Ania&Lady Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 Kamciu, wygląd westa opiera się przede wszystkim na zadbanej i odpowiednio wyprowadzonej sierści. West nie trymowany nie wygląda schludnie, a już najgorzej moim zdaniem wygląda długa sierść na uszkach. :roll: Skoro kupiłaś sobie białaska, chodź z nim co 3 m-ce przynajmniej na takie zabiegi.;) Quote
kaskaSz Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 nom przydałoby sie małe trymowanki twojej psinie. My idziemy w ferie na takie mini trymowanie, bo na wiosne planujemy jechać do Białegostoku :lol: skąd Laydusia ma takie śliczne ubranko? dla suczki jest do mordki, ale co do psa to troche dziwnie by wyglądało, chyba, że wybierzemy jakis bardziej męski kolor :cool3: Quote
Ania&Lady Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 Kasiu, kupiłam przez internet... :evil_lol: Quote
Guest Kamcia_14 Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 Aniu przecież ja to wiem :razz:. Pisałam tydzień temu o tym że idę na trymowanie , no ale wyjazd zniszczył mi plany :evil_lol:. Quote
kaskaSz Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 a w jakim sklepie? mialabym sprawdzony rozmiar na westa, choc suczki sa mniejsze Quote
Guest Kamcia_14 Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 W realnych sklepach zoologicznych w Warszawie można dostać bardzo fajne ubranka :bigcool: Quote
Sebastian Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Izuniahhh nie bądź taka daj zdjęcia Shili!!!:eviltong: :eviltong: :eviltong: Mąż fotograf...niech się pochwali swoją pracą:p :p :p Quote
carolinascotties Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Witam, Abis w innym wątku napisała dziś wiadomość o błąkającym się Westie - wklejam ją tutaj - "Dnia 28.01.2007 r około godziny 17 w centrum handlowym "MATARNIA" w Gdańsku błąkał się pies/suka rasy West highland white terrier Wydaje mi się,że była to sunia...Strasznie wystraszona, rozglądała się i wbiegała do wszystkich sklepów ...Siedziałam na kawie w knajpce "barbados" jak wpadła oszołomiona , chciałam ją chwycić,wołałam ale nie chciała podejść,kiedy wyruszyłam za nia zaczeła uciekać :-( Nie chciała przyjść a mi nie udało się jej złapać :-( Może ktoś słyszał o zaginionym westim , może już gdzies ktoś ją szuka ..." wątek: [SIZE=2]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2941806#post2941806 Quote
emidu Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Biedna sunia. Jak ona trafiła do Matarni? To kompletne odludzie. W Gdańsku i tak jest mało westie, więc tym bardziej szkoda. Miejmy nadzieję, ze znajdzie właścicieli. Quote
izuniaahh Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 HEJ GIOVANI SPECJALNIE DLA CIEBIE SHILA W WYKONANIU MOJEGO MĘŻA!!!!! ŚNIEG TO COŚ CO MOJE MALEŃSTWO LUBI NAJBARDZIEJ,WIĘC PRZEDSTAWIAMY ZIMOWE KLIMATY.:lol: :lol: :lol: :lol: ***** Quote
izuniaahh Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: Quote
emidu Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Piękne maleństwo. Szczególnie podoba mi sie drugie zdjęcie. Słodka mordeczka:* Szkoda, że mi nie ma kto zrobić takich profesjonalnych zdjęć Quote
izuniaahh Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 DZIĘKUJEMY ZA SŁOWA UZNANIA!!!!! FOTOGRAFIA TO KONIK MOJEGO MĘŻA :diabloti: I NIE ROZSTAJE SIĘ Z APARATEM.W WOLNEJ CHWILI POCHWALĘ SIĘ KOLEJNYMI FOTKAMI.POZDRAWIAM!!!!:multi: Quote
Guest Kamcia_14 Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Hej :loveu:. Właśnie sie zastanawiam jaką książkę o naszej rasie mogę kupić :loveu:. Mam do wyboru takie Macie jakieś doświadczenie z tymi książkami ? PS. Izuniahhh twój pies jest przepiękny :loveu:. Quote
