Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

monika083 napisał(a):
i co cioteczki? cos postanowione? Budrysku, masz cos innego na oku? moze faktycznie rozwiazaniem bedzie zabrac go do Lilu?

Moniko, kontakt z BUDRYSEK teraz możliwy jedynie telefonicznie... ma zepsuty komputer. Jest bez dostępu do neta.:shake:

• Replies 966
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziewczyny.... dostwal royala gastro cos tm veterinary
otoz to nie tyle co sa biegunki a brudzenie straszne po siebie...
malo tego on dostaje atrogeramine oslonowo....

badanie kalu zrobie w poniedzialek...
tu ie problem lezy w karmie . mam wrazenie ze to jego jelita bdz starcze zmiany
doswal ntybiotyk n siki smierdzace acetonem...
u mnie n spacery wychodzi regularnie...

Posted

majku33krakow napisał(a):
jak retro ma dobre badania to na biegunki jest dobra karma trovet dpd

Co do wyników, to na razie nie miał badań kału. Może to badanie coś wyjaśni?
A co do karmy trovet - pamiętam o niej i BUDRYSEK już też przekazałam informację. Dziękuję.

Retro przypomina się i prosi o pomoc... chyba 22-ego ma mieć następną dawkę trocoxilu, a chyba jeszcze tabletka nie zapłacona.

Posted

zuzlikowa napisał(a):
Co do wyników, to na razie nie miał badań kału. Może to badanie coś wyjaśni?
A co do karmy trovet - pamiętam o niej i BUDRYSEK już też przekazałam informację. Dziękuję.

Retro przypomina się i prosi o pomoc... chyba 22-ego ma mieć następną dawkę trocoxilu, a chyba jeszcze tabletka nie zapłacona.

nie wiem czy zaplacona ja dawke mam w domu l niego....
przekzan o budrysek nastepna dawka 22 o ile dobrze pamietam

Posted

Kofeina napisał(a):
dziewczyny.... dostwal royala gastro cos tm veterinary
otoz to nie tyle co sa biegunki a brudzenie straszne po siebie...
malo tego on dostaje atrogeramine oslonowo....

badanie kalu zrobie w poniedzialek...
tu ie problem lezy w karmie . mam wrazenie ze to jego jelita bdz starcze zmiany
doswal ntybiotyk n siki smierdzace acetonem...
u mnie n spacery wychodzi regularnie...

... dlatego trzeba zobaczeć w czym przyczyna... może badanie da jakąś jednoznaczną odpowiedź?

Choć z własnych doświadczeń wiem, że organizmy psów reagują zaskakująco i nie u wszystkich jednakowo- Mela dostawała specjalistyczną karmę na buiegunki i... nic. Dalej miała problemy. Szukałyśmy już wszystkiego i... jedna ze średniej klasy karm jej spasowała i skończyły się problemy żoładkowo jelitowe, a pies zaczął przybierać na wadze. A trwało to dobrą chwilę, nim udało się znaleźć karmę dobrze przez nią przyswajaną i kilka ich wypróbowałyśmy.

A powiedzcie mi, jakie schorzenie powoduje, że mocz ma zapach acetonu?

Posted

my mamy trosze graniczone ruchy zrobilismy usg ekg krew, mocz karma
gotowanie on dostaje tyle lekow ze to masakra...
byl odrobaczany w podejrzeniu o robale
ciagle chunie nie mamy rtg by zrobic kontrst
a to koszty... brudzenie jestesmy w kropce...
on duzo je i wsio przez niego przelatuje... ile karmy tyle kupy a on glodny

Posted

kofeina a co trzeba zrobić żeby on u ciebie został do wiosny?,i rozliczenie zróbcie ,bo nie jest tylko za karmę -107 złoty., a jak mu zmieniać dt to chyba do anja 2201,bo skoro ma zaklepany na mur beton ds to coś musimy zrobić.

