Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jasne, już piszę.
Pieski są zdrowe, nie są chude, nie mają chorób skóry, są baaaardzo zaniedbane, były zapchlone (oba już odpchlone), brudne, sunia była sześć razy namydlana, żeby straciła brud i zapach. Na pewno nie były bite, nikt ich nie katował, zaniedbane, pewnie zostawione same sobie. Do człowieka mają specyficzny stosunek, nie garną się jakoś, nie podstawiają do pieszczot, tak jakby tego nie znały, ale jednocześnie można wszystko przy nich zrobić, piesek jest odważniejszy, bardziej zainteresowany człowiekiem. Do innych psów, sunia już wiadomo, że też kotów, mają bardzo pozytywny stosunek, ładnie nawiązują znajomości, zero agresji, chłopaczek nawet nie pogonił innego psa jak tamten podszedł do suni z cieczką. Wydaje mi się, że żyły w pseudo hodowli, w większej grupie piesków.

• Replies 634
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

z wątku wynika,że moja propozycja tymczasu dla sznupka już nie jest potrzebna.Super ,że piesek ma szanse na DS,nic dziwnego,jest bardzo ładny!
Skoro on już prawie ma DS to ja wezmę psinke z Inowrocławia,tam jest bardzo nieciekawie w schronie/nie ma wolontariatu/do niedawna pomagałam Pixelkowi,chłopak znalazł wspaniały Ds,a malizn tam kilka zostało!też jest mini sznaucerka Puchatka,której pilnie potrzebna jest pomoc..nawiąże kontakt z Elinką i może uda się nam wspólnie ,tak ,jak to było z pixelkiem wyciągnąć małą ze schronu...

Posted

[quote name='malawaszka']nie nie - na zdjęciach masz Zbynia i załapał się mój własny prywatny Drops bo się bawili, a ten psiaczek ma zdjęcia tu na wątku - tylko w pierwszym poście on jest z suczką

Wiem, wiem :) Wszystko pięknie opisałaś :) Ten nasz kawaler to w tych fioletowych szeleczkach, zrozumiałam :) A tak wogóle to cuuudny chlopak!
Teraz poproszę o szczegóły dot. spraw j.w.

Posted

holmina napisał(a):
z wątku wynika,że moja propozycja tymczasu dla sznupka już nie jest potrzebna.Super ,że piesek ma szanse na DS,nic dziwnego,jest bardzo ładny!
Skoro on już prawie ma DS to ja wezmę psinke z Inowrocławia,tam jest bardzo nieciekawie w schronie/nie ma wolontariatu/do niedawna pomagałam Pixelkowi,chłopak znalazł wspaniały Ds,a malizn tam kilka zostało!też jest mini sznaucerka Puchatka,której pilnie potrzebna jest pomoc..nawiąże kontakt z Elinką i może uda się nam wspólnie ,tak ,jak to było z pixelkiem wyciągnąć małą ze schronu...

Zaraz, zaraz ... Popsułam jakieś plany względem piesia? Ale przecież jeszcze nic nie wiadomo. Może wstrzymajmy się jeszcze chwilkę. Daj boze, żeby się udalo, ale .. kto wie, jak sprawa się potoczy ...

Posted

holmina napisał(a):

Ale na razie jest tylko rozważana jego adopcja, jego lub innego sznaucerka. No i dom jeszcze nei sprawdzony, więc do "prawie ma DS" to jeszcze daleko ;)

Posted

SkarpetKa napisał(a):
...ale jak DS nie wypali to możemy na Ciebie liczyć?!!
Na koty oczywiście, że zostanie sprawdzony!

tak,ale musze znac przyblizone terminy.Mam ważny wyjazd daleko na 7dni dlatego pisałam do Ani pytanie
kiedy mniej wiecej by do mnie dotarł/gdyby miał dotrzeć/ale nie otrzymałam odpowiedzi.....i teraz już nie wiem jak to zaplanować....czy czekać na psa czy już jechac.....

wprawdzie w domu stale jest mąż psi fean ale na poczatek wolalabym ja pokierować psiakiem...bo mąz pewnie pozwoliłby na jedzenie przy stole na talerzyku i spanie w łóżku oczywiście....

