zuzlikowa Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Posty z wczoraj wieczór... BUDRYSEK napisał(a):czy Wy wiecie ile Retro i Toro potrafia zjeśc??? oczywiście najbardziej podchodzi jedzonko gotowane :smile: a Retro nie pogardzi nawet kocia karmą :smile: zawsze jak wychodzę ze względu na bezpieczeństwo oba Psiaki sa zamykane w swoich pokojach...Toro dodatkowo musi byc zamkniety na klucz bo sam otwiera drzwi :smile: wolę,żeby nie miały bliskiego kontaktu z Kociamberkami bo niektórzy to prawdziwi karatecy ;-) wczoraj wyszłam na spacer z Toro...wchodzę do domu patrzę a pokoj Retro otwarty a On sam siedzi w kuchni i wcina kotom jedzonko...jak mnie zobaczył to miał minkę w stylu..."ups! przyłapali mnie" :smile: Dzisiaj Retruś dostał drugą dawkę Trocoxilu (50mg), kolejna 22.10 skonczył Mu się Prilenal i ze względu na cenę dostaje teraz ludzki zamiennik Enarenal (10mg), kosztuje 6,12 zł/opak. Karsivan mamy jeszcze tylko na 10 dni, Artroflex tez pomalutku sie konczy :-( Torusiowi tez juz konczy sie Artroflex :-( Bardzo prosimy o wsparcie...leki muszą miec zioberek87 napisał(a):trzymam kciuki za chłopaków, trafiłam tu z watku Retro który jakaś pseudo dama zamknęła, obiecuję że jutro zapoznam się z całym wątkiem dźentelmena Toro i teraz będę śledziła poczynania obydwu chłopaków:smile: a zdeklaruje się tak jak powiedziałam w październiku :smile: ...przesłałam już informację,że wątek Retro jest otwarty... Dziękuję bardzo za pomoc! israel napisał(a):Widze, ze panowie niezle sie rozruszali i potrafia sami zadbac o siebie ;-) Budrysek - ile kasy potrzebujesz na leki? Tak mniej wiecej? BUDRYSEK napisał(a):Dziadeczki dają radę :smile: Leki są cholernie drogie :-( Retro w swoim rachunku ma już doliczone 2 tabl. trocoxilu i in. lekow, wiec kwota jest masakryczna :-( na tą chwilę potrzebują: Retro - karsivan - 1 op-60 tabl wystarcza na 20 dni = 70 zł trocoxil - 90 zł/1 tabl...trzeba kupic do 22.10 ( będzie to 3 dawka) enarelan mamy na 2 miesiace artroflex - zalecił go wet 5 ml/dziennie - 500 ml - 170 zł...teraz podzieliłam go na Toro i Retro po 250 ml Toro - tylko cos na stawy israel napisał(a):Wyślę Ci 70 zł na karsivan a trzecią tabletkę trocoxil'u kupię w październiku. Więcej niestety nie dam rady. Dziękujemy bardzo... Quote
zuzlikowa Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Co działo się w międzyczasie, po zamknięciu wątku Retro na okres od 15- 22.09... :) ... przeniesione z wątku Toro ...16.09 zuzlikowa napisał(a):Informacje o RETRO: W związku z zamknięciem wątku Retro, informacje o nim- na razie, podawane będą na tym wątku. Wczoraj wieczorem, na spacerze, Retro zdziwił BUDRYSEK.:) Najpierw maszerował sobie noga za nogą... powolutku człapał. Jak to dziadeczek drepcze. Nagle na boisku uwidział dzieciaki grające w piłkę i... tak bardzo przyspieszył i pociągnął, że ledwie można było utrzymać go na smyczy- chciał bawić się piłką z dzieciakami! I bawił się, "zrzucając" z siebie kilka latek i podążając za piłką ... z ogromną przyjemnością dając się wygłaskać całej "drużynie" dzieciaków! Wracał do domku już znacznie bardziej sprężystym krokiem! Takie to niespodzianki może zrobić nawet staruszek drepczacy krok za krokiem :) 18.09... zuzlikowa napisał(a):Retro: Dziadeczek zaskakuje ponownie- na spacerkach chodzi szybciej niż Portos... spotkane psiaki poburkujące po nim, ostrzega, że nie jest tak całkiem zramolałym dziadeczkiem i nie pozwoli sobie krzywdy zrobić... doopcia podniosła mu się wyraźnie do