Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 917
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='sonia71']fotki super ! gapię się i gapię i....tu wam wlazla nie Zosia tylko Patyśka :)

upsss Soniu masz rację. Patysia była bardzo zazdrosna i cały czas domagała się pieszczot :) które jak widać na załączonym zdjęciu otrzymywała, hehe

Posted

Dziewczyny z Zamościa! mam do Was prośbę. Otóż szukam kogoś do przeprowadzenia wizyty przed adopcyjnej w Waszym mieście.
Denisek, pies z mojego podpisu, od 5lat zamknięty w schronie w Jamrozowiźnie pod Częstochową, ma teraz swoją wielką szansę pojechać do DS w Zamościu. Czy któraś z Was zgodziłaby się dla niego przeprowadzić tę wizytę? Pilsssssss... :modla::modla::modla:

Posted

elinka napisał(a):
Dziewczyny z Zamościa! mam do Was prośbę. Otóż szukam kogoś do przeprowadzenia wizyty przed adopcyjnej w Waszym mieście.
Denisek, pies z mojego podpisu, od 5lat zamknięty w schronie w Jamrozowiźnie pod Częstochową, ma teraz swoją wielką szansę pojechać do DS w Zamościu. Czy któraś z Was zgodziłaby się dla niego przeprowadzić tę wizytę? Pilsssssss... :modla::modla::modla:

Elinko podaj gdzie to ma byc ta wizyta ? TZn .rejon Zamoscia

Posted

Funiu, zaraz zadzwonię do dziewczyny, która zna Tych Państwa i Ci odpowiem.

EDIT:

już mam odpowiedź, to podzamojska miejscowość Łabunie ulica Lipska.

Posted

elinka napisał(a):
Funiu, zaraz zadzwonię do dziewczyny, która zna Tych Państwa i Ci odpowiem.

EDIT:

już mam odpowiedź, to podzamojska miejscowość Łabunie ulica Lipska.

Nie chce krakać ,ale juz dwa razy byłam tam z psem z ogłoszenia i nie było mowy o pozostawieniu psa .....Mam nadzieję ,ze to nowe domy i ludzie są w porzadku .
Podaj dokładne dane na pw i napisz coś w skrócie o psie .Zapytam kogoś z dogo czy ze mną podjedzie .Sama wolę nie jeżdzić .
Ps .BYł jeden super dom w Łabuniach( przypomniałam sobie przed chwilą ) zawiozłam tam Jaśka z mojego hoteliku .Ludzie super !!! Mam nadzieję ,ze tu też tak bedzie .

Posted

funia napisał(a):
Nie chce krakać ,ale juz dwa razy byłam tam z psem z ogłoszenia i nie było mowy o pozostawieniu psa .....Mam nadzieję ,ze to nowe domy i ludzie są w porzadku .
Podaj dokładne dane na pw i napisz coś w skrócie o psie .Zapytam kogoś z dogo czy ze mną podjedzie .Sama wolę nie jeżdzić .
Ps .BYł jeden super dom w Łabuniach( przypomniałam sobie przed chwilą ) zawiozłam tam Jaśka z mojego hoteliku .Ludzie super !!! Mam nadzieję ,ze tu też tak bedzie .

OK. Już wysyłam Tobie dane.

Posted

Nie wiem jak to z ta cieczka .Bo ona nie ma juz wogole krwi i srom jest nie napuchniety....Moze to cieczka utajona ...Moja takie miala .Najpierw psy wachaly krew minimalna troszke opuchniete bylo i koniec ..Aczkolwiek jest odizolowana bo nie znamy dnia ani godzinył....

Posted

funia napisał(a):
Nie wiem jak to z ta cieczka .Bo ona nie ma juz wogole krwi i srom jest nie napuchniety....Moze to cieczka utajona ...Moja takie miala .Najpierw psy wachaly krew minimalna troszke opuchniete bylo i koniec ..Aczkolwiek jest odizolowana bo nie znamy dnia ani godzinył....

Funiu - a jak można się przekonać o tym czy to cieczka czy nie? Boję się żeby nie było problemów w nowym domu....

Posted

Jogolciu cieczka jest na pewno .U pewnej grupy suczek wystepuja cieczki utajone .TZW.CICHE ..

- niektóre suki przejawiają prawidłowa cykliczną aktywność płciową ze wzrostem i owulacją pęcherzyków jajnikowych, ale bez zewnętrznych objawów proestrus i oestrus,
- u suk niektórych ras, na przykład u greyhaundów, w czasie rui pojawia się niewielka ilość surowiczej wydzieliny z pochwy i nieznaczny obrzęk sromu,\
- moment owulacji jest wyznaczany na podstawie pomiarów stężenia progesteronu we krwi.
- zbliżająca się ruje może być wykryta dzięki cotygodniowemu badaniu cytologicznemu wymazów pochwowych. "
SKOPIOWAŁAM Z NETA

Posted

jogolcia@pdx napisał(a):
I co powiedział wet?

że muszę pokazać ja .Obejrzy i zobaczy .....
Dzisiaj nie mam jak jechać .Moze jutro ? Zobaczę .W kazdym razie dla mnie srom jest jakby nie było wogóle cieczki .Ale wet mówi ,ze ruja cicha włąsnie tak moze wygladać ....