Posted

A kiedy byś wolała, postaram się to zorganizować pod Ciebie! Jutro małą odwożę, więc w środę mogłabym pojechać po chłopaka wykąpać go i zawieźć na zabieg. Kontrola pewnie by była piątek/sobota, więc na niedzielę mógłby być u Ciebie w wersji szybkiej i realnej.

Posted

SkarpetKa napisał(a):
A kiedy byś wolała, postaram się to zorganizować pod Ciebie! Jutro małą odwożę, więc w środę mogłabym pojechać po chłopaka wykąpać go i zawieźć na zabieg. Kontrola pewnie by była piątek/sobota, więc na niedzielę mógłby być u Ciebie w wersji szybkiej i realnej.

no jeszcze test na koty
ale skoro jest szanas na Ds to może poczekac?bo po co psiaka ganiać z jednego domu do drugiego w krótkich odstępach czasu?kiedy sie wyjaśni czy ma DS?

Posted

holmina napisał(a):
kiedy będzie wiadomo czy ma DS?

Dzisiaj przesłałam dziewczynie 2 propozycje. Jutro będę się z nią widziała. Wstępnie mogę jutro, w nocy, napisać jakie są jej wrażenia, a może i decyzje ...
Domku nie trzeba sprawdzać. Już to zrobiłam. Mam doświadczenie - od paru lat w organizacji prozwierzęcej ...

Posted

holmina napisał(a):
no jeszcze test na koty
ale skoro jest szanas na Ds to może poczekac?bo po co psiaka ganiać z jednego domu do drugiego w krótkich odstępach czasu?kiedy sie wyjaśni czy ma DS?

Test na koty będzie od razu przy kąpaniu, wykąpię go jakoś u mnie i na pewno koty będą ciekawe co ja tam robię ;)

Posted

Trudno mi było się zorientować, tak na szybko, co się dzieje z niuniem. Żle zrozumiałam, myślałam, ze jest na tymczasie. Teraz widzę, że nadal jest w schronie. W takim wypadku proszę o nr tel. do osoby, która zajmie się całym tym zajściem - zadzwonię, jak tylko coś będę wiedziała. Nie chcę, by mały stracił szansę na DS, w razie gdyby nie udało się z tym domkiem. Z kim mam się kontaktować w tej sprawie?

Posted

warsawmoo napisał(a):
Dzisiaj przesłałam dziewczynie 2 propozycje. Jutro będę się z nią widziała. Wstępnie mogę jutro, w nocy, napisać jakie są jej wrażenia, a może i decyzje ...
Domku nie trzeba sprawdzać. Już to zrobiłam. Mam doświadczenie - od paru lat w organizacji prozwierzęcej ...

No to byłoby super!jakby sie sznupkowi udało tak szybko do domku wskoczyć!!!trzymam kciuki!

Posted

Sznaucerek jest w schronie :( Dałyśmy radę wyciągnąć tylko sunię, a Holmina chce mu dać dom tymczasowy, ale ma też innych chętnych, dlatego nie chcemy stracić okazji dla chłopaka, ale jeśliby się udało od razu z ds to by było git! Mój numer 502 596 943.

Posted

warsawmoo napisał(a):
Trudno mi było się zorientować, tak na szybko, co się dzieje z niuniem. Żle zrozumiałam, myślałam, ze jest na tymczasie. Teraz widzę, że nadal jest w schronie. W takim wypadku proszę o nr tel. do osoby, która zajmie się całym tym zajściem - zadzwonię, jak tylko coś będę wiedziała. Nie chcę, by mały stracił szansę na DS, w razie gdyby nie udało się z tym domkiem. Z kim mam się kontaktować w tej sprawie?

ja proponuje małemu tylko tymczas...nie Ds