góry... na spacerkach jakby mniej sapał i zdecydowanie jest zainteresowany otoczeniem- wszystkie krzaczki sprawdza, "podlewa", obwąchuje, wpycha się pod nie uparcie... po powrocie do domku, maszeruje: micha, woda, poduuuusie jego:lol:... odsypia sporą część dnia. Bardzo lubi leżeć na balkonie... Apetyt bardzo dobry, leki przyjmuje bez problemu, z czystością nie ma kłopotów, koopy ok... Retro bardzo potrzebuje wsparcia: _kończy się lek nasercowy na "P":oops: ( we wtorek ostatnia dawka) _22-ego września powinien dostać następną porcję trokoxilu. Quote
zuzlikowa Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 23. 09. 2011 Toro i Retro już w drodze do domków tymczasowych... szczęśliwej drogi psiaki! Quote
zioberek87 Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 szcęśliwej drogi:) obyście TERAZ już znaleźli spokój dla swoich obolałych kosteczek:) Quote
zuzlikowa Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 zioberek87 napisał(a):szcęśliwej drogi:) obyście TERAZ już znaleźli spokój dla swoich obolałych kosteczek:) ... i ja bardzo na to liczę! Psiaki chyba już także. Jeszcze dziś nic nie wiem... wczoraj było zbyt późno, a dziś latam od rana z psiakami... i znowu lecę :smile: Jak tylko będę coś wiedziała dam znać, a może i BUDRYSEK uda się wejść na internet? Sama jestem ogromnie ciekawa... ogromnie :smile: Quote
Kofeina Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 Bry;) meldujemy sie;) Retro od wczoraj u mnie.. wlasnie wrocilismy juz z drugiego spacerku, chlopak dyszy sapie. Niestety wspolne spacery z moimi psami nie wchodza w gre, nie potrafi sie dogadac z moja suka wrecz powiem ze ja zaatakowal dlatego sa rozdzielone. jedne w jednym pokoju retro w drugim:) najsmieszniejsza rzecz warczenie na lustro, jak widzi swoje odbicie furia atak:) w pokoju nie ma lustra:) budrysek zapewne wstawi wczorajsze zdjecia z przyjazdu idziemy odpoczywac pozdrawiamy Quote
zioberek87 Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 ja tekże właśnie zaglądam cxzekając na dobre wieści:) chłopaki na pewno są zadowolone:D Quote
zioberek87 Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 Kofeina napisał(a):Bry;) meldujemy sie;) Retro od wczoraj u mnie.. wlasnie wrocilismy juz z drugiego spacerku, chlopak dyszy sapie. Niestety wspolne spacery z moimi psami nie wchodza w gre, nie potrafi sie dogadac z moja suka wrecz powiem ze ja zaatakowal dlatego sa rozdzielone. jedne w jednym pokoju retro w drugim:) najsmieszniejsza rzecz warczenie na lustro, jak widzi swoje odbicie furia atak:) w pokoju nie ma lustra:) budrysek zapewne wstawi wczorajsze zdjecia z przyjazdu idziemy odpoczywac pozdrawiamy oooo aler trafiłam:) to się ogromnie cieszę:) chociaż szkoda że z Twoją sunią się nie dogaduje:( ale może to tylko chwilowe:) a co do sytuacji z lustrem to aż się zaśmiałam w głos:) ha ha ha kombinator:) ok trzymam kciuki za chłopaków i czekam na foki:) Quote
zuzlikowa Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 A to ci wieści! Retro... zdystansuj się i spokojnie z paniami. Retro chyba jeszcze zmęczony i zdezorientowany po kolejnej podróży i zmianie... i kobieta mu nie spasowała. Quote
Iljova Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 Poczekamy i zobaczymy co będzie dalej, a historia z lustrem ubawiła mnie totalnie Retrus opanuj się ;-) Quote
