Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

IVV napisał(a):
jak tam slodziaczek ???

Wszystko w porzadeczku .Jest słodziutka ,kochana i mądra .
Kocha Misia,dzieci ,ludzi ,psy .Jest fajna i bezproblemowa .

• Replies 917
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zośka się gruba zrobiła, jak parówa wyglada jak na nią patrzę z góry .Apetycik to ona ma niezły .w misce nic nie zostawi nawet okruszka:evil_lol:
Dzisiaj ją odrobaczyłam .I za 10 dni powtórzę .
Koszt 10 zł doliczę do hotelowania za wrzesień .

To ,co za trzy tyg .robimy sterylkę ?

Posted

Można przyjąć dzień 1 września bo trudno to stwierdzić jednoznacznie ,gdyż objawy były nie do końca ,,czytelne ,,.
Więc 16 dni wrzesnia +21 kolejnych =37 dni .No ,to moze za mało ....

Posted

Czy sterylizacja podczas cieczki, ciąży czy ciąży urojonej jest niebezpieczna?
Staramy się operować w trakcie tzw. ciszy hormonalnej, czyli od 60 dni po ostatniej rui do miesiąca przed spodziewaną kolejną cieczką. Wtedy zabieg jest bezpieczniejszy. Teoretycznie można sterylizować suczkę w trakcie cieczki, ale według mnie jest więcej przeciw niż za. Jeśli zrobimy to w pierwszym jej etapie, grozi krwotok, bo tkanki są mocno ukrwione. W drugim etapie sterylizacja może doprowadzić do wystąpienia ciąży urojonej. Także rany po zabiegu przeprowadzonym podczas ciąży urojonej, gdy produkowane jest mleko, będą się gorzej goiły.
http://www.psy.pl/archiwum-miesiecznika/art6298,czas-na-sterylizacje.html

Posted

AresekSE napisał(a):
Zosia jest taka malutka, ze nic nie musi zrzucac:)
renata

Renatko, gdy ją ostatni raz widziałam była malutka, drobniutka, ale ostatnio Funia napisała, że Zosia zrobiła się gruba jak parówka :)

Posted

no to niech zrzuca, GRUBAS JEDEN, juz mi na spacerek do sadu pod te pyszne drzewka sliwkowe!!!
Kasiu! sliwki od ciebie dojechaly nawet do Szwecji - pychota! i dziekujemy razem z mama!
renata

Posted

Mam doła po śmierci Zuzki ....Wszystko jest takie bez sensu .Zwierzęta są wielkim ,ogromnym darem bo tylko one kochają nas naprawdę.Dla nich jesteśmy całym życiem ....A jak umieramy ich świat się kończy .....I to jest ta wielka tragedia .Człowiek umiera a zwierze traci cały swój świat .....To dobrze,ze my dogomaniacy potrafimy to zrozumieć i pomóc .
NA wątku Zuzki jest wspaniała pomoc i organizaja ,a psiaki nie rozumieją gdzie ich Pani ....Boze jak chce mi się wyć ......
To jest jeden z tych wątków
http://www.dogomania.pl/threads/214940-Nasza-kole%C5%BCanka-zuzka-odesz%C5%82a....(*)-(*)-(*)