Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 263
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Posted

SABA MA DOM !!!!!

I tym samym żaden z psów z wątku nie mieszka już w schronisku :) Pierwszy post uaktualniony.

Beza od momentu zaginięcia była widziana tylko przez 2 pierwsze dni, w okolicy swojego osiedla. Niestety nikt nie próbował nawet łapać, tylko mówili pani Renacie, że latała taka czarna ze smyczą...

Posted

Pewnie że się należał ;)

A co do Liwii, wygląda na to że życie psa dzikiego jej odpowiada. Sama ją widziałam jakiś tydzień temu, może trochę więcej, w okolicach schroniska, jest chudsza niż w schronie, ale wygląda ok. Potem Mona widziała ją na Bronowicach Małych... Myślałam, że doszła do schroniska i zostanie w okolicy, ale wygląda na to, że albo czegoś szuka, albo lubi sobie pozwiedzać..

Posted

póki jest ciepło, jest dobrze.. oby w zimie też sobie jakoś poradziła, jednak temperatury -20 nie sprzyjają temu zbytnio. ale jest jeszcze trochę czasu, powodzenia dla niej!

Posted

Znaczy.. mi się wydaje że to była ona, w każdym razie pies bardzo podobny. Tak teraz patrze na mape i to jest jakieś 4 km na oko, więc sie wydaje możliwe. W każdym razie zero kontaktu z psem..

Posted

mnie już nic nie zdziwi ;) była na Stradomiu, potem pod schroniskiem, znów za chwilę w Bronowicach... wow.

Mona_S10 napisał(a):
W każdym razie zero kontaktu z psem..

To by się zgadzało, ehhh..

• 1 month later...
Posted

CUDA SIĘ ZDARZAJĄ !! PO 2,5 MIESIĄCACH ODNALAZŁA SIĘ BEZA-TUSIA!! :multi::multi::multi:
Kilka dni temu weszła komuś na posesję na ul. Księcia Józefa (uciekła w Skawinie), ludzie ją złapali i odwieźli do schroniska. Po chipie została zidentyfikowana, dano znać właścicielom i natychmiast została odebrana. Jest wychudzona, ale je, wypróżnia się i nie wygląda źle, jak na to co musiała przejść.
Teraz " Aklimatyzuje sie na nowo nasza mala dzikuska, dobrze ze mamy tego dużego psa bo ona w nim zakochana po czubek uszkow."
Półdziki pies, po takim czasie, uciekła w szelkach i smyczy.. aż trudno uwierzyć.
Jedno szczęśliwe zakończenie więcej :loveu: Teraz pozostaje nam trzymać kciuki żeby dziewuszka jak najszybciej się otworzyła :)