Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 476
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Anula, a masz wolny karabińczyk?
przyiąz ok 10 cm sznurka , taśmy..Niech się przyzwyczaji do teg że cos mu tam dynda.
poczekaj jeszcze ze smyczą.
Ale mu u Ciebie dobrze :))

Posted

Spróbuję z tym sznurkiem -dzięki za radę.Wróciliśmy wczoraj o 22.Chałupa stoi -nie rozniesiona.W chałupie brak demolki,wszystko na swoim miejscu.Jedynie jedzonko znikło.Zachowana czystość w domku.Filipek jak nas witał posiusiał się ze szczęścia.No super chłopaki się spisali.
No i Filipkowo-Mikusiowe fotki.

Posted

Filipunio dzisiaj był na pierwszym prawdziwym spacerku.Uffff ! Zapięłam smycz -linkę podstępem i poszliśmy tj.nie poszliśmy tylko został wyniesiony poza bramkę na ulicę no i przez 10min.ani się ruszył,musiałam go parę razy pociągnąć i udało się.Filipek ruszył na normalny spacerek.Na początku szedł przy nodze,bardzo nie ufny do otaczającej go przestrzeni,następnie po pewnym czasie rozluźnił się i swobodnie szedł na smyczce podnosząc nogę pod krzaczki.Zrobiliśmy sobie z Filipkiem kilometrowy spacerek.Kochane Cioteczki nie wiecie jaki to dla mnie niesamowity sukces.Nigdy nie miałam piesia z tego typu problemami i miałam chwile zwątpienia czy ja sobie z tym poradzę.No ale udało się -huraaaa będzie dobrze! Będę z Filipkiem wychodzić co trzy,cztery godziny i powinien przełamać strach przed smyczą.Bardzo zależało mi aby Filipek był obyty ze smyczą ponieważ chcę w najbliższym czasie zaliczyć wizytę u weta,tylko czekam na opis zabiegu od weta z Zamościa.Filipek ma jeszcze nie ściągnięte wszystkie szwy -kilka zostało i te trzeba usunąć.

Posted

Oj! nie wiecie Kochane Cioteczki ile to mnie zdrowia kosztowało -bo co to byłby za pies,który panicznie boi się smyczy.Jest bardzo dobrze -drugi raz byliśmy na spacerku.Teraz będziemy chodzić sobie na spacerki jak przystało na prawdziwych spacerowiczów.A Filipek -klasa tak trzymać.Takie niby nic a tak cieszy!

Posted

Ja również gratuluję!
Anula - to wielki sukces Twój i Filipka:)
Zdjęcia cudne - jak ogłoszenia jeszcze nie gotowe to podeslę:)
Zaświadczeenie jutro wysyłam.

Posted

Tola napisał(a):
Ja również gratuluję!
Anula - to wielki sukces Twój i Filipka:)
Zdjęcia cudne - jak ogłoszenia jeszcze nie gotowe to podeslę:)
Zaśiadczeenie jutro wysyłam.

TAK TO WIELKI SUKCES ! Nie mogę się nacieszyć ja i TZ - Filipek jest wielki,a za to,że się przełamał bardzo go kocham.
Dzisiaj same dobre wieści -i zaświadczonko też dotrze -stokrotne dzięki.

Posted

Tola napisał(a):
Przepraszam za zwłokę; dzisiaj byłam w Lublinie szukac Frajdy i zupełnie zapomniałam:oops:

Wiem,że cały Lublin jest postawiony na nogi-wchodzę na wątek Frajdy a opis zabiegu przyjdzie w sam raz bo Filipek od dzisiaj dopiero zaczął chodzić na smyczy,wcześniej nie było mowy.

Posted

Dzisiaj mieliśmy odwiedzinki rodzinki.Filipunio oczywiście obszczekał wszystkich - jakby nie.Przez chałupę przewaliło się w sumie osiem osób w tym dwoje malutkich dzieci -4latka i 2 latka.Dzieci nie przyzwyczajone do zwierząt.Filipek uciekał przed nimi,zagoniony w kąt odstraszał intruzów szczerząc zębule.Gdyby nasza nieuwaga chyba byłby skłonny ugryźć. Miałam duszę na ramieniu.Myślę,że nie nadaje się do tak małych dzieci.Byliśmy z gośćmi na lodach,oczywiście Filipunio też dzielnie maszerował ale zaproszenie na loda odrzucił.