funia Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 Na razie nic o niej nie wiemy .....Tylko jej postawa i przestraszone oczy mówia jak bardzo jest delikatna i krucha .Koleżanki z boksu po mału odchodzą a ona dalej trwa .....Z wielka nadzieja .....Nie zawiedzmy jej ..... Prosze zastanówmy sie jak jej pomóc !!! Uploaded with ImageShack.us Quote
handzia Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 Funiu, ale Ty jesteś szybka :lol: Jestem u Zosieńki :) Quote
IVV Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 a moze lepiej zrobic jej bazarek na imie dla niej ? zawsze kilka groszy by blo na poczatek i cioteczka lub wujaszek chrzesstny by sie zjawil ? Quote
Tola Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 Jestem i ja u Zosi; to ta sunia o której pisałam jakis czas temu, ze ma taki troszeczkę pekinczykowaty pysio... Quote
funia Posted June 22, 2011 Author Posted June 22, 2011 TAka delikatna młodziutka sunieczka .....Moze jej sie poszczęści ..... Quote
funia Posted June 22, 2011 Author Posted June 22, 2011 IVV napisał(a):a moze lepiej zrobic jej bazarek na imie dla niej ? zawsze kilka groszy by blo na poczatek i cioteczka lub wujaszek chrzesstny by sie zjawil ? JAk uważasz IVV;) Z moja aktywnoscia bedzie cienko podam na twarz i nie ogarniam juz swoich :roll: Quote
IVV Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 czy ktos moze napisac ladny lapiacy za serce tekst dla malej ? potrzebny bedzie do wydarzenia na FB :) Quote
rita60 Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Też jestem u Kruszynki.......te kruche,delikatne malizny zapadają w pamieci...... Quote
sonia71 Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 W jednej ze schroniskowych klateczek mieszka malutki Smuteczek. Drobniutka,malutka istotka czeka by tam kogoś spotkać. Kto da jej serca okruszek ciepłe łóżeczko i pełny brzuszek. Zosia -jak widzisz -nie duża ma serduszko większe od...arbuza!. I chce Ci go oddać w łapeczkach więc zabieraj z klateczki Smuteczka!!! ZOSIA CZEKA NA CIEBIE! Quote
IVV Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 sliczny wierszyk Soniu :) !!! Dziekuje serdecznie :)!!! musimy jednak poczekac na wiecej informacji o malenkiej od Toli i wtedy wszystko razem wrzuce na wydarzenie na FB .Ludzie zadaja tam duzo pytan i chca wiedziec dokladnie co i jak. Czy na wydarzeniu mam podac konto Fundacji na wplaty na mala Zosie Zamoyska ?:cool3: (znalam kiedys tutaj hrabine Zofje Zamoyska ,ale ona byla z Kolzlowieckich Zamoyskich ,staruszka uwielbiala pieski :lol:) Quote
IVV Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 i jeszcze gdyby to bylo mozliwe poprosze o wiecej fotek Zosienki Zamoyskiej ;) Tolu czy bedziesz ja rezerwowac ? Quote
beka Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Okruszeczek maleńki. Może ktos ma odrobine miejsca dla takiej maleńkiej sunieczki Quote
malagos Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 ale coś wiecej trzeba wiedziec o niej, wiek, wage i takie tam podstawowe wiadomości......... Quote
Tola Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Dzisiaj w schronisku była zadra, sunia ma ok 3 - 4 lata. Poczekajmy na resztę informacji. Quote
IVV Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 dziekii Tolu :) czekamy cierpliwie :) moze uda sie pomoc nastepnej maliznie Quote
zadra Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Jak Tola napisała, Zosia ma ok 3-4 lat.Jest spokojna.Bez problemu dala się zabrac z boksu odcztać numer chipu.Sunia ma aktualne szczepienie p/wściekliznie. Quote
Tola Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 A ja dodam, ze Zosia została znaleziona na ul Lwowskiej w Zamościu Quote
IVV Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 czy jest to ta sama sunia ,ktora chcialyscie jakis czas temu wyciagnac ? czy Fundacja bedzie w stanie troszeczke pomoc w ratowaniu tej psinki ? czy wplaty na Zosienke beda mogly naplywac na konto fundacji ? trzeba to jakos zorganizowac ,a ja sama stad nie jestem wstanie tego pociagnac ....czy mozna liczyc na pomoc ? nie chce nawet myslec ,ze pomoc dla malej moze nie dojsc do skutku..... Quote
