Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 891
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A nasz Lukasek szykuje się do kastracji!
Jeszcze tylko profil nerkowy (na wszelki wypadek) i "odjajczanie". :)

----------------------------

NEWSY! NEWSY z dnia 30.09.2011:

Właśnie rozmawiałam z hotelikiem. U Lukasa wszystko ok.:)

Kastracja Lukasa w najbliższą środę (5.10.2011) o 12.00.
Koszt łączny to 210 zł w rozbiciu na składniki cenowe:
- badania - morfologia, wątroba, nerki za 60 zł
- kastracja za 150 zł.

Posted

[quote name='hebanowa']Trzymamy kciuki za Lukasa.

Weterynarz wcześniej zrobi badania dla bezpieczeństwa naszego psiaka.
Dlatego mam nadzieję, że wszystko dobrze pójdzie z kastracją Lukaska...
Ale oczywiście też trzymam kciuki! :)

EDIT:
Tak ślicznie wygląda ulotka reklamowa Lukaska, autorstwa Hebanowej (w poniedziałek idzie do druku):

Posted

Zapłaciłam już za kastracje i badania Lukasa (210 zł).
Mam nadzieję ,że zostanie dopuszczony do zabiegu .
Doszła tez wpłata stała za październik od Pani Lidii H.C (25zł),za co serdecznie dziękuję:multi:.

Posted

Dzwoniłam do lecznicy w Wieliczce i Lukas już się wtedy wybudził z narkozy i leżał biedak.
Był bardzo grzeczny podczas zastrzyków przed zabiegiem:lol:,więc obyło się bez kagańca
czy szarpaniny;)-bardzo przyjazny piesek:loveu: -podkreśliła Pani z lecznicy.

Posted

Dotarły też nowe wpłaty ,serdecznie dziekuję w imieniu Lukasa -pociachanego biedaka:loveu:.
Monika z Katowic -20 zł, Olga M.W.-30zł , Zofia K.-50zł , Iwona B.i paczka znajomych -20zł :loveu: .

Posted

Słuchajcie, pilnie potrzebuję informacji na temat schronisk, do których odwozi się zwierzęta z miejscowości Sieradowice Zdrój (ok 20km za Jelenią Górą) i sensownej organizacji działającej na tym obszarze. Ktoś zrobił dramatyczne wydarzenie na fb, teraz tej osoby nie ma, bo wyjechała, a my nie wiemy jak ugryźć temat. Ja zupełnie nie znam realiów w tym rejonie. Wygląda na to, że trzeba wezwać interwencję, ale wolałabym mieć pewność, ze nie trafi psiak w jeszcze gorsze miejsce. Gdyby udało się go ulokowac w gdzieś w azylu czy sensownym schronie, to można dalej szukac dla niego domu. Treść wydarzenia jest taka:

"Piesek młody, wysokość powyżej kolan, MEGA wesoły, przytulasty. Cieszy się na sam widok człowieka, uwielbia się przytulać. Właściciel to menel, który potopił koty. Poprzedniego psa zabrała mu Ania- chciał się go już pozbyć bo mu przeszkadzał. Kudłacz jest zabiedzony! Same kości pokryte futrem...
Nie mam gdzie go zabrać, on kocha biegać! Spacerować, musi mieć dom z ogrodem! Fotki zostaną zrobione. Nie mieszkam tam, jestem tylko od czasu do czasu na weekend. Na okoliczne organizacje nie ma co liczyć, nie ma tam zwierzolubnych. Pies jest bardzo mądry i sympatyczny. Wczoraj w locie zjadł kilogram mokrej karmy i jeszcze suchym przygryzał. Świeradów Zdrój ul. Myśliwska - stodoła szara"

http://www.facebook.com/event.php?eid=282496715110590

Posted

skojarzył mi się z moim Misiem:

Ludzie mnie irytują, jak ide z Misiem drogą to już z kilometra pytają czy groźny albo dzieci wołają do siebie i biorą nogi za pas pokazując im jaki straszny pies idzie...
a on łagodny jak owieczka, żadnych agresywnych ruchów, idzie i obwąchuje trawkę :) Żeby jeszcze był spuszczony to bym zrozumiała..ale ja z nim zawsze na smyczce...

Trzymam kciuki za Lukasa :))))

Posted

:lol:Cyga -fryga ,jak fajny Twój Misiu jest;).
Oczy mu się świecą ,żeby Ci jakiegoś drobnego psikusa zrobić:evil_lol:.

A Lukas z fotek kojarzy się z "burkiem"do pilnowania jak zauważyłam, a on nie ma
cech psa stróżującego:roll:.