funia Posted January 25, 2012 Author Posted January 25, 2012 Ja uważam ,ze ZOsia jest zbyt ruchliwa,młoda .,sprytna .I pod takim kątem trzeba niestety dalej szukać , Pani z całym szacunkiem chyba bardziej poleciłabym kotka . Quote
funia Posted January 25, 2012 Author Posted January 25, 2012 niedawno znajomi szukali domu dla 5 letniej suczki mamy bo mama ma problemy z nogami a oni nie mogą jej wziąć ....Chciałabym tego uniknąć.NIe osądzam broń boze Pani chętnej na ZOsie , Quote
jogolcia@pdx Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Energy napisał(a):Bez przesady może... Nie wiem jaki temperament ma Zosia, więc nie wiem czy to dobry dom dla niej, ale takie więzienie, jak to pięknie nazwałaś, to wybawienie dla sporej ilości psiaków. Uważasz, że ktoś nie w pełni sprawny nie może mieć psa??? Energy - dzięki, że chociaż Ty masz poczucie przyzwoitości i rozsądku... Znalezienie odpowiedniej osoby dla Zosi to jedna rzecz, ale wypisywanie takich rzeczy jak monikapf (więzienie???) jest nie tylko nieodpowiednie, ale dla mnie, po prostu wyzute z jakiejkolwiek wrażliwości i przyzwoitości wobec wspaniałej kobiety, wprawdzie z pewnymi ograniczeniami zdrowotnymi, ale która z całego serca chciała ofiarować dom malutkiej po śmierci swojego pieska... Tak, miała PSA, a nie KOTA...i żyli razem pod jednym dachem !!! Decyzja prawdopodobnie jest właściwa, ze względu na wiek i żywotność Zosi, ale gdy weszłam tutaj nieprzyjemnie zaskoczona ciszą na FB, szczególnie od osób które "wyśpiewywały" hymny pochwalne na cześć tej osoby przed PA...i przeczytałam... to .... Naprawdę nie mam zamiaru wchodzić już na dogo, nawet okazjonalnie... Quote
monikapf Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Widzę ze uwielbiasz awantury . Nie znasz mnie więc nie oceniaj. Quote
rita60 Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Podsumowując to nadal szukamy domku dla Zosi...a dla tej Pani miałabym nakolankową sunię/ 5 kg/,skrzywdzona przez człowieka,obecnie jest w tomaszowskim schronie. Quote
funia Posted January 26, 2012 Author Posted January 26, 2012 Jolu nie denerwuj się tak .... Ja nie miałam nic złego na myśli ....Chciałam aby Pani nie miała problemów z ruchliwą Zosia ....Wiem,ze była dobrym opiekunem zmarlego psiaka.... Quote
funia Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 Zosia nosi ocieplany kubrak ,w którym nie czuje się niestety komfortowo .....Jest najżwawsza ze wszystkich psów i gdzieś ma mrozy .Jest cały czas na biegu .Wszystkie budy sa ocieplone i dodatkowo mają zamontowane kurtyny w wejsciu budki . Śpi z MIskiem bo weszła do niego i wyjśc nie chciała .WIęc im razem cieplej , Dostaja co dzień ciepłe jedzenie .WIęc wszystko jest dobrze . POd koniec tygodnia ma być -30 przez dwie noce....... Quote
rita60 Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Zosia to ile ma latek,ile wazy,czy wiadomo jaki stosunek do innych sun i dzieci/6 lat/ ? Quote
funia Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 rita60 napisał(a):Zosia to ile ma latek,ile wazy,czy wiadomo jaki stosunek do innych sun i dzieci/6 lat/ ? ZOsia ma około 3 lat .Waży do 8 kg . Lubi ludzi i dzieci .Z sukami też się dogaduje ,ale potrafi zdominowac i nawet kłapnąc jak ja wkurzy .Ale jest posłuszna i na zwrócenie jej uwagi odpuszcza. Quote
rita60 Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 funia napisał(a):ZOsia ma około 3 lat .Waży do 8 kg . Lubi ludzi i dzieci .Z sukami też się dogaduje ,ale potrafi zdominowac i nawet kłapnąc jak ja wkurzy .Ale jest posłuszna i na zwrócenie jej uwagi odpuszcza. Dzieki. W domu jest druga sunia po przejściach,ciekawe jakby się razem odnalazły ? Quote
funia Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 Jęśli Zosia bedzie kontrolowana i w razie chęci dominacji gaszona ,bedzie ok .Nie jest przeciez rotweilerem .Tylko straszy;) Quote
IVV Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 nie spie po nocach przez te mrozy w PL ...tyle tych bid bezdomnych i tych na lancuchach ...-30 to te lancuchy ...nawet nie chce myslec :(((((((((((( Quote
AresekSE Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 zastoj jak cho..ra! Zosia! trzymaj sie Tayki, to goraca dziewczyna. renata Quote
IVV Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 i jak ? przeprosila sie Zosienka z kubraczkiem ? czy dalej mrozi doopsko ;)? Quote
funia Posted February 15, 2012 Author Posted February 15, 2012 IVV napisał(a):i jak ? przeprosila sie Zosienka z kubraczkiem ? czy dalej mrozi doopsko ;)? Nosi cały czas .U nas wieje strasznie i sypie .... Jak przestanie zrobię zdjęcia . Quote
IVV Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 no normalnie tragedia z ta zima u was :( ...nawet nie chce myslec o tych wszystkich zamarzajacych zwierzetach :( Quote
funia Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 wszystko dobrze.Pogoda na plusie wię już nie jest żle .Zosia jak to ona radosna ,wesoła i skora do zabawy . Włąśnie opyliła michę gotowanego . Quote
IVV Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 w koncu bedzie mogla troche pobuszowac na dworze ;) Quote
IVV Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 pokazuj sie Zosiu jaka jestes fajna dziewczyna Quote
Recommended Posts