Tola Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Tamtej suni nie ma juz w schronie, nie było jej już jak zabierałysmy Frajdę. Dopóki Taya, Pestka lub któraś z suczek z naszych kojców nie znajdzie domu - z powodu braku funduszy nie mozemy deklarowac żadnej pomocy finansowej . Z tego tez powodu nie zabieramy na razie zadnego psa na zwolnione miejsce u Murki... Oczywiście mozemy uzyczyć konta - mam nadzieję, ze i na Zosieńkę ludzie będa wpłacać. Tylko trzeba chyba na fb i na dogo podac cel - na karmę, na sterylkę... Quote
IVV Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 rozumiem Tolu i dlatego chce zrobic to wydarzenie na FB by uzbierac troche na sterylke ,karme itp czy mozesz napisac jakis ladny tekst ? polacze go z wierszykiem napisanym przez Sonie i zrobie to wydarzenie trzeba jakos probowac Tayka i Pestka w tej chwili nic nie kosztuja ,zostanie troche pieniedzy po Szansie ....chyba mozna juz myslec o jakiejs nastepnej bidulce Quote
Tola Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Tayka i Pestka faktycznie teraz nie kosztuja, ale mamy jeszcze swoje suki w kojcu no i te w hotelikach, którym chociaz trochę trzeba pomóc, bo różnie moze być i wszystko moze sie zdarzyć (np Lizka u Murki miła atak padaczki, potrzebne były badania) Na razie nie mamy sporo wpłat i musimy mierzyć siły na zamiary... Dla Zosi napisałam taki tekścik, mozna go dowolnie zmieniać.. [FONT=Times New Roman]Zosia, Zosieńka…[/FONT] [FONT=Times New Roman] To piękne imię dostała mała, delikatna i krucha istotka, która przebywa obecnie [/FONT][FONT=Times New Roman]w zamojskim schronisku. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Dostała je w nadziei, że przestanie być kolejną, bezimienną suczką i że imię to przyniesie jej szczęście i odmianę losu w postaci nowego domu.[/FONT] Chcemy pokazać Zosię światu... [FONT=Times New Roman]Zimne ściany boksu, zgiełk, walki o pozycję w stadzie przerażają maleńką sunię o pięknych, ale smutnych oczach. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Za każdym razem na widok człowieka podbiega do siatki w nadziei, że może tym razem zostanie zauważona, może tym razem to ona opuści schronisko...[/FONT] [FONT=Times New Roman]Zosia ma ok. 3 – 4 lat, w schronisku przebywa od paru miesięcy. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Jest delikatna, przyjazna, malutka i bardzo prosi o miejsce w czyimś domu i sercu. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Czy ktoś może jej pomóc?[/FONT] [FONT=Times New Roman]Zosia, Zosieńka…[/FONT] Quote
IVV Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 dziekuje :) zrobie jej wydarzenie dzis wieczorem :) wrzucilam jatez na strone Fundacji na FB Quote
zadra Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Tola napisał(a):Tayka i Pestka faktycznie teraz nie kosztuja, ale mamy jeszcze swoje suki w kojcu no i te w hotelikach, którym chociaz trochę trzeba pomóc, bo różnie moze być i wszystko moze sie zdarzyć (np Lizka u Murki miła atak padaczki, potrzebne były badania) Na razie nie mamy sporo wpłat i musimy mierzyć siły na zamiary... Dla Zosi napisałam taki tekścik, mozna go dowolnie zmieniać.. [FONT=Times New Roman]Zosia, Zosieńka…[/FONT] [FONT=Times New Roman] To piękne imię dostała mała, delikatna i krucha istotka, która przebywa obecnie [/FONT][FONT=Times New Roman]w zamojskim schronisku. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Dostała je w nadziei, że przestanie być kolejną, bezimienną suczką i że imię to przyniesie jej szczęście i odmianę losu w postaci nowego domu.[/FONT] Chcemy pokazać Zosię światu... [FONT=Times New Roman]Zimne ściany boksu, zgiełk, walki o pozycję w stadzie przerażają maleńką sunię o pięknych, ale smutnych oczach. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Za każdym razem na widok człowieka podbiega do siatki w nadziei, że może tym razem zostanie zauważona, może tym razem to ona opuści schronisko...[/FONT] [FONT=Times New Roman]Zosia ma ok. 3 – 4 lat, w schronisku przebywa od paru miesięcy. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Jest delikatna, przyjazna, malutka i bardzo prosi o miejsce w czyimś domu i sercu. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Czy ktoś może jej pomóc?[/FONT] [FONT=Times New Roman]Zosia, Zosieńka…[/FONT] Piękny tekst!! Quote
Recommended Posts