Kofeina Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 Wiecie co z paniami i z moim chlopakiem Kuba tez nie bardzo cos mu nie pasi i koniec, niech dziaunio odpoczywa ja nie mam zamiaru go wpedzac w stresy pt musze sie z wami zapoznac.. Kuleje bardzo, po panelach sie slizga, i w kojcu lezy czescia dupki druga czesc na panelach... a co do lustra to nie mam cierpliwosci co wypuszcze go z pokoju i zamkne moje inne dziady to zobaczy lustro i warkot furkot i sapanie... Mnie tez to bawi;) Boje sie tyko zeby sobie czegos nie zrobil dlatego go wyganiam stamtad a on grzecznie idzie jak mulek sam do lazienki wlazi chodzi wacha wsio jest grzeczny. Na spacerku pogonil innego psa a jak wrocilismy to sapanie i dyszenie.. Jutro bedziemy sie czesac:) Quote
unixena Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 Widac Retrus staruszek sie powoli rozkreca i tak trzymac ! A co mu tam bedzie jakis koles z lustra podskakiwac ..heheh ....Glaskanka i cmokaski dla chlopaczka ... Quote
Kofeina Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Cmokaski przyjete;) glaskanki tez:) w nocy biegunka chyba to zmiana zywienia nie wiem wydzwonilam juz mojego marcina niebawem bedzie to go zobaczy Ja o 7 rano mialam super pobudke.. zyjechala POLICJA otoz wyjasnie co sie stalo:) pzyjechali panowie na interwencje poniewaz mam tak zatoskanych sasiadow ze zglosili mnie jako pzypadek znecania sie nad zwiezetami.:x dlaczego? bo mieszkam na osiedlu gdzie ludzie calymi dniami pacuje w weekend domek odpoczynek spaceek. wczoraj bylismy na mega spacerku retro zdazyl byc zauwazony a ze staruszek sapie i powloczy toszku tymi nogami a na dodatek jest chudy ( bo zeba mozna policzyc) to sasiadom zapalila sie lampka tym bardziej ze u mnie w domu sa dwa amstafy a do niedawna by parys. Panowie zapytali mnie krotko czy te psy trafily do mnie jako pozywienie dla astow:shake: oczywiscie zaposilam panow zobilam kawe pokazalam wszystkie ksiazeczki leki i DOGOMANIE caly watek stauszka i to ze moje psy wcale nie sa takie grozne a on siedzi w drugim pokoju bo sie nie dogaduja Panowie po godzinie i sprawdzeniu wszystkiego i wyglaskaniu wszystkich psow grzecznie pojechali zajmowac sie problemami zycia codziennego:evil_lol: I teraz pytanie isc opieprzac sasiadow czy podziekowac im za reakcje ktora moim zdaniem byla uzasadniona:loveu: generalnie to teaz juz po 10 chce mi sie z tego smiac ale podejrzewam ze panowie mieli wiekszy ubaw ze mnie biegajacej po domu w pizamce w krowy szukajace ksiazeczek szczepien wynikow lekow proszacej psa by nie warczal na swje odbicie w miedzy czasie sprzatajac jakze brzydko pachnaca kupe retrusia:diabloti: a teraz ide sprzatac i sie kapac bo od rana jakos nie mialam do tego glowy Quote
chita Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 mysle ze retro jest bardzo zestresowany, sporo zmian ostatnio przezyl, a po schodach daje rade? Quote
Kofeina Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Mam jeszcze jedno pytanko do osob ktore bezposredio sie zajmowaly pieskiem:) Wiem ze moja lucynka diabel rogaty i zaczepa z czasem chyba jak sie pzyzwyczaila do miejca i do mnie opanowala sie i z kuba sa teraz rodzinka potrafia sie bawic jesc razem wsio. czy myslicie ze mozna sprobowac je wziasc razem na spacer? czy on jest w stanie toleowac inne psy? jesli trzeba zrobie to pod okiem szkoleniowca bo ja lubie jak nie muze latac z pokoju do pokoju i glaskac na dwie raty;) wiem ze chlopak potrzebuje spokoju i zabawy wspole nie wchodza w gre ale chociaz te spacery bylo by mi latwiej:) jak on sie tam dogadywal to nie wiem ale wbrew pozorom to on zaatakowal moje psiuy nie one jego;) i jeszcze jedno czy on tak zawsze powloczyl nogami? dostaje leki ano wieczorem na noc ale po spacerze mam wazenie ze jakos gozej mu sie wraca... Quote
