Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

anett napisał(a):
jakaś masakra!!!:crazyeye:
To Retro przebywał w lecznicy prawie 2 tygodnie generując rachunek na ponad 900zł (!!!) i nie została nawet postawiona diagnoza... !!! na kardiomiopatię rozstrzeniową dostawał karsivan:crazyeye:
I po miesiącu łącznie w lecznicy i domowym DT jest tak zapchlony??:shake:

Ja przedstawilam to co pokazuja wyniki badan, ktore pozniej wkleje to nie sa moje wymysly a retro potrzebuje pomocy
Co do diagnozy widocznie nie byly robione badania w kierunku serca

Masakra natomiast jest to ze pies jest w takim stanie i to nie z wlasnej winy...
tyle w tym temacie z zdjecia wkleje wieczorem

• Replies 966
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No właśnie od początku sugerowano problemy kardiologiczne i w tym kierunku podobno była nastawiona diagnostyka...

[quote name='zuzlikowa']...
Toro i Retro zostali w lecznicy (Retro została natychmiast podana kroplówka, obu czeka kąpiel specjalistyczna )... wstępna diagnoza zostanie dzisiaj skonkretyzowana( pobrana została krew do badania, Retro musi zostać zbadany kardiologicznie, Toro nie podobał się wetowi ze względu na "dziwne" zachowania w czasie chodzenia- obserwacja w kierunku neurologicznym)... zostanie ustalony sposób leczenia.
....

[quote name='zuzlikowa']Nie będę się wypowiadała na temat innych uśmiechniętych psiaków, natomiast "uśmiech" Retro nie koniecznie wypływa z radości, lecz może być spowodowany problemami kardiologicznymi.
Wczoraj trudno było jednoznacznie podać diagnozę- psiaki były zmęczone, zestresowane i podniecone, pełne wrażeń. Muszą wypocząć. Poddane zostały obserwacji. Dzisiaj najprawdopodobniej znana będzie ostateczna diagnoza i ew. zaprzeczenie lub potwierdzenie niepokojącego stanu serduszka Retro.

Ciekawe jak się maja te kąpiele specjalistyczne do tego zapchlenia??

Posted

Co ma kapiel lecznicza z kardlogia?;)
Pchly moze ze 3 duzo odchodow pchlich kapiel mur beton.
Nie wazne co bylo wazne co jest. Diagnoza jest leczenie rozpoczete, bede informowac na bierzaco
co i jak. Zobaczymy czy jest poprawa czy jej nie ma. Jedno jest pewne chlopak ma chore serducho i to nie na zarty.

Posted

Ok odebalismy juz wszystkie wynik mam porobione zdjecia ale nie mam kaba do telefnu bo mi lucynka zjadla koncoweczke.
calosc przepisze zdjecia dodam jak zakupie kabelek w dniu jutrzejszym bo nie dam rady juz dzisiaj nic zrobic padam na twarz

RETRO
Gatunek: pies
Rasa: mieszaniec
Plec: meska
Masc: Czarny podpalany

OPIS WIZYTY
pies strasznie wyniszczony, stary. Dusznosc i brak tolerancji na wysilek.
osluchowo szmery zastawkowe, silna praca serca

pies ma niewydolnosc krazeniowa, kardiomiopatie rozstrzeiowa
zalecono podawanie lekow nasercowych. Z morfologi wynika ze psa mozna odwadniac

OPIS BADAN

Ekg
tachykardia z migotaniem przedsionkow i nierowna praca komor
tetno 156-175
amplituda zalamkow r 0,7-1,3 mV

Usg

lokalizacja zjecia: echokardigrafia
opis zmian:
LKsk:32mm
LKr: 40 mm
LP: 52mm
FS: 20%
Ao: 25 mm
przegroda miedzykomorowa:7mm

ZALECENIA
Furosemid dwa razy diennie po 1tabl
enarenal 10 mg na noc
Digoksin 1 tabletka w poludnie

do wprowadzenia etmedin 2 razy dziennie po 2,5mg
pies powinien byc pod stala kontrola. kontrola EKG, USG i morfologia za mc
pies powinien miec suplementowany magnez dwa razy dziennie po 1 tabletce

nie dopisalam wynikow krwi bo nie mam sily przepisywac jak bede miala kabelek po prostu wkleje...

