Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 917
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

oby MaDi znalazla troche czasu by sprawdzic ten dom dla Zosienki .
Zosienko trzymam mocno kciuki by nastepny weekend byl juz z nowa rodzina .

zostanie tylko sama Pesteczka -Tayka jedzie po nowym roku ,Zosienka moze juz w piatek ... one sa tak bardzo zzyte ...

Posted

Energy napisał(a):
Ja wiem Ciebie ze mną Funia pomyliła:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
To jak?:cool3:

Zgoda przez telefon się nie liczy?;)
Jeszcze nigdzie nie byłam czekam na Ciebie.

Posted

witam.
rzadko jestem na forum, teraz przeczytałam info o wizycie, ale widzę, że MaDi się na nią wybiera, czyli wszystko jak na razie w porządku?

Posted

MaDi napisał(a):
Zgoda przez telefon się nie liczy?;)
Jeszcze nigdzie nie byłam czekam na Ciebie.

MaDi ja wczoraj byłam tak zdenerwowana, że nie pamiętam, że się zgodziłaś.:lol: Pamiętam, że Cię bardzo męczyłam:cool3:ale w innej sprawie.
To kiedy idziemy?

Posted

funia napisał(a):
Idę powiedzieć Zosi co się kroi ....
PS .Nie podawałam Cię Madi bo wiem jak bardzo jesteś zajęta ...ALe dzieki ,ze zrobisz wizyte .Bardzo .

A co pójdę sobie do ciepłego mieszkanka dla odmiany:eviltong:

Posted

Zosia zostanie przed wyjazdem doszczepiona na wirusówki .Termin po sterylce jest już bezpieczny .KOszt około 40 zł ( dowiem się na miejscu bo ceny poszły w góre) doliczę do rachunku za listopad .

Szczepienie p/wśiekliżnie wazne do czerwca

Posted

Dlaczego na fundacje ??? Fundacj na poczatku sie okreslila ,ze nie bedzie pomagac w niczym w z Zosia ( i dotrzymala slowa) Nie robila nic w jej sprawie . Wiec faktura powinna byc na Ciebie wystawiona .

Posted

IVV napisał(a):
Dlaczego na fundacje ??? Nie dostaniemy zwrotu za sterylke .

Bo fundacja musi się rozliczyć faktura z powierzonych pieniedzy przez darczyńców .Taką dostałąm informacje .

Posted

Fundacja nie zaplacila za sterylke tylko ja i osoby z FB ,wiec nie wiem dlaczego maja figurowac ,ze to oni oplacali ten zabieg??? czegos tu nie rozumiem

Posted

IVV napisał(a):
Fundacja nie zaplacila za sterylke tylko ja i osoby z FB ,wiec nie wiem dlaczego maja figurowac ,ze to oni oplacali ten zabieg??? czegos tu nie rozumiem

IVV napisał(a):
rozliczyc z czego ????

Przed chwila zadzwoniła do mnie funia i poprosiła, abym weszła na wątek i wyjasniła.
Fundacja oczywiscie nie zapłaciła za sterylkę, ale na koncie Fundacji jest 120 zł dla Zosi zebrane na Fb i to fundacja musi je przelac na konto podmiotu, który wystawi fakkturę.
Za sterylke nie zapłacili tez bezposrednio darczyńcy - wpłacili na konto funadacji pieniądze na Zosię - oczywiscie to Wy decydujecie, na co je mozna przeznaczyc.
Przeciez cały czas przypominam o tym, ze pieniądze czekają na wydanie na Zosię.
Z poprzednich postów wynikało, ze zostaną przeznaczone włąsnie na sterylkę.
O zasadach przelewow juz raz tłumaczyłam na początku wątku - kazdy przelew z konta musi miec podkład w postacji faktury wystawionej na fundację - tak stanowi ustawa o rachunkowości w Polsce i nie mamy na to zadnego wpływu.
To jest konto firmowe, a nie prywatne.
Funadcja nie moze nic zrobic bez faktury.
Skoro pieniądze zbierane były na konto fundacji, (zaproponowała to IVV) to jak na fakturze moze byc wpisany kto inny?
Na fakturze muszą byc dane usługodawcy (wet, hotelik, itp) oraz dane płatnika - w tym przypadku dane fundacji.
Skoro to taki problem, to moze fundacja zapłaci za usługę hotelowania funi ( funia wystawia fakture na fundację - 120 zł ) a następnie funia zapłaci wetowi za sterylkę.
Skoro mozna uzyskac zwrot z funduszu sterylkowego za sterylkę Zosi, to mozna tez te 120 zł wydac na szczepienie, karmę itp (na fakturę)