Azyl_Zory WebAdmin Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 Sunia mieszkała od małego w bloku. Miała ładnie pięknie wszystko!!!! Aż do czasu, gdy....... Właściciel przyszedł do domu na gazie % % % Położył się spać a sunie ładnie obok łóżka. Wszystko było cudnie do czasu, gdy..... Pijany właściciel spadł na nią i sunia w chcąc się wydostać ugryzła go w (wargę czy też brodę). I wtedy zapadł na nią wyrok!!UŚPIĆ!! Sunia po interwencji policji trafiła do azylu w celu obserwacji w kierunku wścieklizny. Właściciel opłacił obserwacje wetowi, po czym zgłosi Sie ponownie po opis obserwacji i opłaci wetowi za uśpienie:(:( Sunia jest otyła(mieszkała w bloku)Jest wychowana reaguje różne komędy typu siad daj łapę itd,.·Jaki będzie jej dalszy los?? Czy czeka ją śmierć za to, że pijany właściciel spadł z łóżka na nią?? Doradźcie proszę, co robić?? Czy szukać jej domu?? Czy już nie ma szans??:(:(:placz::placz::placz::placz::placz::placz: Quote
Azyl_Zory WebAdmin Posted November 3, 2006 Author Posted November 3, 2006 Imie suni i wiek dopisze jak się dowiem. Zdjęcia też z czasem wkleje. Quote
rebellia Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 Czy w swietle prawa można uśpic zdrowego psa? Quote
wandul 66 Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 no właśnie , czy ten fakt już wystarczy do uśpienia??? bosze !!!! Quote
wandul 66 Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 do 6 listopada , to już niewiele ma czasu !!!! pomocy!!!! Quote
supergoga Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 A czy obserwacja nie powinna trwać 14 dni. Quote
Kluska4 Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 Napiszcie do Ksery lub AgnieszkiP. One zajmują się rottkami i znają się na prawie, więc może będą wiedzieć co w takiej sytuacji zrobić. Quote
Azyl_Zory WebAdmin Posted November 3, 2006 Author Posted November 3, 2006 rebellia napisał(a):Czy w swietle prawa można uśpic zdrowego psa? Z tego co mi wiadomo to moża , wystarczy u weta podpisać jakiś papier. Quote
Azyl_Zory WebAdmin Posted November 3, 2006 Author Posted November 3, 2006 supergoga napisał(a):A czy obserwacja nie powinna trwać 14 dni. Obserwacja trwa 16 dni i kończy się około 6 listopada. Wątek założony dzisiaj ponieważ psa miało nie być w azylu a jednak jest. Quote
Agnieszka P Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 czy ktos moze do mnie w tej sprawie zadzwonic 602159915 Quote
Azyl_Zory WebAdmin Posted November 3, 2006 Author Posted November 3, 2006 Agnieszka P napisał(a):czy ktos moze do mnie w tej sprawie zadzwonic 602159915 Już dzwonie. Quote
Azyl_Zory WebAdmin Posted November 3, 2006 Author Posted November 3, 2006 A więc sprawa suni narazie do wyjaśnienia:) Muszę się dowiedzieć o niej wszystkiego i przede wszystki pogadać z właścicielem aby podpisał nie uśpienie tylko zrzeczenie psa.!! Quote
Azyl_Zory WebAdmin Posted November 3, 2006 Author Posted November 3, 2006 Amanitko nie masz przypadkiem fotki tego pączuszka?? Quote
Azyl_Zory WebAdmin Posted November 3, 2006 Author Posted November 3, 2006 Rotka 3m się pierwszej!! Quote
supergoga Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 Gdyby się udało, byłoby super. Mam nadzieję, jeśli suni nic nie dolega, powinna imusi zyć. Ja pewnie też bym użarła, gdyby na mnie zwaliło sie w nocy spite cielsko. A może zrobiłabym coś znacznie gorszego ;) Quote
rebellia Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 Pogadac to trzeba i z panem i z wetem Z panem by dał zrzeczenie, wet by dał wyłacznie głupiego jasia... Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 :shake: Może ten pan pijak podpisze zrzeczenie - co mu zależy, i tak wet nie może uspić zdrowego psa który nie jest agresywny. Wiem że usypiają ale wg prawa nie wolno. Gorzej jak mu każą w azylu zapłacić 170zł - wtedy może zabrać psa i pozbyć się go we własnym zakresie... A gdyby znalazł się dom do tego 6 i nowy dom dogadał by się ze starym panem i zabrał psa?:cool3: ..no tak tylko skąd szybko dom... Quote
wandul 66 Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 NO NIE WIEM , na podstawie faktow , mają prawo przypuszczać ,że jest agresywny !!! niestety u nas nie ma sytuacji , ktora może tłumaczyć ugryzienie przez psa!!! pamiętacie Łapka , nieszczęsnika , który wpadł pod tramwaj i ugreyzł kobiete która go ratowała , nawet leczyć go nie zaczęli , bo ugryzł i musiał być na obserwacji!!! Quote
PParson Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 Nie ma zadnych zdjec tej sunieczki...a szkoda Quote
Amanita Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 Mam jakieś foteczki Pączusia, ale u siebie na kompie, a nie mam od trzech dni neta:placz: Tymczasowo okupuję komputer rodziców - mam nadzieję, że dzisiaj wyjaśni się sprawa z moim netem i uda mi się zamieścić zdjęcia suni. Sunia to faktycznie taki Pączek;) Quote
Azyl_Zory WebAdmin Posted November 4, 2006 Author Posted November 4, 2006 >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>hop<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Quote
Recommended Posts