Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja tez napisałam na AFN o przelanie 100 zł (bo 100 zł mamy przelać ) na boksie. Aga z Mazur skopiowała mój tekst i dopisała Ważne! może dojdzie do nich. Jak nie trzeba by jeszcze PM napisac.

• Replies 351
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak pisze obecna opiekunka Azy - Joanna

wiem, że to brzmi strasznie, ale albo będę miała wojnę domową , albo nie i wtedy możliwość przetrzymania kolejnego psiunia . Niestety na razie Aza wykazuje delikatnie mówiąc niechęć do panów. Jutro ma przyjechać weterynarz na "test" za domkiem - czy też bęedzie żle, bo na razie widziała 3 facetów i wszystkich straszyła (wiem, że się boi), ale do mnie przywiózł ją chłopak, więc może nie jest tak źle, jak wygląda . Agnieszka, dzięki za wsparcie

i tutaj
Dlatego i ja gorąco wierzę, że Aza znajdzie kogoś dobrego, bo to na prawdę cudowna suczka. Z tym, że myślę, że u niej wynika to jednak z " nie prawidłowego prowadzenia", bo Aza chyba była najpierw psem bradzo zadbanym, któremu wolno było wiele. W jej książece zdrowia jest zdjęcie, regularne coroczne szczepienie i to nie tylko na wściekliznę. Tylko ona chyba miała być psem do "imponowania" i jak zarzył się ten wypadek, jej "pan" chyba potraktował ją źle. Aza miała całą kufę zdartą (jak do mnie przyszła, to można było ropę wyciskaćz bąbli na pyszczku) i chyba była "sprowadzana do poziomu" biciem i to takim chyba mocnym, albo spadając na nią facet uszkodził jej łopatkę w przedniej łapce, bo w truchcie utyka lekko.
Mój mąż jest dobrym facetem, ale na testowanie Azy raczej go nie namawiam - ma do mnie przyjechać dziś wet i zobaczymy, jhak na podwórku. Może uda mi się skonfrontować Miłka z Azą. Niestety trochę się boję na próbę z resztą mojej zwierzyny, bo już na starcie Azunia przycisnęła mi ciężarną yorkę (oczywiście moja wina a nie Azy, boczemu jej nie zamknęłam?!), no i nie skończyło się dorze dla szczeniaczków.
W każdym razie mimo przejść Azie został mocny charakter i chocoiaż cała "chodzi" na widok faceta, to się nie cofa. Jedyny kłopot, to taki, żeby osoba, która ją przygarnie miała mocniejszą osobowość od niej. Mnie czasem niestety nie słucha. I to chyba też powoduje to, że nie dajesię mi uspokoić. No cóż została zdradzona i myśli, że musi sama zadbać o siebie. Brzuch mi jeszcze nie dała, ale jest bardzo przytulaśna, a ja ze względu na mordkę nie chciałam nic na siłę i Aza tylko raz miała na sobi u mnie kaganiec (5 minut skórzany)
Dziewczyny jestem Wam wszystkim bardzo wdzięczna za wsparcie i za to, że uratowałyście mojego Migdała (Reksia). Ni o że mimo, że sama czuję się jak potwór z powodu terimnu pobytu Azy u mnie - nikt mnie ni skrytykował.
Jestem pod ogromnym wrażeniem tego, co robicie i na pewno w miarę możliwości będę Was wspierać i zarażać innych.
Moja Babcia mówiła fajną rzecz (zawsze była ardzo ciepła, pełna miłości i nigdy nie była majętna, bo dzieliła się z innymi) : Za siebie rzucisz, przed sobą znajdziesz.

i tutaj

"Wojna domowa" nie dotyczy niestety mojego męża, chłopaków ( z nimi zawsze sobie radzę). Żaden facet, którego straszyła Aza nie nmiał i nie ma do niej złego nastawienia. Jeden przeleczył ją antybiotykami (wet) i sam stwierdził, że jest zdołowany, bo szkoda mu było Azy i szczeniaków yorki, które próbował uratować. Sprawa jest głębsza i na razie nie mam na nią wpływu. Nie zależy od Azy i ode mnie. Jeszcze przed jej przyjazdem uprzedzałam, że tak niestety będzie.

to tylko posty Joanny u której jest sunia wypowiedzi do tych postów Joanny innych forumowiczów to by trzeba wejść powyższy link na forum . rottka .
Nikt jej u nas nie potepia szukamy pilnie innego domku DT lub Stałego

Wika