Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ależ się poszczęściło temu gnojkowi małemu :)
DIF może nie zakładaj nowego wątku suni, pewnie i tak długo u Ciebie nie posiedzi więc może zostawmy już ten co ?

• Replies 399
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

DIF, dzięki za info! :)
Co do pazurków - maluchy bez problemu dają sobie obcinać (robiłam to co najmniej 2-krotnie i nie było problemów).
Co do załatwiania się - mhmm, biorąc pod uwagę, że przebywała tylko i wyłącznie na dworze trening czystości pozostawał jedynie w sferze pobożnych życzeń. Podobno całe rodzeństwo momentalnie nauczyło załatwiać się w wyznaczonym miejscu (gazeta/kuweta), więc mam nadzieję, że Diva nie okaże się mniej pojętna od pozostałych.
Szczeniaków nie odpchlałyśmy. Jeszcze tydzień temu miały czystą skórę, ale mogło się to zmienić. Przepraszam - powinnyśmy były uprzedzić, ale jak wiesz akcja była mocno "na wariackich papierach".

Posted

malvaaa napisał(a):
ja tez trzymam kciuki :) a mozemy liczyc na szczegoly :)?

Tydzień temu zadzwoniła do mnie Pani z Warszawy, wypatrzyła Sabę na Allegro.
Mieszka na Ursynowie, w domku ogródkiem. Przez kilkanaście lat miała 2 suczki, bardzo ze sobą zżyte.
Kaukazka i kundelka :)
Jedna odeszła jakiś rok temu, druga chyba w czerwcu.
Pani ma działkę w pobliżu miejsca, w którym przebywa Saba, więc umówiłyśmy się na sobotę.
Przy okazji chcemy porozwieszać trochę plakatów o zaginionym puchatku Tofelku i popytać ludzi ze wsi ...
Mam nadzieję, że Saba nie wpadnie na pomysł urządzania polowań na miejscowe kury.. i że w sobotę spotkamy ją w tym miejscu. Teraz nic i nikt już jej tam nie trzyma.

DIF - dzięki za informacje :) Czekamy na zdjęcia Divy!

Posted

[quote name='Abrakadabra'] Czekamy na zdjęcia Divy!

Udało mi się zrobić na razie tyle, bo padł mi aparat.

Niestety przy robieniu tego ostatniego zdjęcia mój aparat przestał "czytać" światło i nie wiem czy uda mi się go zregenerować! :(

Malutka jest słodka. Przez całą noc nie zrobiła siusiu w kenelówce, co jest dużym wyczynem dla tak małego pieska. Już chodzi bez smyczy, bo na smyczy nie chciała się załatwić i stąd to sikanie w domu. Teraz jak się obudzi (a śpi bardzo dużo) od razu wynoszę ją na podwórko i siiiiika.
Wczoraj nie napisałam, bo zapomniałam. Ma straszny syf w uszach! Zarówno w jednym jak i drugim. Mam VetriDerm Otex i wyczyściłam jej uszki, ale mam nadzieję, że to "tylko" brud a nie coś gorszego.

Posted

DIF, dzieki za informacje i fotki.
Mała śpi pod taką śliczną pościelą ?! :crazyeye:
Rozwaliłaś mnie! Ze słomy na piernaty :loveu:

W uszach na bank jest brud.
Z tej dwudniowej wycieczki, którą urządziła sobie z mamusią (i bratem, który przepadł bez wieści) wróciła przemoczona i utytłana w błocie "po uszy"...

Posted

Abrakadabra napisał(a):

Mała śpi pod taką śliczną pościelą ?!
Rozwaliłaś mnie! Ze słomy na piernaty

Ta "pościel" to pieluszki flanelowe po moich dzieciakach! :megagrin:
A jak się przyjrzysz dokładniej temu zdjęciu zauważysz, że śpi na trawie koło dmuchanego basenu... Bawiła się z dzieciakami, po czym padła skonana do granic. To ją pookrywali pieluszkami, żeby nie zmarzła w tym upale! ;):evil_lol:

obraczus87 napisał(a):
ależ Ona urosła

Atomowka napisał(a):
DIF przecież to nie ten pies:O ona taka duża już ? No kurde to szybko rośnie gnojek jeden

No co Wy, dziewczyny! Ten duży to Lemon! ;) Ona jest maleńka! :evil_lol:

Posted

Maleńka już taaaaka duża :):)
Trzymam kciuki za Sabę i zaginionego maluszka.....

