Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 346
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Czekam na wieści... Generalnie - nie moge teraz często śledzić wątków itd ale wcześniej deklarowałam małą wpłatę na Tadzia. Jesli Tadzio jest zabezpieczony (tak wynika z tego, co zdążyłam przeczytać po nocach na fb i dogo ) i jeszcze ma szanse na domek, to może przekierowałabym tą deklarację na Lukasa?? Lukas, jesli się nie mylę też związany z Budryskiem. Udało się go uratować i umiescic w hotelu maszera, ale póki co nie widziałam info o szansie na dom. .. Chciałabym to załatwic przed urlopem (pierwsza połowa września).

Posted

tajga6 napisał(a):
Czekam na wieści... Generalnie - nie moge teraz często śledzić wątków itd ale wcześniej deklarowałam małą wpłatę na Tadzia. Jesli Tadzio jest zabezpieczony (tak wynika z tego, co zdążyłam przeczytać po nocach na fb i dogo ) i jeszcze ma szanse na domek, to może przekierowałabym tą deklarację na Lukasa?? Lukas, jesli się nie mylę też związany z Budryskiem. Udało się go uratować i umiescic w hotelu maszera, ale póki co nie widziałam info o szansie na dom. .. Chciałabym to załatwic przed urlopem (pierwsza połowa września).

na m-ce Tadzia poszedł Krecik...potrzebne wsparcie na hotelik, leki...to jakby kopia Tadziulka

http://www.dogomania.pl/threads/211803-Ślepy-czarny-Krecik...-Ma-szansę-na-hotelik-jednak-nie-ma-pieniążków.Dołóż-choć-5zł!

ale na Lucasa tez moze byc ;)

Posted

[quote name='BUDRYSEK']na m-ce Tadzia poszedł Krecik...potrzebne wsparcie na hotelik, leki...to jakby kopia Tadziulka

http://www.dogomania.pl/threads/211803-Ślepy-czarny-Krecik...-Ma-szansę-na-hotelik-jednak-nie-ma-pieniążków.Dołóż-choć-5zł!

ale na Lucasa tez moze byc ;)

A jak aktualnie Tadzio? Gdzie jest, znalazł się ten domek? I jaki w końcu piesek pojechał do domu tymczasowego w Warszawie, gdzie były króliki?
Widziałam Krecika. Muszą uaktualnić jego wątek na fb. Dzisiaj straszne alarmy idą z wątku Lukasa- mnóstwo ogłoszeń, cisza i nie ma pieniędzy. Nie wiem już czy jest sens rozbijac moją małą możliwość na Krecika i Lukasa, ale myślę jak to ugryść.

Posted

Słuchajcie, znowu pilna sprawa z malutkim psiakiem- po wypadku, ma śruby założone i tylko 9 dni na znalezienie domu, bo potem wywiozą go do schronu w kutnie, i to już koniec.. Ani opieki ani szans.Teraz jeszcze jest w lecznicy i nie nadaje się do żadnego schronu z tymi śrubami itd. Może ta Aneta, co ma króliki i miała wziąć Tadzia, mogłaby pomóc..?
Tu link do FB, poniżej przekopiowałam opis

http://www.facebook.com/event.php?eid=211472188911364

"W piatek, 19 sierpnia, na rondzie w Laskach pod Warszawą został potrącony piesek. Ma złamane udo w dwóch miejscach z przemieszczeniem :(( Bardzo cierpi. Dziś jest juz po operacji, ma dwie śruby w nóżce. Około 4 tygodni musi być zaśrubowany, po tym czasie będą usunięte te zabezpieczenia. Łapka była roztrzaskana, dlatego nie ma pewności, ze ten czas wystarczy na prawidłowe i całkowite wygojenie :((

PILNIE potrzebny dom dla pieska, miejsce, w którym dojdzie do siebie.
Mamy 10 dni ( tyle czasu piesek dostał od gminy ) na pomoc maluchowi, po tym czasie zostanie zabrany do schroniska pod Kutnem :((((((((((
Nikt mu tam nie pomoże!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Stan ogólny pieska jest stabilny, ale wymaga troskliwej opieki, na razie nie może chodzić
Jest to 1-2 letni maciupki piesulek, wazy ok. 6kg
PROSZĘ POMÓŻCIE :("

Posted

mamy jeszcze dług w lecznicy po Tadziu :(

długi w Chironie

12.08 - 60 Renata K Leo
19.08 - 105 + 60 Jadwiga Ż psiaki
22.08 - 10 GAMETA Tadziu
23.08 - 20 Maciej L Leo
23.08 - 4 K Sylwia Leo

Po odliczeniu w/w mamy:
1. Ali 300,36
2. Szila + dzieci 425,15
3. Pyza 503,56
4. Tusia 375,97
5. Piotruś 393,07
6. Pawełek 529,53
7. Oczko 222,55
8. Poziomka 132,22
9. Tadziu 138,91
10. Samuel 320,44
11. Stado kociąt leczenie + Intestinal 35,39

razem: 3317,15 na dzień 25.08.2011

Posted

to jest to , co zostało z łącznych długów rzędu ok 7 tyś..? Jeśli nic nie mylę.. Może napisz do założycielki wątku Tadzia (Ewa Kaczmarek), aby uaktualniła jego watek i rozesłała wiadomość do gości. Info o Tadeuszu;) i długu jaki pozostał. Do tego jakoś zgrabnie ująć ile psiaków było leczonych i ratowanych, kwota łącznego długi i prośba o pomoc w jego spłaceniu, aby móc dalej pomagać.. Nie wiem, może coś w ten deseń, może trochę osób pomoże.
PS Jeśli byłaś na wątku Lukasa, to ludzie pytają o konto, mam nadzieję, że Monika tam szybko zawita i poprzesyła.

Posted

cytuje Emiś:

Tadzio pojechał dzisiaj do nowego domu Zamieszka z dwiema Siostrami - stałymi klientkami lecznicy, w której pracowałam. Bardzo sympatyczne, ciepłe, odpowiedzialne Panie. Szukały pieska - obojętnie jakiego, ale takiego, który będzie tolerował ich koty. A że Tadzio do kotów nic nie ma (mieszka u mnie w domu, z całym stadem) to zdecydowały się dać mu Dom

Ale proszę, na życzenie Tadziowe też są (robione przez naszego Nadwornego Fotografa - Wujka Rafała jakieś 2 tyg. temu )

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

mam bardzo złe wiesci :(

Tadziu nie żyje :(:placz:

niestety nerki przestały funkcjonować :(

Żegnaj Tadzinku :( (*)(*)(*)

cieszę sie, że przynajmniej Jego ostatnie dni były szczęśliwe...

Bardzo Dziękuję Wszystkim za pomoc dla Tadzia

Posted

:( tadzik... tadziu najwazniejsze e prez ostatnie chwile byles bardzo kochany... wiem ze to nie wynagrodzi calego zycia...
ale mniejc cierpienia mnej bolu przy ukochane rodince... {*}

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Clean napisał(a):
smutne strasznie:-(ale odszedł w ciepełku, wśród kochającym go ludźmi, to jest najważniejsze:-(bidulek:-(

dokładnie, dobrze, ze pod koniec swojego zycia doznał miłości, ciepła, miał pełna miseczkę, dobre słowo i pieszczoty....niektórym nie jest to dane :(