Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 891
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rozmawiałam o naszych psiakach, to podpytałam też o Lukasa. Opowiedziałam, że jedna pani zrezygnowała z adopcji, bo Lukas wydał jej się zatuczony. Dziewczyny bardzo się zdziwiły. Lukas jest grubszy niż dawniej, ale nie uważają, że jest zatuczony. Po prostu nie zrzucił zimowej szaty i wygląda jak kulka sierści, ale nie tłuszczu. Generalnie bardzo zapraszają w odwiedziny! Mówią, że o Lukasie dogomaniacy trochę zapomnieli, bo bardzo rzadko ktoś wogóle o niego pyta. Mówią też, że gdyby była szansa na adopcję - to bardzo zapraszają do siebie, bo Lukas o wiele lepiej prezentuje się na żywo. Jest wesoły, energiczny, kontaktowy i do pokochania od zaraz! No tyle, że ma na pieńku z innymi samcami - ale poza tym jest super!

Posted

Ja z pewnością podjadę do Lukasa .
Nikt nie zapomniał o Lukasie ....W sumie w tym hoteliku jest sporo psów z dogo...
Może można by ustalić jakiś grafik wizyt ,tak żeby raz w miesiącu jedna osoba pojechała i odwiedziła ,porobiła fotki wszystkim psiakom...-
Przez telefon to i tak słyszy sie to samo ,ze wszystko w porządku...

Posted

hebanowa napisał(a):
WAKACJE WAKACJE WAKACJE ... a Lukas siedzi zamkniety..

Już nie wiadomo, gdzie szukać domku dla biednego Lukasa... :(
Wczoraj miałam zapytanie z FB, czy Lukas mógłby mieszkać w mieście, w mieszkaniu z dwoma kotami i psem.
Odpowiedziałam, zgodnie z prawdą, że szanse na aklimatyzację są niewielkie, bo Lukas nie toleruje samców.

A swoją drogą ciągle nie rozumiem dlaczego Lukas nie wzbudza sympatii ludzi?:-(
Przecież to taki uroczy i miły pies, który bardzo zyskuje przy bliższym poznaniu...
W czasie sierpniowej wizyty w Przebieczanach koniecznie trzeba nakręcić parę filmików z Lukaskiem w roli głównej.

Posted

hebanowa napisał(a):
Serdecznie dziękuję za nowe wpływy od thinkplando:loveu: 175zł z dogomanii i Pani Iwony:loveu: z FB 10zł.

Bardzo, bardzo dziękujemy!:loveu::loveu:
Ta szlachetna pomoc zapewnia Lukaskowi utrzymanie.:loveu::loveu:

Moja sierpniowa deklaracja dla Lukaska już wysłana.

Posted (edited)

[FONT=comic sans ms]Lukas pozdrawia serdecznie!:loveu:
Nasz pupilek właśnie zmienia sierść - zaczął od boków.
Bardzo dobrze znosi upały (to ważne!) i jest zdrowy.
Z ochotą i przyjemnością bawi się z suczkami.:)
Niestety psich chłopaków nadal nie toleruje. Wiem to wszystko, bo miałam telefon z hoteliku, za który bardzo dziękuję.:Rose:

------------------------------------------------------------------------------

Ostatnio nikt tutaj Lukaska nie odwiedza.
Całe szczęście, że przynajmniej na FB ma wiernych przyjaciół.

Ale może jednak ktoś zaglądnie - więc poproszę - trzymajcie kciuki!
Dnia 17 sierpnia jedziemy z Hebanową w opolskie na wizytę przedadopcyjną dla Lukasa.[/FONT]

Edited by Monika z Katowic
informacja o wizycie przedadopcyjnej
  • 2 weeks later...
Posted

Sytuacja finansowa Lukasa niestety sie pogarsza:-(
[COLOR=#ff0000][SIZE=3][B]Po opłaceniu hoteliku od 9.08.do 8.09 zostało na jego koncie TYLKO 91.50zł[/B][/SIZE][/COLOR]:shake:

Posted

[SIZE=2][FONT=comic sans ms]To nie koniec niepomyślnych wieści...
:(:(
[B]Niestety osoba z FB powiadomiła mnie, że musi przełożyć spotkanie przedadopcyjne dla Lukaska z powodu innych obowiązków[/B].
Jak będzie nowa data spotkania przedadopcyjnego to zaraz Was powiadomię - zaznaczam, że ta sobota i ta niedziela (które wstępnie zaproponowała ta osoba) nie wchodzi w grę z powodu moich ważnych spraw. Niestety data spotkania przedadopcyjnego musi nam wszystkim odpowiadać, bo to w obie strony sporo ponad 300 km i przecież nie pojedziemy na darmo (nie muszę chyba pisać o tym, jak droga jest teraz benzyna).[/FONT]
[FONT=comic sans ms]
Najnowsze zdjęcia Lukaska prosto z "Rancza Maszera":[/FONT][/SIZE]

[URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/8e26bd9b21f1d429.html"][IMG]http://images10.fotosik.pl/2106/8e26bd9b21f1d429.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/3c00b71f7865140d.html"][IMG]http://images10.fotosik.pl/2106/3c00b71f7865140d.jpg[/IMG][/URL]

• 2 weeks later...
Posted (edited)

[quote name='hebanowa']Nowe rozliczenie Lukaska ....
Mamy obecnie 356,5 zł przed zapłaceniem hoteliku na wrzesień.

Może szczegółowo podziękujemy konkretnym dogomaniaczkom za nowe wpłaty dla Lukaska::Rose:
Monika z Katowic 20zł,
Teresa Borcz 10zł,
Iwona H.B 10zł,
Hebanowa 50zł,
Thinkplando 175zł.
Dziękuję wszystkim najserdeczniej, najpiękniej, z ukłonem!
Obecny stan konta Lukasa ( na dzień 5.09.2012 ) to 356 zł 50 gr.
Dziękuję! Dziękuję! Dziękuję!
:Rose:
Ale na koncie powinno być jeszcze dodatkowe 30 zł, bo wczoraj wysłałam moją deklarację stałą za wrzesień 20 zł oraz kwotę 10 zł od Pani Agnieszki M. z FB.:loveu: Mamy więc całą kwotę na hotelowanie we wrześniu!

dodanie szczegółow
Posted (edited)

[FONT=book antiqua]Zapraszam fanów Lukasa na "Mini-opowieść o przesławnej mielonce, czyli dramat mięsny w jednym akcie".

Miejsce akcji: Przebieczany
Czas akcji: wrzesień 2012
Główny i jedyny bohater: Lukas

"Tak tu sobie leżę i leżę, a jeść nie dają
[/FONT]
." :p

[FONT=book antiqua]
"Co tam masz? Daj! Daj mi tę mielonkę!" [/FONT]
:eviltong:

[FONT=book antiqua]"Dużo, dużo mielonki mi daj! Nie żałuj!" [/FONT]:)

[FONT=book antiqua]"To nie byłą mielonka tylko szynka, ale i tak wszystko zjadłem."[/FONT] :)

[FONT=book antiqua]"A teraz zostało mi tylko wspomnienie o mięsku... Ileż ono budzi wzruszeń!" [/FONT]:)