Mogę zadeklarować skromną 10 do hoteliku. Poproszę o konto.

Posted

Vasco napisał(a):
Maleńka już taaaaka duża :):)
Trzymam kciuki za Sabę i zaginionego maluszka.....

Mogę zadeklarować skromną 10 do hoteliku. Poproszę o konto.

Vasco! Twoje kciuki chyba czynią cuda!

Znalazłyśmy braciszka! Odbiłyśmy go z półmetrowego krowiego łańcucha!
9 tygodniowy szczeniak był uwiązany przy 4 dechach udających budę. Wygłodniały, bez wody i z klepiskiem zamiast podłogi. Podobno piszczał/wył całymi nocami!
Dif zgodziła się przyjąć chłopczyka i już dziś zamieszkał razem z siostrzyczką.
Dzieciaki pięknie się witały! A maluch... po prostu był dziś najszczęśliwszym psem na świecie!
Wcześniej doktor Zwierzuś, którą szczerze uwielbiam, zaszczepiła malucha, odpchliła i odrobaczyła...

A Saba trafila do wspaniałego domu! Na wypadek gdyby źle się poczuła w domu będzie miała do dyspozycji kilkunastometrową budę, gigantyczny, zadaszony kojec z wybiegiem, wielki piękny ogród i oczko wodne gdyby chciała się schłodzić... i co najważniejsze: kochającą, odpowiedzialną Opiekunkę!

Chyba jestem szczęśliwa!!!

Posted

Ciotki!
Nie zapomnimy dzisiejszego dnia do końca życia :) Teapot, prawda?

Do tej pory nie mogę uwierzyć, że go znalazłyśmy:)
Teapot zrobiła i wydrukowała stertę ulotek, które wrzucałyśmy do skrzynek, jadąc po wsi od domu do domu.
No i zagadywałyśmy kogo się dało...
Tak jak pisała Teapot - puchatek miał 50cm krowi łańcuch na szyi i coś co imitowało budę.

DIF dzięki, że zgodziłaś się go przyjąć, ze sporym rabatem :loveu:

Saba nie mogła trafić lepiej :) jeśli będzie miała ochotę na ochłodę, to oprócz oczka wodnego ma do dyspozycji basen :)
I w sumie ładnie jej wychodzi stąpanie po marmurowych podłogach :)
Niedługo do tego domku trafi też druga sunia, porzucona na działce w Małkinii.

Ps.DIF dzwoniła, że klusek ma masakryczną biegunkę...
To na pewno kwestia związana ze "zmianą diety".. nie mam pojęcia czym karmiono go przez ten tydzień...

Posted

Abrakadabra napisał(a):

Tak jak pisała Teapot - puchatek miał 50cm krowi łańcuch na szyi i coś co imitowało budę.

Jak do mnie zadzwoniła Abra i powiedziała, że razem z teapot znalazły brata Divy i szczyl jest na łańcuchu normalnie aż się zachłysnęłam! :placz:
Dla mnie łańcuch to chyba najgorszy los jaki może spotkać psa!!
Z każdej innej krzywdy przy pomocy dobrych ludzi prędzej czy później pies wyjdzie, ale być przypiętym całe życie do np. metrowego łańcucha przy rozklekotanej budzie, w temperaturze 30 stopni latem a -20 w zimie jest dla mnie po prostu niewyobrażalne!
Mam świadomość, Wy na pewno zresztą też, że ten mały grzdyl wisiałby na tym łańcuchu do końca życia....
I wielkie uznanie dla dziewczyn, które nie odpuściły tematu! Jesteście po prostu BOSKIE!!!! :loveu::loveu::loveu:

Kochani! Przyjęłam malucha bardzo spontanicznie i absolutnie awaryjnie!
Mój dom nie jest przystosowany do hotelowania szczeniąt. Już jedna Diva stanowi problem a dwa szczeniorki to już naprawdę nadmiar szczęścia! :evil_lol:
Ciągle tylko latam z mopem i torebkami na kupale, ciągle pilnuję żeby czegoś nie pogryzły np. kabla od odkurzacza, który jest nieodłącznym i stałym elementem wystroju mojego salonu odkąd prowadzimy hotelik!;)
Mam w tej chwili łącznie 10 psów w tym dwa szczeniorki!:mdleje:
Masakra po prostu! Być może lada chwila przyjedzie 11-ty (czekam na rozwój sytuacji) a przecież wszystkie psy mam w domu i jeszcze do tego małe dzieciaki!

