Malawia Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 200 zł od Pani nadal aktualne-może komuś na benzynę dać??? A szczeniaczek na 100% od rodzinki-bardzo podobny do MIXERA, tylko tamtemu uszy nie stoją! Mam zdjęcia po wizycie poadopcyjnej, ale nie umiem ich wstawić, wyższa szkoła jazdy :-( Quote
koosiek Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 Ale z refundacji jest 300 zł, więc te 200 jest potrzebne. Zdjęcia możesz do mnie na maila. Albo wyślę Ci na maila instrukcję. Quote
Journey Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Malawia, wejdź na np. psiarze.com, zarejestruj się i tam wgraj zdjęcia. Potem klikasz prawym przyciskiem myszy, pobierasz 'adres' zdjęcia, w temacie klikasz w odpowiedź i kwadratowe okienko (po najechaniu ''dodaj grafikę'') i kopiujesz kod :) Jeśli będziesz miała z tym problem, pisz śmiało, pomogę. Co do suni, która jest u kuzynki - ma bardzo dominujący charakter. A resztę napiszę Ci na pw. Quote
Malawia Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Dzięki Journey, dwa wyślę KOOSIEK, szybciej wstawi a jedno zostawię sobie na jutro i będę się uczyć :-), bo dziś niestety dziecko prosi mnie o dojście do kompa ;-) Te szczeniaki mają silny, dominujący charakter, Mixer taż taki jest, zupełnie inny jest Kubuś !! Quote
Malawia Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Dzięki KOOSIEK! I dziękuję Ci też,że pomogłaś mi znaleść tym psiakom domki, i że jeździłaś z nami i najpierw robić fotki a potem te wizyty przed i po adopcyjne... i za to że założyłaś wątek Misiowi USzatkowi też, zobacz jak niewiele potrzeba-pies jest teraz bezpieczny :-) No dobra już kończę , teraz MIKSER, wolę to imię niż nowe! Prawda że ładny, i dobrze trafił, chata co prawda dzielona z 2 kotami, ale przeuroczymi ;-) własny ogródek, to dla tego psiaka jak los na loterii! Tylko strasznie energiczny,ma więcej fotek, ale tak rozmazanych.... Quote
Malawia Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 dlaczego fotka jest taka mini, przecież Miksera nie widać!? Prawie mi się udało, jeszcze trochę jak się nauczę zrobię pierwszy bazarek :-)! Quote
megi_winters Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 nie wiem czy była juz tutaj mowa o tym ale moim zdaniem oprócz adopcji szczeniaków jak najszybszej jest przede wszystkim STERYLKA tych suczek!!! przecież to sie będzie działo ciągle...może by na to uzb8ierać kase przeciez nie mzoe byc tak żeby one rodzily te szczeniaki splodzone z synem/bratem do cholery!!! Quote
megi_winters Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 [quote name='koosiek']Kuba dzisiaj - a właściwie wczoraj - pojechał do nowego domu :) Ogarniamy teraz temat sterylek suczek, mam nadzieję, że uda się to załatwić do końca wakacji.[/QUOTE] zwracam honor! widzę ze sprawa ogarniana!!!! ufff to dobrze az mi sie włos zjezyl na glowie :((( Quote
Malawia Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 mam nadzieję, że nawet w tym tygodniu ciachniemy dziewczynki:multi:a wszystko dzięki Mru, jeszcze raz dziękuję, bardzo bardzo dziękuję :loveu: Mru, JESTEŚ WIELKA!!! Quote
Journey Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 [quote name='koosiek'] Myślę, że mogą je zabrać, tylko ja się na sterylkach nie znam... Z suczek miałam tylko szczeniaki... Jak jest ze zdjęciem szwów, antybiotykiem? [/QUOTE] Ja zawsze zabieram psy krótko po operacji i odpukać nie było żadnych poważnych problemów. Bardzo ważne jest ścisłe pilnowanie suczek dobę po zabiegu. Potem już z górki :) Quote
Malawia Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 Co zrobić jeśli mamy bardzo tanie sterylki mieć załatwione, ale klinika nie jest płatnikiem VATu, więc takowej faktóry nie wystawi!? Może wystawić rachunek! Chodzi mi o refundację, chyba że jakaś dobra dusza zawiezie nas na sterylkę, wtedy kasa od Pani pójdzie na zabieg. A kasa z refundacji zostanie dla innych potrzebujących! I tu moja prośba... CZY JAKAŚ DOBRA DUSZYCZKA ZAWIOZŁA BY MNIE Z SUNIAMI W WARSZAWIE NA ZABIEG Z DWOMA SUNIAMI???? Quote
koosiek Posted August 13, 2011 Author Posted August 13, 2011 Malawia, ale przecież transport był... Na dzisiaj... Quote