Posted

kofeina a co trzeba zrobić żeby on u ciebie został do wiosny?,i rozliczenie zróbcie ,bo nie jest tylko za karmę -107 złoty., a jak mu zmieniać dt to chyba do anja 2201,bo skoro ma zaklepany na mur beton ds to coś musimy zrobić.

tu nie o to chodzi co trzeba zrobic.. bo wszyscy zrobili wszystko ja nie moge trzymc psa w omu tory robi pod siebie ja nie naaazam ze sprzataniem.... nie jestem w stanie klocic sie z sasiadami, sprzatac po nim, pilnowac lekow, i scierac siuskow. to jest nie wykonaane. mam swoje dwa psy (kube, lucyne) plus tymczasowiczke dysie
no i retro... nie mozna psa kpac w kolko non sop jest zimno on sie w koncu zaziebi
a brudnego nie moge go po klatce ciagac bo sasiedzi sapia i tak w kolko....

Posted

Kofeina napisał(a):
tu nie o to chodzi co trzeba zrobic.. bo wszyscy zrobili wszystko ja nie moge trzymc psa w omu tory robi pod siebie ja nie naaazam ze sprzataniem.... nie jestem w stanie klocic sie z sasiadami, sprzatac po nim, pilnowac lekow, i scierac siuskow. to jest nie wykonaane. mam swoje dwa psy (kube, lucyne) plus tymczasowiczke dysie
no i retro... nie mozna psa kpac w kolko non sop jest zimno on sie w koncu zaziebi
a brudnego nie moge go po klatce ciagac bo sasiedzi sapia i tak w kolko....

a nie można mu pieluchy non stop zakładać?,czy nie ma kasy na pieluchy?

Posted

a nie można mu pieluchy non stop zakładać?,czy nie ma kasy na pieluchy?

pieluchy sa ale on i tak popuszcza przez nie.. smierdzi to niesmowicie
w windzie tez... i co ja mam robic? jaaby nie bylo problemow z kupa
i caglymi kapielami to ok ale naprwde jest ciezko..
j sma nie mge go podnosic. kapac zmieniac pieluch...

Posted

mam nadzieje ze cos wymyslicie raazem;)
wybaczcie kobiety ale ja ide spac moj marcin juz sie drze ze zablokuje mi dogo
bo ja musze odpoczac...
zyczymy spokojnej nocy
jutro sie oezwiemy

Posted

Kofeina napisał(a):
mam nadzieje ze cos wymyslicie raazem;)
wybaczcie kobiety ale ja ide spac moj marcin juz sie drze ze zablokuje mi dogo
bo ja musze odpoczac...
zyczymy spokojnej nocy
jutro sie oezwiemy

sory,ale dawno powinien to zrobic!

Posted

Jestem na prośbę majku33krakow , nie wiem tylko czy chodzi o miejsce u mnie czy o poradę ??:) Nie czytałam całego wątku , ale napiszę co wiem z własnego doświadczenia .

Jeśli chodzi o pieluchy to jeżeli chłopakowi wypada zawartość , znaczy , że pielucha jest nie dobrana , miałam u siebie sunię która chodziła w pampersach , wypróbowałam chyba wszystkie marki zanim trafiłam , z niektórych wypadało , w końcu trafiliśmy , chodziła w pampersie 6 . Bardzo ważne jest też żywienie , zawsze ta sama karma i najlepiej o stałych porach , 18:30 to 18 :30 , z reguły koopa wychodzi około pół godziny po jedzeniu . Ja mojej Edzi wygoliłam sierść na pupie , tam gdzie sięgał pampers , wtedy nie trzeba było kąpać po każdej koopie , wystarczą chusteczki nawilżane dla niemowląt , jeśli pies nosi pampersa cały czas trzeba bardzo dbać o pachwinki (otarcia ) , ja stosowałam sudokrem w dużych ilościach . Jeśli psiak nie trzyma też moczu to trzeba dbać , żeby siusiak zawsze był czysty , żeby nie doszło do zapalenia .

Mam nadzieję , że choć trochę pomogłam .

ile waży Retro ? Mam pampersy , mogła bym mu wysłać , tylko nie wiem czy rozmiar dobry .

Posted

Anja2201 napisał(a):
Jestem na prośbę majku33krakow , nie wiem tylko czy chodzi o miejsce u mnie czy o poradę ??:) Nie czytałam całego wątku , ale napiszę co wiem z własnego doświadczenia .

