Abrakadabra Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 [quote name='beka']Ja nie znalazłam nikogo z Ożrowa i jak mi sie dom trafił jechałam tam sama.. [FONT=Times New Roman]beka, wiem... Jeśli nie muszę, to nie wyręczam się innymi osobami.[/FONT] [FONT=Times New Roman]I chyba po raz kolejny czeka nas dłuuuugi kurs....[/FONT] [FONT=Times New Roman]Każdego z pięciorga maluchów dowiozłyśmy same...[/FONT] [FONT=Times New Roman]Tyle, że w weekend pokonuję co najmniej 120km (na działkę i z powrotem) , a ostatnio (na działkę-do W-wy-do Sierpca-do Warszawy) - 360km[/FONT] [FONT=Times New Roman]Miło [FONT=Verdana][SIZE=3]byłoby, gdyby ktoś pomógł...[/FONT][/FONT] Quote
beka Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 [quote name='Abrakadabra'][FONT=Times New Roman]beka, wiem... Jeśli nie muszę, to nie wyręczam się innymi osobami.[/FONT] [FONT=Times New Roman]I chyba po raz kolejny czeka nas dłuuuugi kurs....[/FONT] [FONT=Times New Roman]Każdego z pięciorga maluchów dowiozłyśmy same...[/FONT] [FONT=Times New Roman]Tyle, że w weekend pokonuję co najmniej 120km (na działkę i z powrotem) , a ostatnio (na działkę-do W-wy-do Sierpca-do Warszawy) - 360km[/FONT] [FONT=Times New Roman]Miło [FONT=Verdana][SIZE=3]byłoby, gdyby ktoś pomógł...[/FONT][/FONT] Abra ja nie w tym sensie, chodziło mi o to że tam nikogo z dogo chyba nie ma :( zajrzyj do moich szczyli to te o których ci mowiłam Quote
Abrakadabra Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 beka napisał(a):Abra ja nie w tym sensie, chodziło mi o to że tam nikogo z dogo chyba nie ma :( zajrzyj do moich szczyli to te o których ci mowiłam beka, przecież wiem :) Damy jakoś radę.... Maluchy powinny jak naszybciej trafić między ludzi. Jeden z psiaków robi się dość wycofany i zaczyna powoli dziczeć. Quote
Atomowka Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Abra ja mogę pomóc tyko tak jak pisałam stronę wcześniej Quote
Abrakadabra Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Atomowka napisał(a):Ja też nie Ale czasami mijam to miasto jak jadę do TZ. W ogóle nie znam miasta i jeżdżę pociągiem ale jak nikt nie da rady to może ja jakoś bym się pociągiem tam doczłapała Tylko pytanie czy ludziska daleko od stacji mieszkają? ale tego pewnie nikt nie wie Atomówka - Kocham Cię :loveu: Nie mam sumienia Cię tam ciągnąć :) A jak często mijasz Ożarów? Quote
Atomowka Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 No ostatnio niestety rzadko bo muszę się po lekarzach trochę szwendać, ale jakoś w następnym tygodniu ( bardziej pod koniec) mogłabym podjechac tam, tylko jak mówię nie znam Ożarowa więc Ci ludzie musieli by mi wytłumaczyc jak ze stacji do nich dojśc Quote
Abrakadabra Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Atomowka napisał(a):No ostatnio niestety rzadko bo muszę się po lekarzach trochę szwendać, ale jakoś w następnym tygodniu ( bardziej pod koniec) mogłabym podjechac tam, tylko jak mówię nie znam Ożarowa więc Ci ludzie musieli by mi wytłumaczyc jak ze stacji do nich dojśc Kochana jesteś :) Może kiedyś poproszę Cię o pomoc w tej okolicy:) Pojedziemy same w sobotę, juz rozmawiałam z potencjalną właścicielką... Ale zapamiętam - na przyszłość :) Quote
teapot Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 To może jeszcze ktoś z Ożarowa chciałby przygarnąć pieska? ;) Quote
Abrakadabra Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Kolejny maluch trafił dzisiaj do DS do Ożarowa :) Domek dobrze rokuje :) 15 czerwca odeszła 12-letnia sunia (rak jelit) właścicieli... Państwo czekali na kluska całą rodziną. Nie obawiają się szkód, spowodowanych przez szczeniaka.., ich sunia (5kg żywej wagi) przez ostatnie trzy lata zdemolowała przedpokój, o czy poinformowano nas niemal z dumą w głosie :) Do adopcji zostały 2 szczeniaczki : sunia i piesek. I oczywiście mamusia :( Quote
malvaaa Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 ja mam urlop do konca tygodnia, tez moge podjechac do maluchów i je nakarmic, porobic zdjecia itp. a mamusi chyba musimy odnowic ogloszenia... Quote