Malawia Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 Kochaniutka, ale jak mogę brać transport na dziś, jak nie mam jeszcze daty i godziny podanej! Wiem tylko, że od 22 są wolne terminy-mówiłam Ci jak byłyśmy z Vegasem u weta, a dziś i tak byśmy ich nie zawiozły do Mru bo doszłyby 2 doby za hotel(i ewentualnie rozmawiałyśmy o niedzielnym transporcie) bo zabiegi robią w poniedziałek ! A tu chcą ciachać po kosztach, tylko martwi mnie ten rachunek, tzn że nie są płatnikami VAT! Niestety WET nie odbiera(pewnie ma jakiś zabieg), zadzwonię znów za godzinę. Quote
Malawia Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 Już wszystko wiem!! Mamy zabieg umówiony na czwartek 18.08 godz 17-18. Tylko przychodnia nie jest płatnikiem VAT, Koosiek na 100 % nie może być rachunek? Zapłacimy połowę mniej i jednak jest bliżej! Może mi ktoś wytłumaczyć, o co chodzi z refundacją i koniecznością faktury VAT bo jestem zielona w tym temacie ??? A za chwilę będę blado sino koperkowa ze złości i bezsilności!! Mamy przepłacać, skoro jest okazja ciachnąc dwie sunie w cenie jednej?! Quote
koosiek Posted August 13, 2011 Author Posted August 13, 2011 Musi być faktura. Ile będą tam kosztowały sterylki? Quote
koosiek Posted August 14, 2011 Author Posted August 14, 2011 Czyli właścicielka może to pokryć z własnej kieszeni i refundacja nie jest potrzebna. A to jakiś sprawdzony wet? Quote
Malawia Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 A Masz transport? Przypominam CZWARTEK 18.08.2011 godz 17-18.,a może TY ich zawieziesz, nawet by było lepiej, bo wtedy weterynarz nie czekał by aż ja wrócę z pracy!? Jeśli masz transport, to żadnej kasy nie potrzebuję, pani ma te 200 zł,50 zł może MRU uzbiera! Tylko jeśli nie masz transportu, choć w jedną stronę , to nie mogę całej kasy przeznaczyć na sterylki, muszę je zawieść do Wilanowa! Autobusem nie mogę bo ELA boi się jechać nawet samochodem!Może mi uda załatwić transport do domu, to tak żeby nie było że NIC NIE ROBIĘ! Tak piszesz jakbyś nie wiedziała jaka jest z tą rodziną sytuacja! Pewnie, że całej kwoty nie potrzebuję, dlatego dziwię się że jak jest załatwiona sterylka za zwrotem kosztów, mogę ciachnąć 2 suki w cenie jednej-to znów schody!!! Jedyne czego potrzebuję to samochód, jeśli będę miała samochód to żadnego dofinansowania nie potrzebuję! Może już zapomniałaś, a Ja nie!AA żeby nie było,że nic nie robię to informuję że sama, jedna (nienormalna chyba) poszłam na starą pragę,tak bardzo chciałam w niedzielę zawieść suki, że wsiadłam z obcymi ludźmi do auta, kierowca nawet nie potrafił nalać benzyny, baaaa nawet nie wiedział jaką bezynę tam wlać! W aucie wyczułam alkohol-praskie klimaty!!! Na stacji benzynowej wysiadłam! Weterynarz sprawdzony? NIe rozumiem pytania! Wiesz kto załatwiał mi weta, do rzeźnika chyba by mnie nie wysłała! Ja nie rozumiem Twojego nastawienia! Widzę że nie mogę rozmawiać z Tobą prywatnie, tylko na dogo, bo później i tak tu muszę wszystko opisywać i wyjaśniać !!! Quote
koosiek Posted August 14, 2011 Author Posted August 14, 2011 Nie jest moim wymogiem, a fundacji, żeby do refundacji potrzebna była faktura. Po co miałaby być mi potrzebna? Pytam, czy wet sprawdzony, bo były rożne wersje, łącznie z wetem załatwianym przez właścicielkę. Transport załatwiłam na weekend, gdybym miała możliwość załatwić w tygodniu, już dawno byłoby po sprawie. Amen. Spadam, jeśli moja obecność jest zbędna, przeszkadzać nie będę. Quote
Malawia Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Mam już transport w obie strony! Tak więc w czwartek wielki dzień dla suń! Mam nadzieję,że tym razem Pani właścicielka nie wykręci jakiegoś numeru! Quote
koosiek Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 Suczki są właśnie sterylizowane, ale rozpadł się transport z powrotem :( Może ktoś ma możliwość przewieźć je powrotem, z Wilanowa na Pragę? Quote
Aleksa. Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 koosiek napisał(a):Suczki są właśnie sterylizowane, ale rozpadł się transport z powrotem :( Może ktoś ma możliwość przewieźć je powrotem, z Wilanowa na Pragę? o kurcze.. transport pilnie potrzebny...:( Quote
Malawia Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Cześć! Na szczęście DOBRA DUSZA I JEJ MĄŻ spoza dogo zawieźli i przywieźli NAS, odwołali co mieli zaplanowane i przyjechali, bo by się martwili co z suniami!Jakby tu kiedyś gościnnie zajrzeli to OLGO i KRZYSIU bardzo Wam dziękuję :loveu: Zupełnie obcy ludzie, a tacy dobrzy! A teraz o dziewczynkach! Zabieg przeszły super i oby tak dalej, jutro poproszę inną DOBRĄ DUSZĘ, której też bardzo dziękuję :loveu:o wstawienie zdjęć! A jest ich duuużo, ale wybiorę naj... Quote
Recommended Posts