Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 346
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mala_czarna napisał(a):
Na tą pierwszą umówione jesteśmy na 11 rano :)
Jeszcze jestem przy kompie, zaraz sprawdzę jak tam dojedziemy ;)

najlepiej rosomakiem ;)

Posted

ja tylko dodam, że na razie problem mamy z netem i mam go tylko w pracy, więc kontakt tylko telefoniczny.

a z tego, co rozmawiałam z kimś, u kogo jest Tadzio, to jeszcze nie na 100% pewne, że akurat on do mnie trafi, chyba, że będziemy miec sponsora, który zadeklaruje opłacać drogą karmę. dlatego został nam zaproponowany inny staruszek- jednooki Sami.
czekamy na wizytę więc.

mam tylko jedną uwagę- to, że ktoś mieszka na Pradze Północ nie oznacza, że jest totalną patologią. może przesadzam, ale poczułam się trochę urażona tym, że z góry traktuje się osobę, do której jedzie się na wizytę w taki sposób, że zaraz kogoś zamorduje i wyjdzie z flaszką wódki, szczególnie, jeśli pisze się takie rzeczy publicznie na forum bez wiedzy osoby zainteresowanej. telefonu późnym wieczorem też nie muszę odbierać.

Posted

[quote name='nausicaa']ja tylko dodam, że na razie problem mamy z netem i mam go tylko w pracy, więc kontakt tylko telefoniczny.

a z tego, co rozmawiałam z kimś, u kogo jest Tadzio, to jeszcze nie na 100% pewne, że akurat on do mnie trafi, chyba, że będziemy miec sponsora, który zadeklaruje opłacać drogą karmę. dlatego został nam zaproponowany inny staruszek- jednooki Sami.
czekamy na wizytę więc.

mam tylko jedną uwagę- to, że ktoś mieszka na Pradze Północ nie oznacza, że jest totalną patologią. może przesadzam, ale poczułam się trochę urażona tym, że z góry traktuje się osobę, do której jedzie się na wizytę w taki sposób, że zaraz kogoś zamorduje i wyjdzie z flaszką wódki, szczególnie, jeśli pisze się takie rzeczy publicznie na forum bez wiedzy osoby zainteresowanej. telefonu późnym wieczorem też nie muszę odbierać.

Ale na pewno nie chodziło o Pani dom... Dziewczyny miały na myśli samą dzielnicę i jej ulice, na których bywa niebezpiecznie (chociaż nie chciałabym uogólniać, bo wszędzie może coś się stać, nawet w drewnianym kościele cegła może spaść na głowę ;-)).

Posted

[quote name='nausicaa']

nie wiem skad pomysl, ze pisalam o tobie? :razz:
mysle, ze to lekka nadinterpretacja;
gdybym miala choc cien podejrzenia, ze wyjedziesz z flaszka na powitanie dziewczyn (a wczesniej je zamordujesz trzymajac sie twojej kolejnosci) i ze podejrzewam, ze twoja rodzina jest patologiczna na pewno odradzilabym wizyte, wiec prosze nie przesadzaj; przykro mi, ale do twojej osoby, ani do twojej rodziny nie odnioslam sie ani razu; w tym temacie wypowiedza sie dziewczyny juz w sobote;
poza tym jak to bez wiedzy osoby zainteresowanej skoro na publicznym forum do ktorego zostala zaproszona?

Posted

A ja proponowałam wizytę podwójnie, nie dlatego, że to praga, tylko ja od dawna uważam, że należy chodzić we dwie osoby, a ostatni domek tylko to potwierdził.
Mam koleżankę na tej ulicy, a jak się spotykamy to na jednym z rogów ząbkowskiej, a pragę po stokroć wolę niż koszmarne śródmieście na którym pracuję, a którego nie cierpię, fe.