Kofeina Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 chita napisał(a):mysle ze retro jest bardzo zestresowany, sporo zmian ostatnio przezyl, a po schodach daje rade? Nie nie po schodach to ja z nim nie probowalam. On jest bardzo madrym psem i od azu sie laduje do windy:) Quote
zioberek87 Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Kofeina napisał(a):Cmokaski przyjete;) glaskanki tez:) w nocy biegunka chyba to zmiana zywienia nie wiem wydzwonilam juz mojego marcina niebawem bedzie to go zobaczy Ja o 7 rano mialam super pobudke.. zyjechala POLICJA otoz wyjasnie co sie stalo:) pzyjechali panowie na interwencje poniewaz mam tak zatoskanych sasiadow ze zglosili mnie jako pzypadek znecania sie nad zwiezetami.:x dlaczego? bo mieszkam na osiedlu gdzie ludzie calymi dniami pacuje w weekend domek odpoczynek spaceek. wczoraj bylismy na mega spacerku retro zdazyl byc zauwazony a ze staruszek sapie i powloczy toszku tymi nogami a na dodatek jest chudy ( bo zeba mozna policzyc) to sasiadom zapalila sie lampka tym bardziej ze u mnie w domu sa dwa amstafy a do niedawna by parys. Panowie zapytali mnie krotko czy te psy trafily do mnie jako pozywienie dla astow:shake: oczywiscie zaposilam panow zobilam kawe pokazalam wszystkie ksiazeczki leki i DOGOMANIE caly watek stauszka i to ze moje psy wcale nie sa takie grozne a on siedzi w drugim pokoju bo sie nie dogaduja Panowie po godzinie i sprawdzeniu wszystkiego i wyglaskaniu wszystkich psow grzecznie pojechali zajmowac sie problemami zycia codziennego:evil_lol: I teraz pytanie isc opieprzac sasiadow czy podziekowac im za reakcje ktora moim zdaniem byla uzasadniona:loveu: generalnie to teaz juz po 10 chce mi sie z tego smiac ale podejrzewam ze panowie mieli wiekszy ubaw ze mnie biegajacej po domu w pizamce w krowy szukajace ksiazeczek szczepien wynikow lekow proszacej psa by nie warczal na swje odbicie w miedzy czasie sprzatajac jakze brzydko pachnaca kupe retrusia:diabloti: a teraz ide sprzatac i sie kapac bo od rana jakos nie mialam do tego glowy ha ha ha ale się usmiałam, przepraszam wiem że to był dla Ciebie kłopot ale historyjka zabawna z tymi sąsiadami:) ale na jedno to dobrze- zareagowali tylko że nie trafnie:) ale oby więcej było takich ludzi co dzwonią i się martwią :) faktycznie policjanic musieli byc nieźle skołowani :):):) ucałuj chłopaków:) Quote
Kofeina Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 No i nie mam dobrych wiesci.. Bylismy dzsiaj w gabinecie, otoz nie wiem od czego ma zaczac napisze wszystko to co sie dowiedzialam reszte bede uzupelniac na biezaco. Otoz retro kuleje poniewaz jego stawy sa cale skostniale. na dodatek ma opuchniete "lokcie" jak to powiedzial macin retro szybko sie meczy dyszy osluchowo zle na dodatek ekg tez wyszlo do dupy serce bije nie rytmicznie zebow nie ma prawie, kly pozjadane duzy wyciek z oczu w lewym oku zacma, sluch natomiast dobry. najbardziej mnie przerazaja stawy poniewaz wet mowi ze lezenie muzi mu sprawiac na bank bol dodal tez ze to skostnienie stawow postapilo prawdopodobnie szybciej pzez lzeie na twardym! nie wiem co z nim bedzie dalej mowi ze go nie omlodzimy ze mozemy tylko teraz pomoc mu opanowac bol dostaje karsiwan enarenal i arttoflex choc marcin uwaza ze te leki powinny byc zmienione i retro musi byc pozadnie zdiagnozowany z seduchem gdyz nieleczone sece moze spowodowac u niego wiele komplikacji. Nie chcial mnie straszyc ale ja sie po postu o niego boje Zalecenia to kapiel w specjalnym szamponie, minimum ruchu poniewaz dzisiaj z popoludniowego spaceru mielismy problem z powrotem. i mieciutkie poslanko. on nawet owych lokci nie zgina przy lezeiu i wstawaiu bo nie moze Sorry za balagan w poscie ale tyle mam mysli ze nie umiem wsio poskladac. Quote
