Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Anula napisał(a):
Zapadła decyzja.Wszystko zostało uzgodnione telefonicznie trochę to trwało no ale...... .Filipunio,niunio,kręcidupka,trzęsidupka jedzie do nowego domku po nowe życie.Zawozimy go z TZ i rezydentem.Jesteśmy umówieni z Państwem na godz.11,ponieważ Pani na 12 idzie do pracy i prosiła aby Filipka przywieźć wcześniej ponieważ by bardzo chciała być przy przejmowaniu Filipunia,pomimo,że TZ i syn będzie w domu .Jutro Filipunio pokona 350 km i będzie miał swój domek a ja oczywiście przechodzę traumę psychiczną razem z TZ i oczywiście wciąż toczymy dyskusję na temat naszego Filipunia aby tylko miał dobrze w nowym domku i aby był pokochany tak jak myśmy go pokochali całym sercem i myślę,że on też już nas pokochał a to oczywiście jest straszne.Jak zwykle mam łzy w oczach bo ogólnie należę do płaczków.Kochane cioteczki trzymajcie jutro mocno kciuki aby nasz niunio jakoś znióśł nasze rozstanie.Jak przyjedziemy zdam relację a teraz szykuję dla mojego kochanego Filipka wyprawkę.

Wszytko potwierdzam!! Roizmawiałam wczoraj z Panią DS.Przekazałam jej wszelkie wskazówki i rady jak postepować z Filipkiem.
Anula Tobie dziękuję i Twojemu przemiłemu TZ za tak wielkie zaangazowanie.Trzymam kciuki!!!
Proponuję,żebyście za zebrane fundusze 313pln na Filipka zakupili paliwo na drogę.

• Replies 476
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Anula napisał(a):
Zapadła decyzja.Wszystko zostało uzgodnione telefonicznie trochę to trwało no ale...... .Filipunio,niunio,kręcidupka,trzęsidupka jedzie do nowego domku po nowe życie.Zawozimy go z TZ i rezydentem.Jesteśmy umówieni z Państwem na godz.11,ponieważ Pani na 12 idzie do pracy i prosiła aby Filipka przywieźć wcześniej ponieważ by bardzo chciała być przy przejmowaniu Filipunia,pomimo,że TZ i syn będzie w domu .Jutro Filipunio pokona 350 km i będzie miał swój domek a ja oczywiście przechodzę traumę psychiczną razem z TZ i oczywiście wciąż toczymy dyskusję na temat naszego Filipunia aby tylko miał dobrze w nowym domku i aby był pokochany tak jak myśmy go pokochali całym sercem i myślę,że on też już nas pokochał a to oczywiście jest straszne.Jak zwykle mam łzy w oczach bo ogólnie należę do płaczków.Kochane cioteczki trzymajcie jutro mocno kciuki aby nasz niunio jakoś znióśł nasze rozstanie.Jak przyjedziemy zdam relację a teraz szykuję dla mojego kochanego Filipka wyprawkę.

Ciekawe jak przebiegła wizyta z potencjalnymi właścicielami, nie mogę się doczekać relacji.

Posted

Witam wszystkich, miałam dzisiaj szczęście poznac Filipka. Zamieszkał w naszym domu. jak na razie byliżmy 2 razy na spacerze, zjadł 2 posiłki i odpoczywa .Poznajemy się imyślę ,że jutro będzie jeszcze lepiej. Pozdrawiam opiekunów, cudowni ludzie aby było takich ludzi jak najwięcej!!!

Posted

agusia35 napisał(a):
Witam wszystkich, miałam dzisiaj szczęście poznac Filipka. Zamieszkał w naszym domu. jak na razie byliżmy 2 razy na spacerze, zjadł 2 posiłki i odpoczywa .Poznajemy się imyślę ,że jutro będzie jeszcze lepiej. Pozdrawiam opiekunów, cudowni ludzie aby było takich ludzi jak najwięcej!!!

JESLI JE,TO BĘDZIE DOBRZE. Tak bardzo sie ciesze ,że Filipek ma dom.:multi::multi:

Posted

witamy świeżo upieczoną Właścicielkę naszej wątkowej gwiazdy :)

i oczywiście czekamy na informacje jak sobie mały radzi, fotki mile widziane :)

Filipku, powodzenia na nowej drodze życia! :cool1:

Posted

Ano właśnie jesteśmy.Trochę mi zeszło,ponieważ wgrywałam fotki Filipka z nowego domku i musiałam nakarmić mojego głodomora Mikusia bo praktycznie cały dzień nic nie jadł.Pani Agnieszka wyprzedziła mnie,zalogowała się na Dogo i już jest.Serdecznie dziękuję Pani Agnieszko za dotrzymanie obietnicy i najważniejsze chyba dla wszystkich Cioteczek,że będą wiadomości na bieżąco i fotki z nowego domku,z nowego życia Filipka.
Trochę relacji:Filipunio nie chciał wejść do klatki,po wielkich namowach i prawie klękaniu przed nim jakoś pomału wszedł i stop - na schody ani mowy.Zaniosłam go na pierwsze piętro i namówiłam na drugie piętro - udało się.Pani Agnieszka,prześliczny synek,TZ przywitali nas czekając z otwartymi drzwiami -muszę przyznać,że przyjemne uczucie być tak przyjmowanym.Filipunio w pierwszym rzędzie przywitał się ze świnką - samczykiem jak nie pomyliłam imienia to Ździsiem i naszczekał na biednego prześlicznego kudłaczka,następnie zwiedził całe mieszkanko,pomiział się z właścicielami i położył się na wcześniej przygotowanej miękkiej kołderce. To tak w skrócie.Państwo przemili a przede wszystkim o wielkim sercu do zwierząt.Jestem przekonana,że mój Filipunio trafił do bardzo dobrego domku i tak jak od Pani Agnieszki,TZ i synka dostanie wiele miłości,zresztą to było od razu widać.A więc jestem szczęśliwa,że Filipek będzie miał to o czym marzyłam dla niego.Jestem przekonana,że Państwo i ich synek pokochali Filipka już w drzwiach widząc go.Oczywiście ja płaczek - idąc do samochodu zastanawiałam się czy łzy lecą ciurkiem ze szczęścia,czy też,że już nie będę miała przy sobie mojego Filipunia,kręcidupki,trzęsidupki,niunia jak go nazywaliśmy zależnie od sytuacji.A mój rezydent chodzi smutny,podchodzi do kocyka Filipka na którym Filipek lubiał się wylegiwać - wącha i patrzy tymi dużymi oczyskami na mnie.
Bardzo dziękuję malawaszko za namiary na Państwa i missieek-Angelice za wizytę u Państwa no i wszystkim Cioteczkom,że trzymały kciuki za ten jedyny domek.Powstawiam trochę fotek z nowego domku ale to potrwa -bo jest tego.

Posted

no coz tylko sie cieszyc z tak dobrego zakonczenia :) mam nadzieje tylko ze swinka sie oswoi z nowym zwierzakiem w domu gdyz moja swinka neistety.. ale po miesiacu od wziecia zwierzaka nie wytrzymala i odeszla :(