bakusiowa Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 [FONT=Arial Black]Zapraszam na odlotowy kosmiczny bazarek na pokrycie długów Rysia i Romusia, dwóch piesków z Pszczyny:[/FONT] http://www.dogomania.pl/threads/212181-*-*-*-ALE-ODLOT!!!-Wy%C5%9Blij-d%C5%82ugi-w-Kosmos!-wystrza%C5%82owy-bazarek-Rysia-i-Romusia-do16 Quote
BUDRYSEK Posted August 7, 2011 Author Posted August 7, 2011 Dlaczego wszyscy sie mnie boją ? http://www.dogomania.pl/threads/2124...sie-mnie-boją-( Quote
Kerian Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Podobno Tadzio ma kokcydia, ale już lepiej i pojawiła się szansa na domek (wiadomość od Budryska). Quote
tajga6 Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Czekam na wieści... Generalnie - nie moge teraz często śledzić wątków itd ale wcześniej deklarowałam małą wpłatę na Tadzia. Jesli Tadzio jest zabezpieczony (tak wynika z tego, co zdążyłam przeczytać po nocach na fb i dogo ) i jeszcze ma szanse na domek, to może przekierowałabym tą deklarację na Lukasa?? Lukas, jesli się nie mylę też związany z Budryskiem. Udało się go uratować i umiescic w hotelu maszera, ale póki co nie widziałam info o szansie na dom. .. Chciałabym to załatwic przed urlopem (pierwsza połowa września). Quote
BUDRYSEK Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 tajga6 napisał(a):Czekam na wieści... Generalnie - nie moge teraz często śledzić wątków itd ale wcześniej deklarowałam małą wpłatę na Tadzia. Jesli Tadzio jest zabezpieczony (tak wynika z tego, co zdążyłam przeczytać po nocach na fb i dogo ) i jeszcze ma szanse na domek, to może przekierowałabym tą deklarację na Lukasa?? Lukas, jesli się nie mylę też związany z Budryskiem. Udało się go uratować i umiescic w hotelu maszera, ale póki co nie widziałam info o szansie na dom. .. Chciałabym to załatwic przed urlopem (pierwsza połowa września). na m-ce Tadzia poszedł Krecik...potrzebne wsparcie na hotelik, leki...to jakby kopia Tadziulka http://www.dogomania.pl/threads/211803-Ślepy-czarny-Krecik...-Ma-szansę-na-hotelik-jednak-nie-ma-pieniążków.Dołóż-choć-5zł! ale na Lucasa tez moze byc ;) Quote
tajga6 Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 [quote name='BUDRYSEK']na m-ce Tadzia poszedł Krecik...potrzebne wsparcie na hotelik, leki...to jakby kopia Tadziulka http://www.dogomania.pl/threads/211803-Ślepy-czarny-Krecik...-Ma-szansę-na-hotelik-jednak-nie-ma-pieniążków.Dołóż-choć-5zł! ale na Lucasa tez moze byc ;) A jak aktualnie Tadzio? Gdzie jest, znalazł się ten domek? I jaki w końcu piesek pojechał do domu tymczasowego w Warszawie, gdzie były króliki? Widziałam Krecika. Muszą uaktualnić jego wątek na fb. Dzisiaj straszne alarmy idą z wątku Lukasa- mnóstwo ogłoszeń, cisza i nie ma pieniędzy. Nie wiem już czy jest sens rozbijac moją małą możliwość na Krecika i Lukasa, ale myślę jak to ugryść. Quote
tajga6 Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Słuchajcie, znowu pilna sprawa z malutkim psiakiem- po wypadku, ma śruby założone i tylko 9 dni na znalezienie domu, bo potem wywiozą go do schronu w kutnie, i to już koniec.. Ani opieki ani szans.Teraz jeszcze jest w lecznicy i nie nadaje się do żadnego schronu z tymi śrubami itd. Może ta Aneta, co ma króliki i miała wziąć Tadzia, mogłaby pomóc..? Tu link do FB, poniżej przekopiowałam opis http://www.facebook.com/event.php?eid=211472188911364 "W piatek, 19 sierpnia, na rondzie w Laskach pod Warszawą został potrącony piesek. Ma złamane udo w dwóch miejscach z przemieszczeniem :(( Bardzo cierpi. Dziś jest juz po operacji, ma dwie śruby w nóżce. Około 4 tygodni musi być zaśrubowany, po tym czasie będą usunięte te zabezpieczenia. Łapka była roztrzaskana, dlatego nie ma pewności, ze ten czas wystarczy na prawidłowe i całkowite wygojenie :(( PILNIE potrzebny dom dla pieska, miejsce, w którym dojdzie do siebie. Mamy 10 dni ( tyle czasu piesek dostał od gminy ) na pomoc maluchowi, po tym czasie zostanie zabrany do schroniska pod Kutnem :(((((((((( Nikt mu tam nie pomoże!