quote
holmina Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 kiedy będzie wiadomo czy ma DS? jak Ds nie wypali może byc niedziela/numer tel.podałąm na pv Ani/ Quote
warsawmoo Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 holmina napisał(a):kiedy będzie wiadomo czy ma DS? Dzisiaj przesłałam dziewczynie 2 propozycje. Jutro będę się z nią widziała. Wstępnie mogę jutro, w nocy, napisać jakie są jej wrażenia, a może i decyzje ... Domku nie trzeba sprawdzać. Już to zrobiłam. Mam doświadczenie - od paru lat w organizacji prozwierzęcej ... Quote
SkarpetKa Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 holmina napisał(a):no jeszcze test na koty ale skoro jest szanas na Ds to może poczekac?bo po co psiaka ganiać z jednego domu do drugiego w krótkich odstępach czasu?kiedy sie wyjaśni czy ma DS? Test na koty będzie od razu przy kąpaniu, wykąpię go jakoś u mnie i na pewno koty będą ciekawe co ja tam robię ;) Quote
warsawmoo Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Trudno mi było się zorientować, tak na szybko, co się dzieje z niuniem. Żle zrozumiałam, myślałam, ze jest na tymczasie. Teraz widzę, że nadal jest w schronie. W takim wypadku proszę o nr tel. do osoby, która zajmie się całym tym zajściem - zadzwonię, jak tylko coś będę wiedziała. Nie chcę, by mały stracił szansę na DS, w razie gdyby nie udało się z tym domkiem. Z kim mam się kontaktować w tej sprawie? Quote
holmina Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 warsawmoo napisał(a):Dzisiaj przesłałam dziewczynie 2 propozycje. Jutro będę się z nią widziała. Wstępnie mogę jutro, w nocy, napisać jakie są jej wrażenia, a może i decyzje ... Domku nie trzeba sprawdzać. Już to zrobiłam. Mam doświadczenie - od paru lat w organizacji prozwierzęcej ... No to byłoby super!jakby sie sznupkowi udało tak szybko do domku wskoczyć!!!trzymam kciuki! Quote
SkarpetKa Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Sznaucerek jest w schronie :( Dałyśmy radę wyciągnąć tylko sunię, a Holmina chce mu dać dom tymczasowy, ale ma też innych chętnych, dlatego nie chcemy stracić okazji dla chłopaka, ale jeśliby się udało od razu z ds to by było git! Mój numer 502 596 943. Quote
holmina Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 warsawmoo napisał(a):Trudno mi było się zorientować, tak na szybko, co się dzieje z niuniem. Żle zrozumiałam, myślałam, ze jest na tymczasie. Teraz widzę, że nadal jest w schronie. W takim wypadku proszę o nr tel. do osoby, która zajmie się całym tym zajściem - zadzwonię, jak tylko coś będę wiedziała. Nie chcę, by mały stracił szansę na DS, w razie gdyby nie udało się z tym domkiem. Z kim mam się kontaktować w tej sprawie? ja proponuje małemu tylko tymczas...nie Ds Quote
warsawmoo Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 holmina napisał(a):ja proponuje małemu tylko tymczas...nie Ds Tak, tak - literówka :) Miałam na myśli DT. Jak tylko będę coś wiedziała dzwonię. JUTRO NAPEWNO! Quote
holmina Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 a jak jest z suczką?ma szanse na DS? bo też się rozglądam....być może coś by było.. gdzie ona przebywa? chyba jest na DT tak? Quote
SkarpetKa Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 suczka do jutra u mnie, jutro jedzie na dt do szamotuł, na razie nie mamy widoków na ds, dopiero będziemy robić ogłoszenia. Quote
Telimenka Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Ależeście popisały w nocy! ;). Oby maluch znalazł od razu DS, byłoby wręcz bosko!! :). Trzymam za to kciuki Quote
Recommended Posts