BUDRYSEK Posted July 25, 2011 Author Posted July 25, 2011 jofracy napisał(a):Szkoda. Dziś dał nam popalić w nocy znowu. Nie wiem, czy go coś boli, czy mu się nudzi, czy chce do Zuzi w każdym razie leży i piszczy. Nie żeby głośno. To jak woda kapiąca po kropelce i nie dająca zasnąć... dziś do 3. w nocy nie mógł przestać piszczeć, a ja go słyszeć, a zaraz wychodzę do pracy. Pirat piszczy nadal. Mam nadzieję, że wet nam coś poradzi, bo ja sobie nie poradzę. Nie mówiąc już nic o TZ. to nieciekawie :( jeszcze ten kaszel kenelowy :( cholera.... Quote
BUDRYSEK Posted July 25, 2011 Author Posted July 25, 2011 musimy jak najszybciej znalezc Samiemu nowe dt...najlepiej bdt...mamy 2-3 dni czasu Sami caly czas molestuje sunie i jest z Nim problem do punktu wrocic nie moze, umowa adopcyjna jest na nas i nie ma powrotu, nie przyjmuja psow od wlascicieli a jezeli nawet by tam trafil to juz lepiej Go uspac bo i tak czekaja na Niego myslowice musimy sie sprezyc i cos znalezc jofracy zrobi fotki i opis Samulea moze isc do domu z innymi psami...nie moze byc cieczki...i psy musza byc zaszczepione na kaszel kenelowy mamy malo czasu ale przeciez cuda sie zdarzaja Quote
jofracy Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Samuel jest baaaardzo pobudzony Zuzią. Nie zaczepia innych psów, a w zasadzie je ignoruje. Dzieci mogą go głaskać (sprawdzone na grupie 4-5 letnich dziewczynek), kiedy wychodzi sam na spacer ( w sensie jeden pies + jeden człowiek) zachowuje się dobrze. Pozwala sobie zabierać miskę podczas jedzenia. Ma wykupione leki i w zasadzie czeka go jeszcze tylko zdjęcie szwów po kastracji, a potem szczepienia po odpowiednim czasie. Quote
paulinken Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Cholinder... może mu ktoś założy wątek na FB? Czy już ma? BDT to ze świecą szukać... małe szanse na to... On nie daje spokoju suni, bo sunia ma cieczkę, tak? Czy po cieczce ewentualnie mógłby do Was wrócić? Czy nie? Quote
Iljova Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 On już ma wydarzenie na FB i niestety narazie ........ :( Quote
paulinken Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 jofracy, czy Samuel już nie może do Was wrócić? U kasiprzystał jest wolne miejsce, które myślałam, że będzie dla Sabci-albinoski. Ale jeśli Samuel jest w większej potrzebie to może zamiast Sabci by mógł jechać? Na to jednak potrzebne deklaracje! Quote
Klaudus__ Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Kasia chyba nie przyjmuje chłopców - z tego co pamiętam... Ale można zapytać... Quote
paulinken Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Kurczę, zaraz do niej napiszę. Może LILUtosi? Poproszę też o wrzucenie na FB do mikropsów, jeśli się nadaje. Quote
paulinken Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 A jak Sam wygląda z finansami? Bo miał allegro cegiełkowe, prawda? Quote
paulinken Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Wrzuciłam go na wątek mikropsów, mam nadzieję, że go wrzucą na FB. Quote
BUDRYSEK Posted July 26, 2011 Author Posted July 26, 2011 paulinken napisał(a):A jak Sam wygląda z finansami? Bo miał allegro cegiełkowe, prawda? pawel11 zdecydowal zeby pieniadze z allegro przelac na innego psiaka, poniewaz Oni sami pokryli koszta zabiegu....i kasa jest juz w lecznicy nie ma opcji zeby je odebrac Quote
paulinken Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Ode mnie bazarku będzie trochę ponad 100 zł... Nie dam rady wysyłać żebrów jeszcze dla Samuela, proszę o pomoc! Do DIF możemy się odezwać po 3 sierpnia, bo póki co zajęte. Quote
Iljova Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Biedny psiaku :( nawet nie masz kaski :( a ja nie mogę pomóc finansowo :( Quote
Asior Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 podeślę koleżance z Bytomia, może pomoże z DT!!!!!!! Quote
kasiainat Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 jofracy napisał(a):Samuel jest baaaardzo pobudzony Zuzią. Nie zaczepia innych psów, a w zasadzie je ignoruje. Dzieci mogą go głaskać (sprawdzone na grupie 4-5 letnich dziewczynek), kiedy wychodzi sam na spacer ( w sensie jeden pies + jeden człowiek) zachowuje się dobrze. Pozwala sobie zabierać miskę podczas jedzenia. Ma wykupione leki i w zasadzie czeka go jeszcze tylko zdjęcie szwów po kastracji, a potem szczepienia po odpowiednim czasie. Nie przyjmuje samców właśnie ze względu na moje dwie niesterylizowane sunie (tylko naprawdę awaryjnie ale takiego psiaka już mam ). jofracy może spróbujcie kupić taki spray do maskowania zapachu cieczki. Nie szkodzi suczce a podobno dziala super. Moi znajomi psiaką tym sunie w cieczce gdy jadą na wystawy ( nie wolno wystawiac suń w cieczce ) i mówią, że żaden pies się nimi wtedy nie interesuje ;-) Warto spróbować. Śliczny piesek z niego - trzymam kciuki żeby się wszystko ułożyło . Quote
paulinken Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Proszę o zważenie Samuela. Ta informacja jest istotna dla mikropsiaków, a mały jest u nich na FB. Quote
Monalisa4 Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Boże kochany jaka bida ;( ja go na tymczas zabrać nie mogę bo w domu 5 suk z tego jedna wczoraj przeszła poważną operacje.Mam dwa domki tymczasy i jeden staly dla mikrusów,ale mogą tam isc tylko suczki ;(nikt nie chce psa ;( Quote
Łukasz__ Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 paulinken napisał(a):Proszę o zważenie Samuela. Ta informacja jest istotna dla mikropsiaków, a mały jest u nich na FB. Paweł nam przekazał,że Samuel waży około 5.5 kg. Quote
Recommended Posts