Dlatego bardzo błagam o wzmożoną akcję "domkową"!
Wiem, ze zrobicie wszystko w tym kierunku!
Ja ze swojej strony jutro nakręcę jakiś fajny filmik, można będzie go wstawić na allegro na przykład. Zawsze pies oglądany na "żywca" bardziej chwyta za serce.
Na zdjęcia możecie nie liczyć, bo mój aparat odmówił posłuszeństwa! :eviltong:

Tak jak pisze Abra. Mały ma masakryczną biegunkę! Po prostu leje mu się z tyłka! Mamy nadzieję, że to kwestia żywienia jakimś g***nem ....

Posted

jezus jaka historia, dobrze ze sie wszystko skonczylo tak jak bysmy sobie tego wymarzyly! dziewczyny jestescie wielkie! a nowy 'pan' nie robil problemu zeby go oddac? eh, pewnie kolejna bida trafi na ten lancuch :(
a z domu dla Saby ciesze sie strasznie, mila, kochana, przytulasna i w swoim jedynym domku, super wiadomosci!!!
gratulacje!

Posted

DIF, o zdjęcia się nie martw, wybierzemy coś z tych, które zrobiłam dzisiaj.

Filmik jest mile widziany , ale czy nadążysz nad tymi małymi oszołomkami ?
Ta dwójka to prawdziwa "mieszanka wybuchowa". :cool3:

Dobrze, że Łukaszek "zaadoptował" :) Divę. Masz wspaniałe dzieciaki!
Bardzo doceniamy fakt, że złamałaś swoją zasadę nieprzyjmowania do hoteliku takich młodych szczylków :loveu:, gdyby nie Ty - nie mam pojęcia gdzie mogłyby trafić.

SERDZECZNIE DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM OSOBOM ZAANGAŻOWANYM NA BAZARKU IMIONKOWYM I FANTOWYM.
DZIĘKI WPŁATOM MALUCHY MAJĄ SZANSĘ PRZECZEKAĆ U DIF, DO CZASU ZNALEZIENIA DOMKÓW

Zwierzuś - dzięki za wszystko!!!

Posted

[quote name='Abrakadabra']
Dobrze, że Łukaszek "zaadoptował" Divę. Masz wspaniałe dzieciaki!

Łukaszek "zaadoptował" Divę bardzo, bardzo.....! Właśnie z nim śpi w łóżku! :evil_lol:
Łukasz ma w swoim pokoju gres na podłodze i mała może sobie tam sikać do woli a gnojec nauczy się odpowiedzialności, bo jak rano będzie nasikane czy nas.... to ma sprzątnąć nie budząc mamy! :evil_lol::mad:
Musiałam Divkę umieścić oddzielnie od brata, bo normalnie tak jak napisałaś: razem tworzą mieszankę wybuchową! Szaleją, ogryzają się, wariują i ... rozwalają klatkę!
Zobaczymy jak minie pierwsza nocka u Łukasza i pierwsza nocka po "urwaniu" łańcucha!

Trzymajcie kciuki! :thumbs:

ps. a dzieciaki mam rzeczywiście cudne! Pomimo młodego wieku (6 i 8 lat) bardzo mi pomagają, są bardzo odpowiedzialne a przede wszystkim szanują zwierzęta!

Posted

DIF - kciuki trzymane :)
Dawaj te filmiki, wykorzystamy je na Allegro. Zdjęcia też Teapot pewnie niebawem wklei.
PS. Obdzwoniłam dziś wszystkie 6 DS. Wszystkie szczyle mają się świetnie, rozrabiają i rosną jak na drożdżach.
Jak tylko dostane fotki, od razu je wkleimy.