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Stan ogólny pieska jest stabilny, ale wymaga troskliwej opieki, na razie nie może chodzić Jest to 1-2 letni maciupki piesulek, wazy ok. 6kg *********** PROSZĘ POMÓŻCIE :(" Quote
BUDRYSEK Posted August 25, 2011 Author Posted August 25, 2011 mamy jeszcze dług w lecznicy po Tadziu :( długi w Chironie 12.08 - 60 Renata K Leo 19.08 - 105 + 60 Jadwiga Ż psiaki 22.08 - 10 GAMETA Tadziu 23.08 - 20 Maciej L Leo 23.08 - 4 K Sylwia Leo Po odliczeniu w/w mamy: 1. Ali 300,36 2. Szila + dzieci 425,15 3. Pyza 503,56 4. Tusia 375,97 5. Piotruś 393,07 6. Pawełek 529,53 7. Oczko 222,55 8. Poziomka 132,22 9. Tadziu 138,91 10. Samuel 320,44 11. Stado kociąt leczenie + Intestinal 35,39 razem: 3317,15 na dzień 25.08.2011 Quote
tajga6 Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 to jest to , co zostało z łącznych długów rzędu ok 7 tyś..? Jeśli nic nie mylę.. Może napisz do założycielki wątku Tadzia (Ewa Kaczmarek), aby uaktualniła jego watek i rozesłała wiadomość do gości. Info o Tadeuszu;) i długu jaki pozostał. Do tego jakoś zgrabnie ująć ile psiaków było leczonych i ratowanych, kwota łącznego długi i prośba o pomoc w jego spłaceniu, aby móc dalej pomagać.. Nie wiem, może coś w ten deseń, może trochę osób pomoże. PS Jeśli byłaś na wątku Lukasa, to ludzie pytają o konto, mam nadzieję, że Monika tam szybko zawita i poprzesyła. Quote
BUDRYSEK Posted August 29, 2011 Author Posted August 29, 2011 cytuje Emiś: Tadzio pojechał dzisiaj do nowego domu Zamieszka z dwiema Siostrami - stałymi klientkami lecznicy, w której pracowałam. Bardzo sympatyczne, ciepłe, odpowiedzialne Panie. Szukały pieska - obojętnie jakiego, ale takiego, który będzie tolerował ich koty. A że Tadzio do kotów nic nie ma (mieszka u mnie w domu, z całym stadem) to zdecydowały się dać mu Dom Ale proszę, na życzenie Tadziowe też są (robione przez naszego Nadwornego Fotografa - Wujka Rafała jakieś 2 tyg. temu ) Quote
BUDRYSEK Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 mam bardzo złe wiesci :( Tadziu nie żyje :(:placz: niestety nerki przestały funkcjonować :( Żegnaj Tadzinku :( (*)(*)(*) cieszę sie, że przynajmniej Jego ostatnie dni były szczęśliwe... Bardzo Dziękuję Wszystkim za pomoc dla Tadzia Quote
Kofeina Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 :( tadzik... tadziu najwazniejsze e prez ostatnie chwile byles bardzo kochany... wiem ze to nie wynagrodzi calego zycia... ale mniejc cierpienia mnej bolu przy ukochane rodince... {*} Quote
kakadu Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 zegnaj malutku; dobrze, ze budrysek cie wypatrzyl - zaznales troche ciepla w ostatnich tygodniach zycia... w morde, jakie to cholernie smutne... Quote
Clean Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 smutne strasznie:-(ale odszedł w ciepełku, wśród kochającym go ludźmi, to jest najważniejsze:-(bidulek:-( Quote
BUDRYSEK Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 Clean napisał(a):smutne strasznie:-(ale odszedł w ciepełku, wśród kochającym go ludźmi, to jest najważniejsze:-(bidulek:-( dokładnie, dobrze, ze pod koniec swojego zycia doznał miłości, ciepła, miał pełna miseczkę, dobre słowo i pieszczoty....niektórym nie jest to dane :( Quote
Recommended Posts