Kofeina Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 dodam jeszcze ze dziaduio dzisiaj nie chce jesc ma biegunke od zmiany zywienia iegunka sie utzymuje wiec dzisiaj nistety jedzenia chlopak nie dostanie sama woda plus cos jak lacidfil oslonoweg na zoladek.. a teraz moje drogie panie dobranoc i zyczcie nam spokojnej nocy... Quote
zioberek87 Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 ojej takie złe wiadomości:( "od leżenia na twardym" .... nie skomentuje bo wybuchne trzymam kciuki za chłopaków, poczochraj ich cioteczko:) dobranoc:) Quote
BUDRYSEK Posted September 26, 2011 Author Posted September 26, 2011 jutro bedzie lepiej i tego sie trzymajmy! Quote
Kofeina Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 poczochrane ucalowane :) tak jutro musi byc lepiej Quote
zioberek87 Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 jest dzisiaj lepiej:)? kolejna porcja głasków o ciotki:) Quote
Kofeina Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 zioberek87 napisał(a):jest dzisiaj lepiej:)? kolejna porcja głasków o ciotki:) moze trozke lepiej przedstawiam wyiki na razie wsio ustnie wieczorem przesle fotki z wynikow badan wsio RETRO waga:21,1 kg USG: Kardiomiopatia rozstrzeniowa niedomykanie zatoki dwudzielnej EKG: Tachykardia zatokowa z migotaniem przedsionków 160 uderzen na minute ( powinno byc 80-90) MORFOLOGIA: wykazala pzewodnienie LEKI: Furosemid 1 rano 1 wieczorem vet medin 2 razy dziennie po 2,5 mg Enarenal 1 na noc digoxin 1 w poludnie artroflex do jedzenia 5 mg karwisan odstawiamy PILNIE POTRZEBUJEMY PREPARATU NA PCHLY CHLOPAK MA MNOSTWO PCHEL I ICH ODCHODOW. pOKI CO LEKI WYKUPILAM JA I ZA NIE ZAPLACILAM co do oczu uszkodzona ogowka w lewym oku wpadajace rzesy do srodka stad ten wyciek z oka, teoretycznie zabieg choc marcin sie nie podejmie.. w jego wieku z jego sercem nie ma takiej mozliwosci Quote
anett Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Kofeina napisał(a):moze trozke lepiej przedstawiam wyiki na razie wsio ustnie wieczorem przesle fotki z wynikow badan wsio RETRO waga:21,1 kg USG: Kardiomiopatia rozstrzeniowa niedomykanie zatoki dwudzielnej EKG: Tachykardia zatokowa z migotaniem przedsionków 160 uderzen na minute ( powinno byc 80-90) MORFOLOGIA: wykazala pzewodnienie LEKI: Furosemid 1 rano 1 wieczorem vet medin 2 razy dziennie po 2,5 mg Enarenal 1 na noc digoxin 1 w poludnie artroflex do jedzenia 5 mg karwisan odstawiamy PILNIE POTRZEBUJEMY PREPARATU NA PCHLY CHLOPAK MA MNOSTWO PCHEL I ICH ODCHODOW. pOKI CO LEKI WYKUPILAM JA I ZA NIE ZAPLACILAM co do oczu uszkodzona ogowka w lewym oku wpadajace rzesy do srodka stad ten wyciek z oka, teoretycznie zabieg choc marcin sie nie podejmie.. w jego wieku z jego sercem nie ma takiej mozliwosci jakaś masakra!!!:crazyeye: To Retro przebywał w lecznicy prawie 2 tygodnie generując rachunek na ponad 900zł (!!!) i nie została nawet postawiona diagnoza... !!! na kardiomiopatię rozstrzeniową dostawał karsivan:crazyeye: I po miesiącu łącznie w lecznicy i domowym DT jest tak zapchlony??:shake: Quote
Recommended Posts