Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ania z poznania']Miałyśmy w Szamotułach tylko jedno wolne miejsce, Toskę trzeba było szybko sterylizować, miała końcówkę cieczki, była na 1000% pokryta, nie mogłyśmy wstawić jej przecież do boksu po zabiegu!

Aniu, czy odbierzesz w końcu ode mnie pw? Spajk czeka na zaległe deklaracje :) Proszę, nie olewaj mnie!!!
http://www.dogomania.pl/threads/196909-M%C5%82odziutki-niepozorny-Spajku%C5%9B.-Na-dniach-trafi-do-schronu.-Pom%C3%B3%C5%BCcie-go-uratowa%C4%87-%28

• Replies 634
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

BARDZO PROSZĘ O WSPARCIE NA LECZENIE MAŁEJ LALI !!! LECZENIE JEST DROGIE!

WSZELKIE WSPARCIE PROSZĘ WPŁACAĆ NA KONTO ANIMALII, KTÓRA WZIĘŁA POD OPIEKĘ NASZĄ LALĘ!!!

BEZ POMOCY FUNDACJI MAŁA BY NIE MIAŁA ŻADNYCH SZANS. NIE MIAŁYBYŚMY ŚRODKÓW NA LECZENIE SUCZKI.

POMÓŻCIE!!!

Fundacja dla Zwierząt Animalia
Nordea Bank Polska S.A. Oddział POB Poznań I
53 1440 1286 0000 0000 0453 3704

DZIĘKUJEMY FUNDACJI!!!

Posted

[quote name='holmina']ten watek pomalu zaczyna przestawac dotyczyc sznaucerkow.....zadnych informacji o nich,za to sporo innych....[/QUOTE]
Właśnie przegrałyśmy walkę o życie małej Lali, jeśli to zbyt błahy powód, aby wytłumaczyć ciszę na tym wątku to bardzo przepraszam.

Posted

[quote name='SkarpetKa']Właśnie przegrałyśmy walkę o życie małej Lali, jeśli to zbyt błahy powód, aby wytłumaczyć ciszę na tym wątku to bardzo przepraszam.[/QUOTE]

ojej!przepraszam

dzisiaj jest jakis pechowy dzien,znalazlam szczeniaczka w lesie byl wyglodzony i odwodniony,,,zawiozlam do weta,wszystko wygladac zaczelo juz dobrze po kroplowce.....i niestety,tez sie nie udalo

Posted

Może być różnie.... Nie były raczej pieskami domowymi, Tośka robiła wszystko na dworze, ale dlatego, że Skarpetka ją pilnowała i często wyprowadzała, w obecnym dt też tak jest, nie wiadomo jak by to wyglądało przez 8h.....

Posted

[quote name='ania z poznania']Koncertować to nie, tylko zachowanie czystości takie sobie....[/QUOTE]
wiecie, przy dobrych chęciach można psa szybko nauczyć. mój morris nigdy nie był psem domowym(miał 3 lata jak do nas trafił), załatwiał się wszędzie, nawet na własne posłanie gdy go wzięliśmy. po nocy miałam średnio 8 miejsc do sprzątnięcia...również za sprawą stresu, który przezywał. w ciągu 2 tygodni przestał załatwiać się w domu ale dopilnowałam, by wychodził dosłownie co chwilę do ogrodu.

Posted

[quote name='malawaszka']no tez tak myślę, że sikanie nie jest takim problemem[/QUOTE]
ludzie się tego bardzo boją(sama się bałam!), że dorosłego psa tak trudno oduczyć załatwiania się w domu. jeśli się jednak ma czas, to myślę że musi się udać...tym bardziej że udało się nam z morrisem, który ma bardzo mały rozumek:evil_lol::evil_lol: ale załapał i to całkiem szybko :)

Posted

[quote name='agaga21']ludzie się tego bardzo boją(sama się bałam!), że dorosłego psa tak trudno oduczyć załatwiania się w domu. jeśli się jednak ma czas, to myślę że musi się udać...tym bardziej że udało się nam z morrisem, który ma bardzo mały rozumek:evil_lol::evil_lol: ale załapał i to całkiem szybko :)[/QUOTE]
Tylko wiesz, jak się ma czas. A jak pies musi zostawać 8h od razu lub po paru dniach, to różnie może być. Choć ja mam b. pozytywne doświadczenia, ale wydaje mi się, że to dlatego, ze "moje" psy umiały zostawać same.

Posted

O Małej nikt nie zapomniał. Z DT Toski jestem w kontakcie. Telefonicznym i mailowym. A to mail z dzisiaj:

Mała ma się coraz lepiej, zaczyna dokazywać, skakać na nas i poszczekiwać. Moi rodzice w sobotę wrócili i super ich zaakceptowała, cieszy się nawet na ich widok. Chodzi już za mną krok w krok, schodzi sama ze schodów, na dworze nawet biega za Tobim. Jest coraz lepiej. Wcześniej znalazła sobie miejsce do spania za pralką w łazience, a teraz przeniosła się na swoje legowisko do pokoju dziennego - obok Tobiego - jest to znak że się już nie boi i że chce z nami przebywać. Trochę drapie sobie uszka, ale kontynuujemy kurację. Oczka coraz lepiej. Od dziś moja siostra ma już wolne więc będą wiecej czasu razem przebywać . Małą na razie karmiłam zupką z mięskiem żeby jej trochę podmaślić, teraz ma już większy apetyt i spróbuje jej dać suchej karmy , zobaczymy czy będzie jadła. Zdjęcie jakieś pstryknę w tym tyg i podeśle , pozdrawiam

Mała wcześniej, podobnie jak u mnie, była bardzo wystraszona, ale jak widać robi szybkie postępy :):):) Doszła do siebie po operacji, trochę jej to zajęło, ale gdy wydobrzała zaczęła się otwierać!

Posted

[quote name='ania z poznania']Pewnie że nie, tego się szybciutko nauczy. A ten dom zainteresowany ma już jakiegoś psiaczka? Bo on się pięknie z psami dogaduje.[/QUOTE]

tak - ma psa - sznaucera średniego adoptowanego ode mnie już chyba ponad rok temu - bardzo przyjazny i kochany pies - do ludzi i innych psów też; no ale to jutro będziemy wiedzieć czy coś z tego będzie bo póki co nie ma decyzji na 100%

Posted

To trzymamy kciuki :). Jak będzie w dodatku inny pies w domu, to już na pewno koncertowania nie będzie, widać, że pieskom jest najbardziej potrzebny do szczęścia kontakt z innymi psami.

Skarpetko, mam zdjęcia malutkiej, Margo54 mi przysłała, jutro wstawię :)

Posted

[quote name='agaga21']ludzie się tego bardzo boją(sama się bałam!), że dorosłego psa tak trudno oduczyć załatwiania się w domu. jeśli się jednak ma czas, to myślę że musi się udać...tym bardziej że udało się nam z morrisem, który ma bardzo mały rozumek:evil_lol::evil_lol: ale załapał i to całkiem szybko :)

no wiesz ... :eviltong: na zdjęciach wygląda na takiego myśliciela :diabloti:

przepraszam, że się wtryniam, ale może sprzedacie jakieś triki na oduczenie psa załatwiania się w domu bo nasza Lusia traktuje dt jak toaletę:evil_lol:

zaraz po sikaniu i kupkaniu w domu na dwór z psem?