emidu Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Ja mam dwie z tych: Ingi Flamang(wyd.Multico) i Evy Błaszczyńskiej(Hobby). Tą drugą szczególnie polecam!!! :). A jeśli chciałabyć dokształcić się w dziedzinie pielęgnacji psa to polecam "Poradnik pielęgnacji psa" Adamam Janowskiego. Bardzo ciekawa ksiazka, szkoda tylko, ze nie ma dokładnego opisu przygotowania westie do wystaw, ale jest dużo przydatnych rzeczy. Tylko z jedną rzeczą niezgodze się z autorem, ale to już pozostawie dla siebie. Słyszałam też, że ciekawa jest książka pani E. Chwalibóg "Terriery ze Szkocji" Sama jej nie czytała. A jakie masz książki o psach?? Quote
Guest Kamcia_14 Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Emidu ja mam bardzo wiele książek ale tematyka w niej poświęcona jest psychice psów . Np . Pies który kochał zbyt mocno , Tajemnice psiego umysłu , Jak rozmawiac z psem , szczenię doskonałe , psim zdaniem , po obu końcach smyczy , najpierw wytresuj kurczaczka . I to by było chyba na tyle ;) Quote
kaskaSz Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 ja o westach mam wszystkie z w/w listy :diabloti: Polecic ci mogę pierwszą i Evy Błaszczyńskiej. Jest tam najwiecej informacji, obrazków porad itp. Te dwie co zostaly są do siebie podobne, kolorowe, ale niezbyt ciekawe. Tam umieszczone sa podstawowe informacje i to w skrócie. My tez mamy zimowe fotki, ale nie umiem ich tutaj wstawic. Przed zalinkowana fotka wstawia sie [img] ? A psiak ze zdjęć jest sliczny! Polecam tez książkę Teriery ze Szkocji-mam ją. Dokladnie opisane jest trymowanie westa i innych terrierow, Poradnik pielegnacji psa-bardziej na domowe warunki pielegnacji dla milosnikow westow i wogole psow. Tez mam wiele ksiazek o psach m.in. Jak rozmawiac z psem, Polska na czterech lapach, 4x ksiazki o westach,tajemnice wystaw psow,szkola szczeniat,gdy moj pies jest chory,encyklopedia hodowcy-psy,poradnik opiekuna-pies,maly pies-wielki przyjaciel, kompedium ras psow,teriery ze szkocji,poradnik pielegnacji psa Quote
ewelinka_m Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 fotki są prześliczne ahh ta 2 :cool3: cudny westuś pożycz nam fotografa heh bo u mnie też nie ma kto robić takich fotek :evil_lol: Kamcia z tych książek mam 2pierwsze ale szczerze bardziej polecam tą pierwszą ciekawa treść, więcej opisnae fajna ksiązka ogólnie KAsiu co do wstawiania zdjęć jak będziesz na gg to ci wszystko wytłumacze :lol: Quote
zadziorny Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 [quote name='kaskaSz']My tez mamy zimowe fotki, ale nie umiem ich tutaj wstawic. Przed zalinkowana fotka wstawia sie adres). Wszystko o wstawianiu zdjęć na forum znajdziesz tutaj, a wszystko o korzystaniu z serwera ImageShack® tutaj Jeśli korzystasz z linku "Direct link to image" to fotki możesz wstawiać wpisując z klawiatury "[img]adres_fotki" class="ipsImage" alt="">" lub klikając na ikonkę znajdującą się powyżej okna pisania postu (w ukazującym się oknie wklejasz tylko adres fotki) W fotosiku po wczytaniu foty należy kliknąć w „Pobierz pozostałe kody” (pod zdjęciem) i następnie skopiować „Pełen rozmiar na forum” lub „Bezpośredni link do zdjęcia” (ten wklejaj poprzez ). Quote
Ania&Lady Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 [quote name='Kamcia_14']Aniu przecież ja to wiem :razz:. Pisałam tydzień temu o tym że idę na trymowanie , no ale wyjazd zniszczył mi plany :evil_lol:. Mam nadzieję, że osoba do której idziesz dobrze zrobi Ci psiaka. Jeżeli nie, to mogę Ci polecić swoją groomerkę, która na pewno fachowo zrobi Ci pieska. :cool3: Quote
emidu Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Wracając jesze do książek, to jak równiez mam kilka. Nie jest to wielka kolekcja, ale jest to co potrzebuję. Aniu, a uczysz się się też sama trymować, czy tylko chodzisz do groomera. Quote
Ania&Lady Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 emidu napisał(a):Aniu, a uczysz się się też sama trymować, czy tylko chodzisz do groomera. Od początku mój pies jest robiony u tej samej osoby, ale kiedyś bardzo chciałabym nauczyć się trymowania. :roll: Quote
Recommended Posts