Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 129
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na razie w skrócie, bo dopiero wróciłam z pracy! Sunie w nocy piszczały, raczej płakały, jak powiedziała włacicielka! Do 4 rano się kręciły, a syn właścicielki poszedł spać na podłogę, a obie sunie spały na jego łóżku, bo tylko tak sypiają. Był dziś krótki spacer na siusiu, po połuniu rosołek z kaszką, co chwilę ja do nich dzwonię, albo oni do mnie.WSZYSTKO JEST OK! I tak trzymać!!! Zdjęcia później bo padam na ryja ;-)

Posted

A tu Sonia, mniej wystraszona od Elli

to Ella w drodze do weta.

Obie dziewczynki :-)

Ella trochę musiała poczekać na swoją kolej! A zapomniałam powiedzieć, że przepuklina też została wycięta, trochę się po szczeniakach powiększyła !

Tu Sonia, dzielna dziewczynka wyszła sama z gabinetu,co prawda pani doktor szła obok :-)

I tu Sonia, niestety Elli zdjęć po nie mam, bo godzina była późna, a i tak tam długo byliśmy i wszyscy chcieli wracać.

przepraszam, ale inaczej nie umiem wstawić :-(

Posted

I jeszcze jedno, mama z córką :-) jakby im pozwolić to po krzesłach już chciały skakać!

Zuch dziewczyny!!!Naprawdę się cieszę, że już po wszystkim i więcej szczeniaków w tym domu już nie będzie :lol:

Posted

Ela i Ciapek zostają w domu :) W takiej sytuacji myślę, że dobrze byłoby wykastrować też Ciapka, bo nie wiadomo, czy kiedyś nie pojawi się tam jakaś kolejna znajda... Żeby nie było powtórki z rozrywki...

Malawia, masz maila.

Posted

OK! Porozmawiam z Panią :-) Jak mówiłam, za 2 tygodnie idziemy z suniami na spacer, bo OLGA chce je zobaczyć, wtedy porozmawiam z Panią! A teraz pomyślałam, że kasę zebraną na sunie, może zostawić w takim razie na kastrację CIAPKA?! Najpierw pogadam z Panią Agnieszką, wiesz że nie było łatwo ciachnąć sunie i Ciapka może lokalnie załatwimy?

Posted

Wczoraj przed 21 zadzwoniła do mnie Pani Agnieszka, że Elli coś brzuszek zaczyna się paskudzić, że brzydko to wygląda, że nie ma pieniędzy na weta.....itd ! Ja obdzwoniłam, kogo mogłam, mogłam jechać tam gdzie sterylki były robione(ale jak zwykle był problem z autem), więc poszłam do mojej wetki z prośbą(Ona przestanie mnie wpuszczać do przychodni i będę musiała znaleść nowego weta :-) )żeby Nas na kreskę przyjęła, a kasę się załatwi!! A dziś Droga Pani Agnieszka nie odbierała telefonów, na SMSy też zero reakcji, syn Pani Marcin odebrał, ale był w pracy (pewnie by przyszedł....) no i nie zabrałam Elli do weta :-(, siedzę i się martwię co się z nią dzieje, jutro od rana będę wydzwaniać.... To tak podsumowując, jeśli ktoś ma ochotę zająć się kastracją Ciapka to chętnie oddam tę przyjemność ! Moja cierpliwość się skończyła, wszystko ma swoję granice, jutro będę dzwonić żeby Ellę zabrać do tego weta i koniec mojej współpracy z TĄ rodziną bo są niepoważni!!!! Ja dziś pół dnia straciłam dla nich i nic nie załatwiłam! Wcale nie dziwię się reszcie rodziny, że chce oddać psy, bo Pani Agnieszka nie ma czasu i ochoty się nimi zajmować i zwala wszystko na dzieci!

• 3 weeks later...
Posted

TO JESZCZE NIE KONIEC!!! Niestety jeden ze szczeniaków traci domek! Niestety ja nie mam jak mu pomóc, jedyne co mogę zrobić to prosić o pomoc w ogłaszaniu i szukaniu domku!

Posted

Na decyzję o oddaniu tej suczki złożyło się kilka spraw, m.in. niespodziewana ciąża właścicielki. Suńka jest bardzo energiczna, dominująca i nie jest szkolona - nie ma jak dać upustu energii i rozrabia w mieszkaniu. Jest niewiele mniejsza od dorosłej suczki husky tych ludzi.

Być może uda mi się zrobić dziś zdjęcie suczce, ale nie obiecuję.

Posted

Dopytaj proszę o wszystko, co się da - jej charakter, stosunek do ludzi, dzieci, psów, innych zwierząt, co potrafi, z czym są problemy, czy jest zaszczepiona/odrobaczona... I do kiedy może u nich zostać, ew. co mają zamiar z nią zrobić, jak nie znajdzie szybko domu. Byle nie oddali jej gdzieś sami, żeby nie trafiła w pierwsze lepsze ręce :(