Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[quote name='ania z poznania']Dziewczyny, a czy Zosieńka ma aktualne ogłoszenia? Może jej zrobię, cooo?

Ja nie wiem ....ale na pewno sie przydadza .;)

Ps .potwierdzam wpłynięcie 120 zł z Faceebuka .z konta fundacji ZEA

Edited by funia
  • Replies 917
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam wszystkich przyjaciół Zosi . Byłam dziś z wizytą u pani zainteresowanej adopcją suczki . Okazało się , że znam panią Bolesławę z widzenia i rozmawiałyśmy też parokrotnie . Jest to osoba miła , spokojna , ciepła i kulturalna , bardzo sympatyczna .
Mieszka na dużym osiedlu ( dużo psów , ludzi , samochodów ) całkiem blisko mnie .
Widziałam zdjęcia jej pieska Czarusia , wypielęgnowanego ,z pewnością bardzo kochanego . W domu są dwa wodne żółwie , ciężko porównać opiekę nad żółwiami do opieki nad psem ale zawsze to jakaś wskazówka , żółwikom nic nie brakuje , zestaw karm oraz preparatów pielęgnacyjnych był imponujący .

Pani Bolesława jak najbardziej nadaje się na opiekuna pieska ale nie każdego . Poruszając się o kuli nie jest w stanie zapewnić dużej ilości ruchu aktywnemu zwierzakowi . W grę wchodzą spacery wyłącznie na smyczy ( nawet po niezbędnym czasie aklimatyzacji , pani Bolesława w ogole nie uznaje spacerów " luzem " ) z psem , który będzie chodził spokojnie i nie spowoduje zagrożenia upadkiem.
Poza tym piesek adoptowany przez panią Bolesławę musi akceptować inne suczki , ponieważ syn pani Bolesławy odwiedza rodziców ze swoją sunią .

Pani Bolesława będzie szczęśliwa mając małego , spokojnego pieska , któremu do szczęścia wystarczy krótki , powolny spacerek koło bloku .
U pani Bolesławy będzie szczęśliwy spokojny pies domator , grzecznie chodzący na smyczy , któremu brak dużej ilości ruchu nie będzie przeszkadzał , moim zdaniem starszy piesek jakiś bardzo by tu pasował , choć nie wiem czy da się panią przekonać do adoptowania starszego psa .

Pozdrawiam

Posted (edited)

monikapf napisał(a):
Ja bym nie dała zosi do takiego domu, to więzienie dla zosieńki. Piesek musi się wyszaleć. Myślę ze dla pani odpowiedniejszy byłby kotek.

Bez przesady może...
Nie wiem jaki temperament ma Zosia, więc nie wiem czy to dobry dom dla niej, ale takie więzienie, jak to pięknie nazwałaś, to wybawienie dla sporej ilości psiaków.
Uważasz, że ktoś nie w pełni sprawny nie może mieć psa???

Edited by Energy
Posted

ciezko jest podejmowac decyzje ...musimy jednak trzezwo myslec i zapobiegac ewentualnym przyszlym tragediom czlowieka i psa ...
sama juz nie wiem ....co wy myslicie ???