Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jednooki Pirat ma w piątek o 10:00 rano zabieg kastracji i plastyki oczodołu, potem idzie do domu tymczasowego do Magdy, nie może jeść od czwartku rano!
Kudłacz na pewno zostanie obcięty i jeszcze będzie mógł starować w wyborach Najpiękniejszego Pieska!

• Replies 322
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dziewczyny, za kilka godzin kończy się allegro, większość wpłat już wpłynęła, więc podajcie mi konto do wpłaty to przeleje pieniądze jak tylko się aukcja skończy
kilka osób jeszcze obserwuje, ale to najwyżej uzupełnię wpłatę później

Posted

pawel11 napisał(a):
BUDRYSEK się do Ciebie odezwie z numerem ;)

sorry, nie zauważyłam, że oprócz dziewczyn jest tu też chłopak :)
konto BUDRYSKA mam, tylko nie wiem czy to na to konto trzeba przelać kasę

Posted

Bardzo się namęczyłam, jednak nie dałam rady wszystkiego Samuelowi powycinać - chłopak strasznie panikował.
I zaczynał przy tym kaszleć.
Nie chciałam Go nadmiernie stresować, więc nie obcinałam dalej.
Pospacerował na smyczy i zaraz poczuł się lepiej.
Jutro wielki dzień dla chłopaka.

Posted

Pirat już po zabiegu, niestety plastyki oczodołu mu nie wykonano.
Zrobiono mu kastrację, wyczyszczono mu zęby z kamienia, oczyszczono trochę oczodół, ale ni zasklepiano go, sa resztki nerwów i nie ma sensu go męczyć, bo to w niczym nie przeszkadza, musiałby przez 10 dni codziennie chodzić na zabiegi,

Piracik został przebadany, ma szmery w sercu, wyników z krwi na wątrobę nie znam jeszcze, ma lekkie zapalenie skóry po kołtunach...

Olga Forlicz groomerka z Dogmasters ma go obciąć, ale na razie ma futerko jakby "wygryzione przez mole" jak określiła pani weterynarz, więc trochę trzeba będzie poczekać.

Musi być dobrze i Piracik jest w dobrych rękach, u Magdy krzywda mu się nie stanie, aha jeszcze mówiła wetka, że jest zbyt szczupły i trzeba go trochę upaść...

ma dostać jakieś leki, ale nie znam konkretów, na pewno Paweł i Magda napiszą, mają go odebrać około 19, ja rozmawiałam koło 14, zaraz po przebudzeniu.

Posted

Pirat już u nas. Pokochał Zuzę od pierwszego wejrzenia :) Nasza jamniczka niestety ma cieczkę i gonią się nieustannie. Pirat ma mnóstwo energii ... Mam nadzieję, że się u nasz szybko zadomowi i równie szybko znajdzie domek. Fajny jest. Przychodzi i siada koło nogi. Na razie nic więcej nie potrafię o nim powiedzieć. Trzymajcie kciuki za niego! Myślę, że można też startować z ogłoszeniami dla niego. Może ktoś ma pomysł na jakiś chwytliwy tekst?

Posted

Najpierw musisz go poobserwować jak się zachowuje gdy wyjdziesz, jak na inne psy reaguje, choć będzie teraz ciężko bo uzna Zuzię za swoja polówkę i przed każdym samcem będzie jej bronił, ale trochę treści o psie musisz przekazać, żeby powstał jakiś tekst

Posted

to ja może dodam od siebie tylko tyle, że Samuelek wygląda jeszcze śliczniej niż na zdjęciach, super zachowywał się w aucie, zajął się podziwianiem krajobrazu za szybą i nie zwracał uwagi na nic innego :) jest to taki mały aniołek, który za nic nie chce wyjść z mojej głowy.. Na szczęście jest w dobrych rękach u Magdy, a ja będę go mógł odwiedzać :) Trzymajcie kciuki za jutrzejsze wyniki z badania krwi!

Posted

[quote name='pawel11']to ja może dodam od siebie tylko tyle, że Samuelek wygląda jeszcze śliczniej niż na zdjęciach, super zachowywał się w aucie, zajął się podziwianiem krajobrazu za szybą i nie zwracał uwagi na nic innego :) jest to taki mały aniołek, który za nic nie chce wyjść z mojej głowy.. Na szczęście jest w dobrych rękach u Magdy, a ja będę go mógł odwiedzać :) Trzymajcie kciuki za jutrzejsze wyniki z badania krwi!