teapot Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 U nas niestety fatalne wieści - Saba wyprowadziła dzieciaki poza teren działki. Nie było ich podobno aż dwa dni. Wróciła tylko z suczką. ;( ;( ;( Nie wiemy co robić. Szukamy pilnie dt dla małej i łudzimy się, że chłopaczek jest cały i zdrowy... i nie trafił na łańcuch. Do tego Abra jest odcięta od sieci... Quote
Aleksa. Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 [quote name='teapot']U nas niestety fatalne wieści - Saba wyprowadziła dzieciaki poza teren działki. Nie było ich podobno aż dwa dni. Wróciła tylko z suczką. ;( ;( ;( Nie wiemy co robić. Szukamy pilnie dt dla małej i łudzimy się, że chłopaczek jest cały i zdrowy... i nie trafił na łańcuch. Do tego Abra jest odcięta od sieci... kurcze !!!! :( Quote
malvaaa Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 oj nie dobrze, ktora sunia została? zrobie jej szybko ogloszenia ze szuka pilnie dt. wrzuce tez od razy mamusie. eh, gdzie ten maluch sie zagubil :( Quote
obraczus87 Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 cholera jasna :( nie wiem nawet jak pomóc :( Quote
dycha Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 przepraszam za ofa, ale zajrzyjcie http://www.dogomania.pl/threads/211216-SZUKAMY-teraz-NA-CITO-DT-DS-i-deklaracji-na-hotel.-Suczka-i-kot. Quote
teapot Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 malvaaa napisał(a):oj nie dobrze, ktora sunia została? zrobie jej szybko ogloszenia ze szuka pilnie dt. wrzuce tez od razy mamusie. eh, gdzie ten maluch sie zagubil :( Została płowa/bura sunia - DIVA. Jest śliczna, bardzo energiczna. Żywe srebro. Ma piękną ciemną "maskę" na pysiu i wyjątkowo mądre oczka. To typ nieustraszonego zdobywcy. Quote
malvaaa Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 kurcze mam problem bo są dwa maluchy burawe z czarnym pyskiem. Jeden bardziej kudaty a drugi gladki, ktora to Diva? Quote
teapot Posted August 3, 2011 Author Posted August 3, 2011 To jest Diva: Czy możesz też mocniej ogłaszać Sabę? Baaaardzo proszę... Abra jedzie po małą - na jakiś (krótki czas) mamy pieniądze na hotelik, ale na dłuższą metę to nie jest dobre rozwiązanie. :/ Quote
malvaaa Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 a to ta panienka, ok, juz sie za to zabieram, połączyć ją z mamusią czy oddzielnie? Quote
teapot Posted August 3, 2011 Author Posted August 3, 2011 Może lepiej oddzielnie i tylko wspominac o drugiej? (ewentualny link do ogłoszeń drugiej dodawać) Malvaaa - DZIĘKUJĘ! Quote
teapot Posted August 3, 2011 Author Posted August 3, 2011 Diva cudem trafiła do hoteliku u Dif. Cudem, bo samochód Abry zaczął w bardzo wyraźny i zdecydowany sposób na trasie odmawiać współpracy. :/ Abra powiesiła na sklepie informację o Puchatku - może ktoś się odezwie i dowiemy się, czegoś o losie malucha. Quote
malvaaa Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Diva ma ogloszenia tam gdzie mamusia wczsniej, nie wstawie linków bo robilam dzisiaj ogloszenia 3 psiakom i sie nie polapie w tym :( ps. jestem tak zakrecona ze mialam dylemat ktora ta Diva, a przeciez drugi burasek to chlopak... mam nadzieje ze bedzie odzew, Sabą zajme sie jutro... Quote
Hotel KADIF Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Kochane! Diva jest już u nas! To fajny, mały słodziak! Od razu zapoznała się z psami, które przyjęły ją naprawdę w porządku! ;) W końcu to psi dzieciak a one to wyczuwają. Z podstawowych, początkowych, obserwacji: 1. nie chodzi na smyczy, aczkolwiek jest chętna i nie szarpie się masakrycznie;) 2. nie boi się psów 3. atakuje koty 4. dzieci....neutralnie 5. wchodzi po schodach, ale nie schodzi... Boi się wysokości i piszczy 6. zamknięta w kenelówce wyje i piszczy, ale wystarczy jedno stanowcze "NIE" i jest cisza 7. na razie nie załatwiła się na zewnątrz, tylko w domu! :diabloti: Ale nad tym popracujemy jutro! Niech ma dzieciak czas! 8. pazury jak szpilki i strasznie się czochra! Pchły jakie, czy co...?:shake: Czy Diva ma swój osobny wątek, czy mam jej założyć nowy? Jak chcecie? To tyle na dzisiaj, ok? Jutro wkleję zdjęcia i filmik, który nagrałam. Dzisiaj juz padam na twarz! :mdleje: Quote
Recommended Posts