Jeśli chodzi o pieluchy to jeżeli chłopakowi wypada zawartość , znaczy , że pielucha jest nie dobrana , miałam u siebie sunię która chodziła w pampersach , wypróbowałam chyba wszystkie marki zanim trafiłam , z niektórych wypadało , w końcu trafiliśmy , chodziła w pampersie 6 . Bardzo ważne jest też żywienie , zawsze ta sama karma i najlepiej o stałych porach , 18:30 to 18 :30 , z reguły koopa wychodzi około pół godziny po jedzeniu . Ja mojej Edzi wygoliłam sierść na pupie , tam gdzie sięgał pampers , wtedy nie trzeba było kąpać po każdej koopie , wystarczą chusteczki nawilżane dla niemowląt , jeśli pies nosi pampersa cały czas trzeba bardzo dbać o pachwinki (otarcia ) , ja stosowałam sudokrem w dużych ilościach . Jeśli psiak nie trzyma też moczu to trzeba dbać , żeby siusiak zawsze był czysty , żeby nie doszło do zapalenia .

Mam nadzieję , że choć trochę pomogłam .

ile waży Retro ? Mam pampersy , mogła bym mu wysłać , tylko nie wiem czy rozmiar dobry .

a ile kosztuje u ciebie dt za retro?

Posted

a ile kosztuje u ciebie dt za retro?

500 zł w tym jest wyżywienie ,koszty wet , pieluch czy innych środków potrzebnych psu już nie . opis warunków i zdjęcia są na moim wątku .

Posted

To strasznie dużo ale może daloby sie uzbierać. U Anji sa ogrzewane pomieszczenia z kaflami no i dziewczyna jest cały czas do dyspozycji. Juz wcześniej pisalam o tym hospicjum. Retro potrzebuje 3,4 miesiace. Później ma domek.
Dziś wyszłam rano z psami na spacer i strasznie mi się zrobiło przykro że częśc psów w kojcach siedzi a tak zimno. A on staruszek schorowany jest. No i jeszcze jedno. Psy bedąc cay czas na zewnatrz przygotowują się na chłód a Retruś był w gorącym mieszkaniu, nie nadbudował sobie podszerstka. Skoro wiadomo że deklarację nie będą wieczne to latwiej będzie uzbierać, to pawie jak jednorazowe. Co myślicie?

Posted

LILUtosi napisał(a):
To strasznie dużo ale może daloby sie uzbierać. U Anji sa ogrzewane pomieszczenia z kaflami no i dziewczyna jest cały czas do dyspozycji. Juz wcześniej pisalam o tym hospicjum. Retro potrzebuje 3,4 miesiace. Później ma domek.
Dziś wyszłam rano z psami na spacer i strasznie mi się zrobiło przykro że częśc psów w kojcach siedzi a tak zimno. A on staruszek schorowany jest. No i jeszcze jedno. Psy bedąc cay czas na zewnatrz przygotowują się na chłód a Retruś był w gorącym mieszkaniu, nie nadbudował sobie podszerstka. Skoro wiadomo że deklarację nie będą wieczne to latwiej będzie uzbierać, to pawie jak jednorazowe. Co myślicie?

Jeśli byśmy się na ten hotelik u Ania2210 zdecydowały, to musimy pamiętać,że Retro nie tylko na hotelik pieniążki potrzebuje... na leki, weta,ew. pieluchy także. Oczywiście na transport do Tomaszowa Maz. także.

Faktem jest, że deklaracje bedą czasowo- aż do wiosny(niestety nie znam dokładnie miesiąca)...
Co myślicie?

Posted

chwileczke dziewczyny, bo jak ja rozmawialam z budrysek to mowila ze lilou zabierze retraa w poniedziaalek...
wiec o co konkretnie chodzi?? ja nie dam rady dalej sie zajowac dziadkiem z powodu jego brudzenia
pisze to w kazym poscie. wiec co planujecie dalej?

Posted

Kofeina napisał(a):
chwileczke dziewczyny, bo jak ja rozmawialam z budrysek to mowila ze lilou zabierze retraa w poniedziaalek...
wiec o co konkretnie chodzi?? ja nie dam rady dalej sie zajowac dziadkiem z powodu jego brudzenia
pisze to w kazym poscie. wiec co planujecie dalej?

Myślę,że ustalenia BUDRYSEK z Lilu są aktualne i będą nadal realizowane.
Jednak ze względu na stan Retro i jego potrzeby, dziewczyny szukają wszelkich możliwości... i wszelkie rozpatrują... tak myślę.