Posted

wlasnie wrocilismy z ostatniego spaceru
noalnie mam zy w oczach wiecie jaki on jest sragniony kontaktu z czlowiekiem?
macha ogonem chce sie glaskac.. niesamwite to:)
dzisiaj nie spie z moimi kanaliami dzisij spie z nim..
poscielilam soie na podlodze koldre poduszke i pospie z nim

Posted

Kofeina napisał(a):
wlasnie wrocilismy z ostatniego spaceru
noalnie mam zy w oczach wiecie jaki on jest sragniony kontaktu z czlowiekiem?
macha ogonem chce sie glaskac.. niesamwite to:)
dzisiaj nie spie z moimi kanaliami dzisij spie z nim..
poscielilam soie na podlodze koldre poduszke i pospie z nim

Kofeina może faktycznie potrzebuje takiego kontaktu z człowiekiem, że go ktoś przytuli pokocha, poprostu bedzie obok...
dziękuję Ci w jego imieniu:)

Posted

zioberek87 napisał(a):
Kofeina może faktycznie potrzebuje takiego kontaktu z człowiekiem, że go ktoś przytuli pokocha, poprostu bedzie obok...
dziękuję Ci w jego imieniu:)

i dzieekuj:) robie co mge bysmy sie okazali kumplami dzisia mu zepsulam dzien tyle badan:)
tyle stresu wiec pomiziamy sie razem:)

Posted

co do kompetencji wetow z lecznicy nie bede sie wypowiadala, bo to oni diagnozowali i leczyli a ja sie na tym nie znam, takie leczenie podjęli i bylo kontynuowane
obecne leczenie bedzie jeszcze skonsultowane z innym wetem z wrocka, o ile znajdziemy transport we wrocku
kapieli leczniczych mial kilka u mnie tez, na kark mial wykropiony tak samo jak Toro, stronghold lub advocat, musze sprawdzic bo nie pamietam dokladnie, wiec dziwne, ze sa pchły?

co do kosztow za lecznice - 180 zl jest za artroflex i 200 zł za trocoxil

Posted

zioberek87 napisał(a):
Budrysek nic nie zrobisz... poprostu musimy wytępić jego pchełki i leczyć go a wszystko inne się ułoży....

szkoda, ze to nie one sa glownym problemem bo to bylaby pestka :(
pytalam Lilu czy u Toro sa pchły - nic nie widziała

ale wierze, ze unormujemy to seducho ma je wielkie i chce jeszcze baaaardzo kochac człowieka

Posted

Kofeina napisał(a):
Nie chce zapeszac ale mam wrazenie ze retro mniej sapie:) poszlismy przed chwila na spacer i nie az tak sie nie zmeczyl:)
zaraz wkleje linki do zdjec z wczorajszymi wyczynami

Retrusiu wierzymy w Ciebie! :)

Posted

BUDRYSEK napisał(a):
co do kompetencji wetow z lecznicy nie bede sie wypowiadala, bo to oni diagnozowali i leczyli a ja sie na tym nie znam, takie leczenie podjęli i bylo kontynuowane
obecne leczenie bedzie jeszcze skonsultowane z innym wetem z wrocka, o ile znajdziemy transport we wrocku
kapieli leczniczych mial kilka u mnie tez, na kark mial wykropiony tak samo jak Toro, stronghold lub advocat, musze sprawdzic bo nie pamietam dokladnie, wiec dziwne, ze sa pchły?

co do kosztow za lecznice - 180 zl jest za artroflex i 200 zł za trocoxil

BUDRYSEK prosze o konto na ktore trzeba uregulowac za lek Artroflex...
a na co jest ten lek Trocoxil?