"Lubie to" :)

Bardzo dziękuję Wszystkim za pomoc :):loveu:

Posted

[quote name='Klaudus__']Jak oszacowano wiek Samuelka?
Mówili coś lekarze? :)

Lekarze tak konkretnie nie potrafią ocenić PIRATA. Ja myślę, że można spokojnie mówić i ogłaszać, że między 4 a 6 lat :cool3:

Oba Futra zostały dziś same na kilka godzin i nic nie nabroiły :) były cichutko.
Pirat jest bardzo grzeczny. Zrozumiał, że nie wolno wchodzić na łóżko (dalej nie jest wykąpany z powodu szycia na brzusiu i cały dom już jest aromatyzowany :shock:), nie próbuje już nawet wskakiwać pomimo, że Zuza się na niego z góry patrzy.
Na spacerkach póki co inne psy go w ogóle nie interesują. Podszedł dziś do nas znajomy hasky i nawet nie podszedł się powąchać. Dziwnie trochę. Rano wciągnął michę suchego prawie bez gryzienia. Nie dołożyłam, bo nie wiem jak tam jego brzusio i co do tej poru jadał. Dostaną wieczorem jeszcze papu. W poniedziałek jedziemy na kontrolę z Pawłem i wtedy zrobimy Piracikowi fotki.

Posted

Jedziemy jutro do weta i wtedy mu zrobimy foty. Byliśmy dziś na spacerku i przyprowadziłam dwa błotne stworki. Musiałam tym samym wsadzić futrzaka do wanny i umyć łapiszcza i choć z grubsza brzuszek. Postanowiłam delikatnie dla naszego wspólnego dobra umyć mu futro chociaż na plecach. Zmiana jest spora :) on ma bardzo mięciutkie futerko, tylko podcięte przez technika weterynarii, więc wygląda dość oryginalnie ... Będzie miał wizytę w salonie piękności, to mu zrobią porządek z piórami.
Ogólnie jest grzeczny tylko płacze bardzo za Zuzią i molestuje ją niemożliwie. Mam nadzieję, że tej nocy nie będzie jej ciągle szukał, bo cierpliwość TŻ jest ograniczona. Wiadomo niewyspany TZ = zły TZ. Jutro mam nadzieję uda się zaszczepić Pirata. Podobno jej taka szczepionka all in one. Z mniej przyjemnych niespodzianek to mamy kaszel kenelowy. Co dziwne Zuzia kaszle mocniej niż Pirat. Szkoda mi jej, bo tydzień temu skończyła antybiotyk ...

Posted

Na aukcji wystawionych było 200 cegiełek
Zadeklarowano kupienie 38 cegiełek
Realnie zapłacono za 37 cegiełki
Na moje konto wpłynęło 194 zł
w tym 9 zł za zdjęcia w formie papierowej (3 zł dopłaty na zdjęcia i znaczki)
koszt wystawienia aukcji ja sponsoruję
prowizja allegro 7,60 zł

194 - 9 - 7,60 = 177,40

Taka kwotę przelałam dzisiaj na koto lecznicy: http://dogo.egonet.pl/allegro/samuel/samuel_przelew.pdf

I poproszę zdjęcia w wysokiej rozdzielczości na maila selenga@egonet.pl

Posted

[quote name='Selenga']Na aukcji wystawionych było 200 cegiełek
Zadeklarowano kupienie 38 cegiełek
Realnie zapłacono za 37 cegiełki
Na moje konto wpłynęło 194 zł
w tym 9 zł za zdjęcia w formie papierowej (3 zł dopłaty na zdjęcia i znaczki)
koszt wystawienia aukcji ja sponsoruję
prowizja allegro 7,60 zł

194 - 9 - 7,60 = 177,40

Taka kwotę przelałam dzisiaj na koto lecznicy: http://dogo.egonet.pl/allegro/samuel/samuel_przelew.pdf

I poproszę zdjęcia w wysokiej rozdzielczości na maila selenga@egonet.pl

bardzo dziekuje :)

Posted

Niestety rozmawiałam z wetem Pirata, jutro nie może być szczepiony, teraz bierze antybiotyk, jutro będzie też miał zmianę leku z uwagi na kaszel.

Pamiętaj, żeby to przypomnieć, wet. Ania jest jutro cały dzień do 19:00. Zapytaj się też o kołnierz czy jeszcze trzeba, bo nie pytałam. Niestety Twoja dlatego złapała kaszel, że musi minąć minimum 2 tygodnie od choroby, żeby wytworzyły się przeciwciała, bardzo mi przykro z tego powodu.

Szczepienie Pirata najwcześniej 7 sierpnia, a że bierze antybiotyk może się to przesunąć, z tego co pamiętam powinno minąć 10 dni np. od ostatniego szczepienia na inne choroby, albo 14 dni od zakończenia kuracji antybiotykiem, inaczej szczepienie nie ma sensu.

Posted

Szkoda. Dziś dał nam popalić w nocy znowu. Nie wiem, czy go coś boli, czy mu się nudzi, czy chce do Zuzi w każdym razie leży i piszczy. Nie żeby głośno. To jak woda kapiąca po kropelce i nie dająca zasnąć... dziś do 3. w nocy nie mógł przestać piszczeć, a ja go słyszeć, a zaraz wychodzę do pracy. Pirat piszczy nadal. Mam nadzieję, że wet nam coś poradzi, bo ja sobie nie poradzę. Nie mówiąc już nic o TZ.