Posted

To my z Awit już po wizycie. Bardzo dziękuję nie tylko za towarzystwo, ale za celne spostrzeżenia i pytania :) Słuchajcie, ja jestem na tak. Uczulałam wielokrotnie, że potencjalny DT może niestety (lub stety, jak kto woli), zostać DS. Powiedziałam o tym, że pomimo wielu ogłoszeń w necie, pieski często nie znajdują domów, i jeśli dom tymczasowy nie zechce podjąć się dalszej opieki to pies wróci albo do schronu, albo do osoby, która go z niego zabrała, a to straszna trauma dla psa. Dom tymczasowy nie jest przerażony tym, że przez jakiś czas, w wyniku stresu, piesek może załatwiać się w domu, że może być początkowo lękliwy, wyciszony, że nie będzie chciał dać się pogłaskać, itp., itd. W domu są dwa króliczki i szczurki, ale jeśli towarzystwo się nie polubi to nie ma problemu z odseparowaniem. Z mojej strony mogę zadeklarować co jakiś czas wizyty, jeśli zajdzie taka potrzeba. Btw. Do parku nie jest daleko, także problemów ze spacerem też nie będzie.

Posted

Dziewczyny wielkie dzieki za wizyte :)
Ciesze sie , ze mamy swietny domek :)

mam dla Was niespodzianke ale o tym pozniej...bo Kociambry zrobily sobie plaze ( ze zwirku) w pokoju i "opalaja" sie ;)

Posted

Potem sobie przypomniałam, że nie rozmawialiśmy o nie puszczaniu psa luzem przez jakiś czas, i o adresatce.
To pamiętaj Budrysek o tym:-)

Posted

[quote name='bakusiowa']Budrysku. Nie dozuj nam tutaj wrażeń. Co mają oznaczać te zdjęcia? Tylko nie mam zamiaru czekać na wyjaśnienia do jutra:mad:

nooo dobra ;)

Tadziu nie pojedzie do w-wy ... opiekę nad Nim przejęła Przystań Ocalenie :loveu:
bedzie mial wspaniale warunki i opiekę weter. bardzo, bardzo Wam dziękuję :loveu:

Przystań Ocalenie wplacila rowniez 400 zl na dlug po Tadziu w lecznicy :loveu::loveu::loveu:

oczywiscie wczesniej uzgodnilam to z nausicaa ;)

a do nausicaa byc moze pojedzie po wizycie u weta i kwarantannie Malenstwo :)

http://www.dogomania.pl/threads/212075-Mój-Pan-umarł...ja-też-chcę...-(

Posted

Smyku na Pradze:-)
On maleńki, tam też przestrzeni wielkich nie ma, tylko jak on do łożka się dostanie, to antresola, strome drabinka, czy on z niej nie spadnie...

Posted

Awit napisał(a):
Smyku na Pradze:-)
On maleńki, tam też przestrzeni wielkich nie ma, tylko jak on do łożka się dostanie, to antresola, strome drabinka, czy on z niej nie spadnie...

jeszcze nie wiadomo czy pojedzie na dt bo tel dzwonia wiec moze bedzie szansa na ds?

Posted

kakadu napisał(a):
no i co u tadzia?
jak sie rozwinal temat?
zostaje w przystani?
jak jego rozliczenia?
ile zstalo dlugu?
a dom na pradze bedzie wykorzystany?

na razie jest w Przystani, na pewno juz nie wroci do mnie
o dlug to nawet nie chce sie pytac :(
jak bede w lecznicy to wezme potwierdzenie

dom na Pradze jest dla Smyka, ktory ma jeszcze kwarantanne, pojedzie tam chyba ze wczesniej trafi sie ds

Posted

Clean napisał(a):
Mam nadzieję że pieniądze z aukcji allegro dotarły dla Tadzia, bo ja nie dostałam kompletnie żadnej wiadomości czy wszystko w porządku

na pewno dotarly :)
byly przelewane prosto do lecznicy, na dniach podjade do Bielska i poprosze o wypiske